ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
φωτό 1

Το Νοέμβρη 2011 «έφυγε» ο σ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ, από το Περαχώρι Ιθάκης. Παιδί του ΣΤΑΘΗ ΠΑΤΣΑΛΙΑ, αντιστασιακού μέλους του ΚΚΕ δολοφονημένου από τους δοσίλογους στην κατοχή. Ο ίδιος ο Αγγελος και τα αδέλφια του, έζησαν τη βία και το μίσος του μετεμφυλιακού κράτους «στο πετσί τους». Συνεχίζοντας την αγωνιστική παράδοση της οικογένειάς του, ο Αγγελος, τίμησε τα ιδανικά και τα οράματα του Κόμματος που τον ενέπνευσαν με την πρωτοπόρα δράση του στο ταξικό κίνημα. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του δε σταμάτησε να μεταδίδει τις γνώσεις και την αγάπη του για το Κόμμα, τη δουλειά και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του, τα αδέλφια του, Γεράσιμος και Ιωάννα Πατσαλιά, προσφέρουν στο ΚΚΕ 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

φωτο 3

Στη μνήμη των συντρόφων μας που «έφυγαν» πολύ νωρίς: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ, προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ «902» για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Σάββας Ζευγαρόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΗ, πιστού φίλου και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 30.1.2013, και του αδερφού μου, ΜΥΛΩΝΑ ΚΩΣΤΑ, στελέχους του ΚΚΕ που «έφυγε» στις 28.8.2001, προσφέρω για την οικονομική στήριξη του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας, 300 ευρώ.

Μυλωνά Μαρία

***

φωτό 3

Προς τιμή των κομμουνιστών δημοσιογράφων του «Ρ»: ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΤΑΚΗ ΜΑΜΑΤΣΗ, ο Θ. Ν. Κ. προσφέρει στο Κόμμα 50 ευρώ.

***

4 φωτό (όποιες υπάρχουν)

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΝΩΝΤΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ και των αδελφιών του: ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, ΑΛΕΞΗ (ΒΑΓΓΕΛΗ) και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗ, που πίστεψαν στο όραμα του Κομμουνισμού, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου - Πατησίων, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
Αγλαΐα Κωστούδη και τα παιδιά της

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ο Γεράσιμος και η Ιωάννα Πατσαλιά προσφέρουν στο Κόμμα, για την Οικονομική Εξόρμηση, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

Ο Πάνος και η Λέλα Μουζάκη προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη του μαχητή του ΔΣΕ, ΠΑΝΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ του Χρυσόστομου.

***

φωτό (Θ. Χρηστέα)

Τον Ιούλιο του 2012 συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΕΑΣ (φωτο), σύντροφός μου στο κόμμα και τη ζωή. Η αφοσίωσή του και η αγωνιστικότητά του στις γραμμές του ΚΚΕ ήταν αταλάντευτες.

Στη μνήμη του, όπως και στη μνήμη του πατέρα μου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΛΑΥΤΡΗ, από το Θεσπρωτικό Πρεβέζης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας, το ποσό των 100 ευρώ.

Η σ/σα Μαργαρίτα

και τα παιδιά του Ηλέκτρα - Χρήστος.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΓΙΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, με τους οποίους είχαμε νοσηλευτεί, το 1947, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας, προσφέρω 20 ευρώ για την ενίσχυση του «Ρ».

Στη διάρκεια της νοσηλείας μας στο νοσοκομείο, μας επισκέφτηκε ο σ. Νίκος Καλογεράς - τότε έμενε στο Παγκράτι - στον οποίο έδωσα δύο φωτογραφίες όπου είμαστε και οι τρεις μαζί. Από τότε δεν τον ξαναείδα και παρακαλώ τον ίδιο, ή όποιον άλλο τον γνωρίζει να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 2410 971598.

