ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Να μείνει ... στα ψηλά

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση θέλει να κάνει σήμερα στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάλαγα (φώτο από τον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ)

Icon

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση θέλει να κάνει σήμερα στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάλαγα (φώτο από τον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ)
Τη νίκη που θα τον σταθεροποιήσει εντός της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας, θα τον φέρει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση και παράλληλα θα τον απαλλάξει από το άγχος ενός βασικού αντιπάλου του για μια θέση στην τετράδα, ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία κόντρα στην Μάλαγα (20.45 ΝS3). Oι «πράσινοι» για την 10η αγωνιστική του ομίλου τους, μετά τις νίκες επί της Ζαλγκίρις και Εφές θέλουν να τριτώσει το ...καλό σε ένα κομβικό σημείο της διοργάνωσης. Ωστόσο, η αποστολή του δεν είναι και εύκολη καθώς οι γηπεδούχοι διαθέτουν μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης ενώ παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για την πρόκριση. Κάτι που αναγνώρισε και ο τεχνικός των «πρασίνων» Αργύρης Πεδουλάκης που τόνισε ότι ο αγώνας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής απ' τους παίκτες του. Για τον Ελληνα τεχνικό σημαντικά κλειδιά για την έκβαση της αναμέτρησης είναι ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ. «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, να παίζει σε γρήγορο ρυθμό. Η Μάλαγα πιέζει στη μπάλα και όλοι της οι παίκτες πάνε στο επιθετικό ριμπάουντ. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτούς τους δυο τομείς. Στο ρυθμό και στα ριμπάουντ» επισήμανε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Για τον Ελληνα τεχνικό σημαντικό στοιχείο επίσης είναι το γεγονός ότι η ομάδα παίζει καλύτερα απ' τον πρώτο γύρο. Στην αποστολή της ελληνικής ομάδας μετέχει και ο Μπανγκς αφού ο προπονητής του «τριφυλλιού», παρά το γεγονός ότι έχασε κάποιες προπονήσεις εξαιτίας ενός τραυματισμού του στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, τον συμπεριέλαβε εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα.

  • Σε χθεσινό αγώνα για το δικό του όμιλο ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με σκόρ 90-77. Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στην 4η περίοδο όπου έκαναν και την διαφορά.
ΣΤΙΒΟΣ
Σταθερός στα ψηλά ο Φιλιππίδης

Τη σταθερότητά του σε αξιόλογα επίπεδα απόδοσης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Κώστας Φιλιππίδης, αυτή τη φορά στο μίτινγκ του Ντεσάου, όπου κατέλαβε την 2η θέση με άλμα στα 5.80 μέτρα. Πρόκειται για μια σπουδαία επίδοση καθώς ο Ελληνας πρωταθλητής ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερό του άλμα που έχει κάνει ποτέ μετά το πανελλήνιο ρεκόρ με 5.83 μέτρα που είχε πετύχει στο Λιντς στις 31 Γενάρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο αθλητής δοκίμασε να ξεπεράσει και τα 5.85 μέτρα, όμως δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες.

  • Μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων, το οποίο θα γίνει 16-17 Μάρτη στην Καστεγιόν της Ισπανίας. Η δισκοβόλος, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ), για την οποία είναι ο πρώτος της αγώνας για το 2013. Η 22χρονη δηλώνει σε καλή κατάσταση και θέλει να κάνει ένα δυνατό αγώνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες της θερινής περιόδου. Η 22χρονη το 2012 πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις βελτιώνοντας το ατομικό της με αποκορύφωμα τα 57,18 μ. στο Γκραν Πρι της Θήβας.
SUPER LEAGUE
Το ΟΑΚΑ διαψεύδει τον ΠΑΟ

Σε διάψευση της είδησης που ήθελε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να είναι αρνητική στο αίτημα του Παναθηναϊκού για χορήγηση εισιτηρίων σε μαθητές ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα, λόγω διαφυγόντων κερδών, προχώρησαν οι διοικούντες του Σταδίου. Με δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ ο πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΚΑ Π. Γαλακτόπουλος, δήλωσε άγνοια για το θέμα τονίζοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Δεν έχω ιδέα πώς βγήκαν αυτά. Εγώ δεν ξέρω κάτι και δεν έχουμε πρόβλημα να μπουν παιδιά με τους γονείς τους δωρεάν» τόνισε μιλώντας στην ιστοσελιδα «Sport Fm» ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ αποκαλύπτοντας πάντως πως θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν κάποιο μέλος της διοίκησης έχει ευθύνες για το θέμα.

  • Σε αναζήτηση νέου τεχνικού βρίσκεται ο Αρης μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μιχαλήτσου. Προσωρινά -όπως συνέβη χτες- οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την επίβλεψη των Θοδωρή Κάντα (προπονητής τερματοφυλάκων), Νίκου Βλάχου και Γιάννη Γιώρη (γυμναστές). Πάντως, το γεγονός δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους «κίτρινους» ενόψει της δύσκολης μάχης που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.
  • Μειώνονται οι «πονοκέφαλοι» του Εβαλντ Λίνεν ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» καθώς είδε τόσο τον Αντώνη Πετρόπουλο όσο και τον Τάσο Τσουμάγκα να προπονούνται κανονικά.
ΠΟΛΟ

