Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11488

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Το μπρεχτικό θέατρο ανοίγει το δρόμο στη συνειδητή επαναστατική πρακτική

Η παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα στο Γ' Ράιχ», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Μάρτη (8 μ.μ.) στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145, Περισσός), από την 24μελή θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία Δημήτρης Παπακωνσταντίνου. Μετάφραση Αγγέλα Βερυκοκάκη. Η παράσταση περιλαμβάνει το σύνολο των 24 ανεξάρτητων σκηνών της ομώνυμης συλλογής του Μπρεχτ. Εχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί μια εισαγωγή στην τεχνική του επικού θεάτρου.

Στιγμιότυπα από τις πρόβες της ομάδας του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπα από τις πρόβες της ομάδας του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  4  -  5


Συζήτηση με την Σόνια Θεοδωρίδου

Το όνομά της συνδέεται με μια σημαντική παρουσία στο χώρο του κλασικού τραγουδιού και με μια διεθνή καριέρα, που την καθιστά πρέσβειρα της Ελλάδας στις μεγάλες όπερες του κόσμου. Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου αφοσιωμένη στην τέχνη της δημιουργεί εξαιρετικές ερμηνείες. Οπως έγινε πρόσφατα με τη μελοποιημένη ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Αθανάσιου Σίμογλου και τίτλο Cavafy II - Return.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
Δράση για την οργάνωση εργαζόμενων, άνεργων και νέων γυναικών

Την πείρα από τη δράση των συλλόγων και των ομάδων ανακεφαλαίωσε στη συνεδρίασή του, το Σάββατο 16 Φλεβάρη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  16
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πεδίο κέρδους και κινδύνων για αθλητές

Στο σοβαρό και πολύπλοκο θέμα ανεξέλεγκτης χρήσης των συμπληρωμάτων διατροφής από αθλητές/τριες επανερχόμαστε σήμερα, με αφορμή (ως τελευταίο, χρονικά, περιστατικό) την περίπτωση του Χρ. Αρκούδα. Να θυμίσουμε πως ο 23χρονος αμυντικός της ΑΕΚ βρέθηκε θετικός στην ουσία «Oxilofrine». Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε δόλος (συνειδητό ντοπάρισμα) αλλά η ουσία υπήρχε (χωρίς να αναγράφεται) σε σχετικό σκεύασμα που πήρε...


ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εξωπλανήτης στο μέγεθος της Σελήνης!

Μικροσκοπικό πλανήτη σε μακρινό άστρο ανακάλυψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, ανοίγοντας παραπέρα τους ορίζοντες για εντοπισμό εξωπλανητών σε ζώνες που ίσως επιτρέπουν την εμφάνιση ζωής.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