Θανάσης Μακατός

Λάρισα

***

φωτο 3

Στη μνήμη των παλαιών αγωνιστών κομμουνιστών που πέρασαν πολλά χρόνια από τη ζωή τους στην παρανομία, στις φυλακές και εξορίες, συντρόφους του νομού μας, Κιλκίς, Αλμετίδη Στέφανο, Πεταλωτή Περικλή, Χαρατσίδη Ιωάννη, Τζάντζο Χριστόφορο και Αποστολίδη Νώντα, καθώς και στα μέλη του Κομματικού Γραφείου του Ν. Κιλκίς, Αυγητίδη Κώστα, Γιαννουλίδη Γιάννη, Δημητριάδη Χαράλαμπο, Παπαδόπουλου Τάσου και Σεϊτανιώτη Αλέκου. Πιστοί στο κόμμα τους και στα δίκαια του λαού μας για τα οποία έδωσαν τα πάντα (τα καλύτερα χρόνια της ζωή τους) για να ξημερώσουν και στη χώρα μας καλύτερες μέρες.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού, το ποσό των 50 ευρώ.

Φωτιάδης Στάθης

***

φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς και των αδελφών μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΗΛΙΑ προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 94 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΣΘΕ - ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Θ. Σοφιανίδου

***

φωτό 2

Στη μνήμη των φίλων του, ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συνεπούς κομμουνιστή, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΤΡΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ (Καπετάν Φερραίου), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο Συμεών (Σίμος) Τίρχας από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, προσφέρει 160 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εκπαιδευτικών της ΝΟ Μαγνησίας.

***

(4) φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΓΑΤΣΟΥ - μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνου του Γραφείου της κομματικής δουλειάς στις σοσιαλιστικές χώρες. Του σ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - Γραμματέα της Κομμ. Επιτ. της ΚΟ του ΚΚΕ στη ΣΔ Τσεχ/κίας. Του σ. ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗ ΑΝΕΣΤΗ - Γραμματέα της Κομ. Επιτ. της ΚΟ του ΚΚΕ στη ΣΔ Τσεχ/κίας (περίοδος 1982-1989). Του σ. ΓΙΑΤΑΓΑΝΤΖΙΔΗ ΚΩΣΤΑ - Γραμματέα του Συμβουλίου της ΚΝΕ στη ΣΔ Τσεχ/κίας (περίοδος 1969-'76). Καθώς και στη μνήμη των μελών του Γραφείου της Κομματικής Επιτροπής, των σ/φων: Αρβανιτίδη Δημήτριο, Βαφειάδη Γιάννη (Μπαΐρας), Γιαννόπουλο Σωτήρη, Μπαράκο Αθανάσιο, Νεοφυτίδη Γεώργιο, Παπαδόπουλο Χαράλαμπο, Παπασάβογλου Στέλιο, Σιδηρόπουλο Παναγιώτη και Σίτη Οδυσσέα.

ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συντρόφους που δούλεψαν με αυταπάρνηση για την επικράτηση των αρχών του Μαρξισμού - Λενινισμού και του σοσιαλισμού (ιδιαίτερα μετά την 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1968), ως την τελευταία τους πνοή. Εμειναν πιστοί στο κόμμα τους, στο δοξασμένο ΚΚΕ. Ηταν πρωτεργάτες και μπροστάρηδες στην πάλη κατά του οπορτουνισμού και του αναθεωρητισμού. Το 1968 στάθηκαν στο πλευρό των υγειών δυνάμεων του αδερφού ΚΚ Τσεχ/κίας δείχνοντας έτσι το διεθνιστικό τους πνεύμα. Προσφέρω στην Οικ. Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού.

