ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
Σελ. /40
Μπιν Βου

Πρέσβης Βιετνάμ

Θερμούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στο Συνέδριο και σε κάθε μέλος του ΚΚΕ.

Ελένη Γερασιμίδου

Βουλευτής του ΚΚΕ, Ηθοποιός

Είναι μεγάλη ελπίδα αυτό το Συνέδριο, όπως ελπίδα είναι το ΚΚΕ για το λαό, αρκεί να το καταλάβει και τότε θα αλλάξουν όλα.

Θωμάς Κοτσαμπάς

Δήμαρχος Πετρούπολης

Ελπίζω το Συνέδριο του Κόμματος να αποτελέσει σταθμό για την αντεπίθεση του κινήματος.

Κώστας Καζάκος

Ηθοποιός

Ευτυχία μεγάλη. Είναι απ' τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του τόπου μας, τα συνέδρια του Κόμματος. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το υψηλό επίπεδο και η ποιότητα της σκέψης και των κειμένων στον προσυνεδριακό διάλογο. Ηταν πολύ αισιόδοξο, ένα γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το 19ο Συνέδριο όπως περιμένει ο λαός μας πάντα θα είναι μια αφετηρία για καλύτερη οργάνωση και δυνάμωμα των αγώνων του λαϊκού μας κινήματος. Είναι ώρα που πρέπει η εργατική τάξη να προχωρήσει αποφασιστικά, με μεγάλα άλματα μπροστά. Να καταλάβει την εξουσία. Οι καιροί εγκυμονούν και το Συνέδριο πρέπει να δώσει τα στοιχεία που χρειάζονται για να έχουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, αυτό που περιμένει ο λαός μας, αυτός που στηρίζει και στηρίζεται στο ΚΚΕ, περιμένει πολλά, τώρα. Εχει μεγάλη εκτίμηση στο Κόμμα, στα στελέχη του, στην ηγεσία του και βλέπετε είναι η μοίρα του ΚΚΕ αυτή, να περιμένει ο κόσμος απ' αυτό τη λύση των προβλημάτων του. Βέβαια εμείς ξέρουμε ότι χρειάζεται να κινητοποιηθεί ο κόσμος, αν δεν το θέλει ο κόσμος το πράγμα καθυστερεί. Τώρα όμως είναι κατάλληλος ο καιρός και νομίζω ότι το καινούργιο Συνέδριο θα δώσει το έναυσμα για καινούργιους αγώνες, πιο οργανωμένους και πιο αποτελεσματικούς.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Πολιτικός αναλυτής

Θερμές ευχές για επιτυχία στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στο Κομμουνιστικό Κόμμα κοιτάζουν πάντοτε με ελπίδα και προσδοκία όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι και η μεσαία τάξη της Ελλάδας. Ειδικά αυτή την παρατεταμένη περίοδο που ο ελληνικός λαός περνάει μια τεράστια κρίση και πρέπει να βρεθούν τρόποι το δυνατόν γρηγορότερο να ξεφύγουμε από μια πρωτοφανή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας.

Λιάνα Κανέλλη

Βουλευτής ΚΚΕ, δημοσιογράφος

Εχω την αίσθηση, και νομίζω θα το καταλάβουν πάρα πολύ καλά, όχι οι σύντροφοι που το ξέρουν, αλλά οι απόξω που παρακολουθούν και οι εσχάτως κοπτόμενοι, είναι από μόνη της επαναστατική πράξη να υπάρχει συνεδρίαση αυτή τη στιγμή των κομμουνιστών στη χώρα με τέτοια μακραίωνη ιστορία, στη χειρότερη περίοδο της χώρας, στο καταποντισμένο από πλευράς επίθεσης του καπιταλισμού σώμα των εργατών, κυριολεκτώ δηλαδή, το σώμα των δικαιωμάτων τους. Και είναι οι κομμουνιστές εδώ και αποδεικνύουν τη σύνδεση που πρέπει να υπάρχει, αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον, αν θέλουμε να μιλάμε για προοπτική της πραγματικής βάσης της εργατικής τάξης με αυτό που λέγεται εξουσία.

Μήνυμα του Γιάννη Σγουρού, περιφερειάρχη Αττικής

Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, που λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην έναρξή του. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα,

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να παρευρεθώ και να παρακολουθήσω το 19ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός σας.

Τιμώ και παρακολουθώ στενά την επί 22 χρόνια προσφορά σας στην πολιτική ζωή της χώρας, τις εργασίες, την ιστορία του κόμματος και των αγώνων του.

Σημαντική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετέχω εκ μέρους της Ελλάδας, με αναγκάζει να απουσιάζω στο εξωτερικό.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας - το οποίο γίνεται σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το λαό μας - και ελπίζω τα συμπεράσματά του να αποτελέσουν αφορμή για ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο προς όφελος των εργαζομένων και της πατρίδας».