Χωρίς προβλήματα η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης ταξιδεύει σήμερα για τη βορειοδυτική Γαλλία και το Νανσί, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού αγώνα για το Τσάμπιονς Καπ των γυναικών.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και περσινή φιναλίστ στο Τσάμπιονς Καπ, έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη γαλλική ομάδα και στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση για 5η φορά στα τελευταία έξι χρόνια στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

ΒΟΛΕΪ
Θλίψη για Κατσαμούρη

Την απώλεια ενός ακόμη δικού του ανθρώπου θρηνεί το ελληνικό βόλεϊ... Πρόκειται για τον διεθνή πασαδόρο Γιώργο Κατσαμούρη, που «έφυγε» τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 45 ετών. Γεννήθηκε στις 24 Φλεβάρη 1968 στη Θεσσαλονίκη και, αφού ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στο Γαλαξία, έδωσε τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του στην ΧΑΝΘ (1982 - 1988). Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε από το 1988 έως το 1995, για να ακολουθήσουν ο Εσπερος Βυζαντίου, ο Αετός, ο ΠΟ Μουδανιών, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η ΜΕΝΤ και ο ΑΣ Πέρα. Φέτος, συνέχισε να αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τον Ναύαρχο Βότση, με τον οποίο έφτασε μέχρι τα Play Off. Παράλληλα, από τα τέλη της δεκαετίας του '80, αποτέλεσε βασικό στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Παίδων και Εφήβων, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών από τον Γέρζι Βελτς και τον Τάσο Κουμπλή.

  • Tην πρώτη... νίκη απέναντι στη διοργανώτρια αρχή της Α1 ΕΣΑΠ πέτυχε χτες ο Ηρακλής, που κατάφερε να πάρει αναβολή στη χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης για άρση του πιστοποιητικού συμμετοχής, επειδή δεν είχε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για αποβολή από το πρωτάθλημα, αλλά από την ερχόμενη χρονιά.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Χάλκινος Κοκκαλάνης

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο -στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX, το οποίο έγινε στο Μπούζιος (Βραζιλία)- κατέκτησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης. Σε σύνολο 66 σκαφών και μετά από 11 ιστιοδρομίες, ο 6ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και τρεις φορές αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης, συγκέντρωσε 49 βαθμούς και εξασφάλισε το μετάλλιο στην τελευταία ιστιοδρομία που τερμάτισε 8ος. Πρωταθλητής κόσμου ανεδείχθη ο Αγγλος, Ν. Ντέμπσεϊ, με 30 βαθμούς και δεύτερος κατετάγη ο Ολλανδός, Β. Ρισελμπέργκε, με 37.

Σε δηλώσεις του («ΝοvaΣΠΟΡ FM 94,6») ο ιστιοπλόος -μεταξύ άλλων- ανέφερε πως «ήταν ένας δύσκολος αγώνας και ο πρώτος σημαντικός της χρονιάς και ήθελα να τα πάω καλά». Προσθέτοντας πως επόμενος στόχος του «είναι το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι στη Γαλλία στις αρχές του Ιουλίου. Εχω πάρει τρία ασημένια σε αυτά τις περασμένες χρονιές και μπορώ να πω πως μου έχει ανοίξει η όρεξη για το χρυσό».

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τη ... γλίτωσε ο Αρης

Η ΠΑΕ Αρης μπορεί να γλίτωσε τον αποκλεισμό έδρας -για τα όσα προκάλεσαν (καθυστερημένη έναρξη, τρεις διακοπές) οι οπαδοί του στην Βέροια- αλλά το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, για τα οικονομικά του, είναι «τσουχτερό». Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή στη Super League αποφάσισε ότι πρέπει να πληρώσει 31.000 ευρώ. Ποσό αρκετά μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως η έφεσή του (για τιμωρία που αφορά την 20ή αγωνιστική) δεν εκδικάστηκε χτες «λόγω ελλείψεως παραβόλου»...

Πολύ λιγότερα (2.000 ευρώ) θα κληθούν να καταβάλλουν, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής, οι ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα. Οι υποθέσεις των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΟΦΗ αναβλήθηκαν.

ΔΙΕΘΝΗ
Εμεινε παράλυτος σε αγώνα χόκεϊ

Μια πραγματική τραγωδία εκτυλίχθηκε σε αρένα χόκεϊ στον πάγο στην Ελβετία. Λίγες ώρες μετά την κατεπείγουσα προσκομιδή του στο νοσοκομείο με ελικόπτερο η οικογένεια του αθλητή του χόκεϊ Ρόνι Κέλερ πληροφορήθηκε πως ο νεαρός παίκτης της ομάδας Ολτεν υπέστη ολική παράλυση. Αυτή είναι η συνέπεια του τραυματισμού του μετά από σκληρό χτύπημα που δέχθηκε την ώρα του αγώνα από τον Στέφαν Σνάιντερ της Λάνγκενταλ. Το σώμα του Κέλερ προσέκρουσε με δύναμη στα προστατευτικά και δυστυχώς υπέστη πλήρη βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βλάβη στα νεύρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη μεταφορά κανενός μηνύματος από τον εγκέφαλο προς τα μέρη του σώματος κάτω από το επίπεδο της βλάβης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Κέλερ δεν τραυματίστηκε στο κεφάλι.

  • Ο Ουέιν Ρούνι ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» μετά το καλοκαίρι, καθώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει σοβαρές αμφιβολίες τόσο με τη συμπεριφορά του Αγγλου διεθνούς στράικερ όσο και με το βάρος του, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