Φωτιάδης Στάθης

***

Η ΚΟΒ Μεταλλικού Κιλκίς για τους πεσόντες: για τους Κοινωνικούς Αγώνες - για το μέτωπο της Αλβανίας - για την Εθνική Αντίσταση - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - για τους δολοφονηθέντες στο Δημοτικό Σχολείο - για το Δημοκρατικό Στρατό προσφέρει 350 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Για Κοινωνικούς Αγώνες: Σοφιανίδης Κωνσταντίνος, Χαραλαμπίδης Αναστάσιος. Για τον Ελληνικό Στρατό: Αναστασιάδης Γεώργιος, Ματσουκατίδης Στυλιανός, Ταρατσίδης Ευτράτιος. Για τον ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ: Αυγητίδης Νικόλαος, Βασιλειάδης Σάββας, Γρηγοριάδου Πατούλα, Δημητριάδης Αναστάσιος, Καζαντζίδης Ευθύμιος, Πολλαετίδης Νικόλαος, Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Σοφιανίδης Λάζαρος, Σοφιανίδης Ματθαίος, Σοφιανίδου Αγάπη, Τσιλιγκαρίδης Γεώργιος, Τσιλιγκαρίδης Συμεών, Χαριτωνίδης Αναστάσιος. Δολοφονήθηκαν στο Σχολείο στις 16 Ιούλη 1944: Γραμματικόπουλος Δημήτριος, Γραμματικόπουλος Ιγνάτιος, Ιωαννίδης Ηλίας, Ιωαννίδης Ευθύμιος, Πολλαετίδης Θεόδωρος, Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Μιλτιάδης. Για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας: Αβραμίδης Αβραάμ, Αβραμίδης Χρήστος, Αλμετίδης Θεοχάρης, Αλμετίδης Μιχάλης, Αποστολίδης Κλήμης, Αποστολίδης Παύλος, Αυγητίδης Γερβάσιος, Αυγητίδης Γρηγόριος, Αυγητίδης Κοσμάς, Βαρενίδης Χαράλαμπος, Βασιλειάδης Ιωάννης, Γραμματικόπουλος Παύλος, Γρηγοριάδης Γρηγόριος, Γρηγοριάδου Ευρώπη, Δημητριάδης Τάκης, Ηλιάδης Θεόδωρος, Ιωαννίδης Αναστάσιος, Ιωαννίδης Αντώνιος, Κανατίδης Ιωάννης, Κετσερίδης Βασίλειος, Λαπουρίδης Μάμαντος, Λαπουρίδης Στέφανος, Λαπουρίδης Χρήστος, Ματσουκατίδης Στυλιανός, Νικολαΐδης Μιχάλης, Πολλαετίδης Ιωάννης, Πολλαετίδης Χαράλαμπος, Πολλαετίδου Νίνα, Πολλαετίδου Μαρίκα, Σαμουηλίδης Γεώργιος, Σοφιανίδης Σάββας, Σοφιανίδης Στυλιανός, Ταρατσίδου Λίζα, Τσιλιγκαρίδης Παναγιώτης, Χαραλαμπίδης Ιωάννης, Χαριτωνίδου Ανατολή.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΣΤΟΥΔΗ
***

φωτό

«Εφυγε» από τη ζωή, στις 25/01/2012, ο σύντροφος ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ ΚΙΜΩΝ, γεωπόνος.

Η σύζυγος, το παιδί και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ, στη μνήμη του, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που «έφυγε». Ο σύντροφος Κίμων ήταν γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παγκρατίου, μέχρι την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας.

***

φωτο 1

Πριν από 12 χρόνια στις 1/4/2000 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Δούλεψε πολλά χρόνια στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου κάτω από βαριές και σκληρές συνθήκες και με την επιστροφή του στην πατρίδα εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο Θεσ/νίκης. Ηταν καλός οικογενειάρχης, σεμνός αγωνιστής, συμμετείχε δραστήρια στην κομματική ζωή. Πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις, γεμάτος ζωντάνια και πίστη ως το τέλος της ζωής του στα αθάνατα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του και για την ονομαστική του εορτή, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η σύζυγός του Τονικίδου Ευθυμία

***

φωτό (χαρτί) 1

Αγαπημένε μου σύντροφε ΒΑΓΓΕΛΗ (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ), πέντε χρόνια από τότε που «έφυγες» άφησες δυσαναπλήρωτο κενό σε μένα και τα παιδιά σου και στο κόμμα μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, θα είσαι πάντα δίπλα μας και θα μας συντροφεύεις.

ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΔΕΣΠΩ
ΚΩΣΤΟΥΔΗ ΔΕΣΠΩ
Στην αλησμόνητη μνήμη σου, προσφέρω στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης, 100 ευρώ.

Η σύντροφός σου, Ελένη Διαμαντή

***

φωτό 1

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΣΗΣ του Αποστόλη, υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ για το Δήμο Περιστερίου το 1936 και εθελοντής στις Διεθνείς Ταξιαρχίες στον Ιστορικό Ισπανικό Εμφύλιο, επιστρέφει στην Ελλάδα και συλλαμβάνεται το 1939, κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας, δραπετεύει στην κατοχή και συμμετέχει στην Εθνική Αντίσταση στη Βόρεια Βοιωτία, όπου και δολοφονείται από παρακρατικούς το 1947.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ.

Ο ξάδερφός του, Μήτσος Γιώσης με τα παιδιά του, Μιχάλη και Μαρία.

***

φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΗ ΣΠΥΡΑΤΟΥ (Φωτό), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Για τη δράση του, το 1947, συλλαμβάνεται και εξορίζεται στην Ικαρία και, μετά, στη Μακρόνησο. Επίσης, στη μνήμη της ΕΠΟΝίτισσας μάνας μας ΣΤΑΜΩ ΣΠΥΡΑΤΟΥ και των αδελφών της, ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΥ, ΕΠΟΝίτη και μαχητή του ΔΣ Πελοποννήσου από τους τελευταίους συλληφθέντες καταδικασμένους σε θάνατο από το στρατοδικείο Πάτρας, και ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Τα παιδιά τους, Γιώργος και Διονύσης, προσφέρουν, μέσω ΝΕ Κεφ/νιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
***

φωτό 3(χαρτί)

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΜΙΧΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ που πέθανε στη Βουλγαρία, το 1952, πολιτικού πρόσφυγα, σε ηλικία 51 χρονών. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας μας, ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ που επαναπατρίστηκε από την Τσεχοσλοβακία το 1987 και πέθανε στην Αλεξ/πολη σε ηλικία 94 χρόνων, το 1998, μέλους του ΚΚΕ. Ακόμα, στη μνήμη των αδελφών μας, ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ που σκοτώθηκε το 1948 στον Εμφύλιο σε ηλικία 16 χρόνων, και ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΜΕΝΕΛΑΟΥ που πέθανε στην Τσεχοσλοβακία, ανάπηρου του Εμφυλίου το 1988 ετών 52, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά και τα αδέλφια τους, Τουφεκτσής Βαγγέλης και Θεοδώρα προσφέρουμε 200 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Εβρου, για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Με τη συμπλήρωση 2 ετών από το θάνατο των αγωνιστών ΗΛΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, από το Χανδρινού Μεσσηνίας, προσφέρω 100 ευρώ για το Συνέδριο του Κόμματος.

Ο γιος τους, Καραμπάτσος Ευστάθιος

***

φωτο 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑ Σ. ΦΡΑΓΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (Μεσανατολίτη), του ΔΣΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας 200 ευρώ, με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ

Κώστας Ν. Φράγκος

Σαράντος Ν. Φράγκος

***

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΔ. ΡΑΠΤΗ, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, στα 20 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 80 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας του ΚΚΕ

Τα παιδιά του

***

φωτο

Στη μνήμη των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ, καθώς και της συζύγου μου, ΠΟΠΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ - ΔΟΥΡΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ 200 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
Σταμάτης Δουρής

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ξαδέρφης - φίλης - συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ που «έφυγε» πριν από δυο μήνες από κοντά μας προσφέρουμε 150 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Ικαρίας.

Τα ξαδέρφια της από την Ικαρία

***

φωτό 1

Για το φίλο μας ΧΡΗΣΤΟ ΔΟΥΚΑ, που η ακεραιότητα και το ήθος του δίδαξαν πολλά, η Νατάσα και ο Πάνος Γκουρομίχος καταθέτουν, στη μνήμη του, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* Στη μνήμη του συναγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΥΚΑ, σ/φοι και φίλοι από τα Βριλήσσια πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βριλησσίων.

***

φωτό(μαιηλ) 1

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΚΑΣ (Εδουάρδος) γεννήθηκε στην Καρίτσα Ιωαννίνων το 1948 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από νωρίς μπήκε στη βιοπάλη ξενιτευόμενος στην αρχή στην Αθήνα όπου δούλεψε σκληρά. Αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες της οργανωμένης πάλης πρώτα για την κατάκτηση κάθε αγαθού αλλά και για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που βίωνε οργανώθηκε από νωρίς στο Κόμμα που πίστευε και έμεινε αταλάντευτα πιστός στις αρχές του μέχρι τέλος. Παράλληλα συμμετείχε και σε άλλους μαζικούς φορείς των Γιαννίνων και της Καρίτσας (κοινοτικά συμβούλια, σωματείο οικοδόμων, πολιτιστικός σύλλογος κ.ά.) προσφέροντας όλες του τις δυνάμεις με αυταπάρνηση. Η ευθύτητα, η ανιδιοτέλεια, η παλικαριά και η αυτοθυσία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την καθημερινότητά του, στοιχεία που οι σύντροφοί του αναγνώρισαν και τον εξέλεξαν μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Η ζωή του επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω γιατί ήξερε να παλεύει. «Εφυγε» από κοντά μας πριν από ένα χρόνο δίνοντας άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Στη μνήμη του συγγενείς και φίλοι, χωριανοί του προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Ζίτσας με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης 150 ευρώ στο ΚΚΕ . Επίσης, η φίλη του Γεωργία Βαλερά προσφέρει 50 ευρώ στη μνήμη του Γιώργου αλλά και στη μνήμη του πατέρα της Σπύρου Λαϊνά.

ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
***

φωτο(χαρτι) 1

Στις 19 του Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» η ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, σε ηλικία 92 ετών. Στη μνήμη της, η κόρη της Νίκη προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μεταλλικού. Η Πολυξένη χήρεψε στα 24 της χρόνια, μένοντας με δυο παιδιά 5 και 2 ετών και τον εξηντάχρονο πεθερό της. Ο σύζυγος της Πολυξένης, Λάζαρος Σοφιανίδης, πολεμιστής στο Αλβανικό μέτωπο και στα αρχικά στάδια το ΕΛΑΣ, δολοφονήθηκε άγρια στις 15 Αυγούστου 1944, από συνεργάτες των Ναζί, όντας άρρωστος και ο πεθερός της Σάββας Σοφιανίδης εκτελέστηκε την ίδια μέρα μαζί με τον πατέρα της Γιάννη Βασιλειάδη στις 14-12-1947 ύστερα από θανατική καταδίκη από το Στρατοδικείο Κιλκίς. Η Πολυξένη (Ξένη) έμεινε πιστή στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

***

φωτό 1

Για τη συμπλήρωση των 6 χρόνων που «έφυγε» από τη ζωή η ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ, αγωνίστρια της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε, στην άσβεστη μνήμη της, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Ο άντρας της, Ανδρέας Παλούμπας

τα παιδιά της, Γιάννα - Γρηγόρης - Μαρούσκα

τα εγγόνια της, Σοφία - Θύμιος

***

φωτό(χαρτί) 1

Στις 8.12.2013 συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΜΠΗΣ. Σεμνός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ο οποίος, σε όλη του τη ζωή, υπερασπίστηκε με πάθος τα ιδανικά του σοσιαλισμού για μια ζωή καλύτερη.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης, 50 ευρώ.

***

4 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, των γονιών μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΑΒΙΤΣΑ και ΦΩΤΗ ΒΑΒΙΤΣΑ από την Κερασούλα Καλαμπάκας και του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (Ντόλα) ΖΕΡΒΑ από το Μαυρέλι Καλαμπάκας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Βαβίτσα

***

φωτο 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφου και συναγωνίστριας ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ (ΑΘΑΝΑΣΕΑ), από τις Πηγές του Ταΰγετου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 18/01/2013, πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος, προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα του Κόμματος, μέσω της ΚΟ Μεσσηνίας.

Ο σύζυγός της Παναγιώτης Αθανασέας.

***

2 φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μανούλας και γιαγιάς ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ (ΜΠΑΝΤΕ), αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πολιτικής πρόσφυγα στην Τασκένδη, καθώς επίσης και στη μνήμη των ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΛΕΞ. ΙΩΑΝΝΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας για την ενίσχυση του Κόμματος.

Τα παιδιά τους

Τα εγγόνια τους

***

φωτ 1

Στις 4 Ιανουαρίου 2013 «έφυγε» από τη ζωή ένας υπέροχος άνθρωπος, μια λατρεμένη σύντροφος ζωής, μια εξαιρετική και τρυφερή μητέρα, η ΚΟΥΛΑ ΚΙΟΣΣΕ από το Ποδοχώρι Καβάλας. Σ' ευχαριστούμε για ό,τι μας έδωσες σ' ευχαριστούμε για ό,τι μας έκανες. Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας, μέσα στη σκέψη μας.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της, Νίκος Κιοσσές, και τα παιδιά της, Δημήτρης και Λευκή, προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΝΕ Καβάλας.

***

φωτο 1

Σήμερα Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013 συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΛΑΛΑΚΗ. Από τα νεανικά της χρόνια εντάχθηκε στο ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη με δράση στον Ταύρο και την Καλλιθέα, συμμετείχε και στήριξε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής της υπήρξε ακλόνητη μαχήτρια του οράματος μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, ειρήνης, μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Στη μνήμη της, η οικογένειά της προσφέρει 200 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, στις 6 Φλεβάρη του 2011. Για εμάς θα είναι πάντα ζωντανός στην καρδιά και τη μνήμη μας. Ομως ο δρόμος είναι δύσκολος χωρίς την παρουσία του και το χαμόγελό του.

Στη μνήμη του, η μητέρα του Αναστασία και οι αδελφές του, Αγγελική και Χρυσάφω, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ του ΚΚΕ, όπου στις αρχές και στα ιδανικά του παρέμεινε πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.


ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ

ΠΟΠΗ (ΦΡΑΓΓΟΥ) ΔΟΥΡΗ
ΠΟΠΗ (ΦΡΑΓΓΟΥ) ΔΟΥΡΗ

Θεοδόσης Χρηστέας
Θεοδόσης Χρηστέας

Καραντηνός Νικος
Καραντηνός Νικος

ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΣΑΡΙΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ) ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ) ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ

Καραχάλιος Κώστας
Καραχάλιος Κώστας

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (Ντόλας)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (Ντόλας)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΒΙΤΣΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

902

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ
ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ

ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΚΑΣ (ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΚΑΣ (ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΕΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΑΘΑΝΑΣΕΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΚΙΟΣΣΕ ΚΟΥΛΑ
ΚΙΟΣΣΕ ΚΟΥΛΑ

ΒΟΥΛΑ ΒΑΛΑΛΑΚΗ
ΒΟΥΛΑ ΒΑΛΑΛΑΚΗ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΜΠΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΜΠΗΣ

ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΛΜΕΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΓΙΑΤΑΓΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΙΑΤΑΓΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΤΣΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΤΣΟΣ

ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΟΥΦΕΚΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