Φράνκλιν Γκονζάλες

Πρέσβης Βενεζουέλας

Είμαστε εδώ σε αυτό το σημαντικό γεγονός, το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, γιατί εμείς από τη Βενεζουέλα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με όλα τα κινήματα, τις οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα που αγωνίζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων πλειοψηφιών. Και το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του παλεύει για τα μεγάλα οφέλη του λαού.

Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες

Πρέσβης της Κούβας

Ευχαριστούμε καταρχήν για την πρόσκληση. Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μας συνδέουν βαθιές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που έχει τεράστια εμπειρία στην ταξική πάλη. Γνωρίζουμε την πάλη του, γνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων. Είναι ένα κόμμα που στέκεται πάντα στο πλευρό της Κούβας και εκτιμάμε πολύ αυτή την αλληλεγγύη του Κόμματος. Θέλουμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο Κόμμα για το Συνέδριό του. Είμαστε σίγουροι ότι είναι ένα συνέδριο που θα βοηθήσει παραπέρα στην πάλη του ελληνικού λαού. Και με την ευκαιρία αυτή μεταφέρω τους χαιρετισμούς μου στον ελληνικό λαό από τον αγωνιστή λαό της Κούβας.

Κώστας Ασκούνης

Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του ΚΚΕ να παρακολουθήσω το Συνέδριο και την έναρξη των εργασιών από την Γραμματέα του Κόμματος την Κα. Παπαρήγα, με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την ομιλία της. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει μια σταθερή και διαχρονικά σταθερή πορεία σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Γιώργος Βασιλακόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Οταν δέχτηκα την πρόσκληση από το ΚΚΕ ήταν μια μεγάλη τιμή για μένα, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσω ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει την πορεία και της χώρας, όπως είναι το Συνέδριο του ΚΚΕ. Ευχές όλοι να απευθύνουμε, καθώς και την υποχρέωσή μας όλοι να σταθούμε κοντά στο δρόμο αυτόν. Δύσκολος δρόμος, αλλά νομίζω ότι σωστά το πολεμάει το ΚΚΕ και με την υπομονή που επιδεικνύει σ' αυτές τις στιγμές θα βρει και τη λαϊκή ανταπόκριση.

Γιώργος Καμίνης

Δήμαρχος Αθήνας

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ, γιατί ένα Συνέδριο ιστορικού Κόμματος είναι πάντοτε κάτι που ενδιαφέρει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Περιμένουμε με μεγάλη αδημονία να δούμε τι θα λεχθεί, τις εξελίξεις, τις ψηφοφορίες. Στο Δήμο της Αθήνας ειδικά, που το ΚΚΕ έχει μια παρουσία πάρα πολύ έντονη, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Βίκυ Αράπη

Πρώην βουλευτής ΔΗΚΚΙ, υποψήφια με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Είμαι ευχαριστημένη και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στην έναρξη ενός Συνεδρίου του ΚΚΕ, που είναι ένα Κόμμα 100 ετών. Φυσικά, αυτές τις δύσκολες ώρες αυτή η μάζωξη εδώ όλων των ανθρώπων, των δημοκρατικών, των σοσιαλιστών, που αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σπουδαία, για να ακουστούν οι φωνές μας, να μας δείξουν τα Μέσα, γιατί μας έχουν απομονωμένους. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο. Καλούς αγώνες. Πάντα στους αγώνες είμαστε πρώτοι, αλλά μια καινούργια αρχή, μια συνέχεια μάλλον, γίνεται τώρα.

Βασίλης Μιχαλολιάκος

Δήμαρχος Πειραιά

Η λειτουργία των Κομμάτων είναι προϋπόθεση λειτουργίας της δημοκρατίας και οι συνεδριακές τους δουλειές δημοκρατικές διαδικασίες, άρα τις χαιρετίζω.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πρόεδρος της Βουλής

Τα συνέδρια των κομμάτων είναι η κορυφαία στιγμή ενός εσωτερικού διαλόγου, ο οποίος έχει καταλήξει μετά από μια ευρυτάτη, βαθιά συζήτηση σε όλο το εσωκομματικό πεδίο, για όλα τα θέματα και για το πρόγραμμά τους. Κατά συνέπεια, έχουν ενδιαφέρον πάντα τα τελικά κείμενα που εγκρίνονται απ' τα Συνέδρια για το πώς θα κινηθούν τα πολιτικά κόμματα. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές και δύσκολες συγκυρίες, αναπτύσσονται εσωκομματικές ζυμώσεις, έντονες θα έλεγα πολλές φορές, σε όλα τα πολιτικά κόμματα, γιατί είναι μια περίοδος ανασφάλειας, που δεν μπορείς να χαράξεις μια μακροπρόθεσμη πολιτική, διότι οι αλλαγές έρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές επαναπροσαρμογή της τακτικής σου. Γι' αυτό ακριβώς θεωρώ ότι το Συνέδριο του ΚΚΕ, ενός ιστορικού Κόμματος, που έχει συμβάλει και ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση στη δημοκρατία στον τόπο μας, στις συζητήσεις, αλλά και μας διδάσκει και την εσωκομματική διαδικασία στα κόμματα τα αστικά, τα οποία μετά το '74 άρχισαν να έχουν τέτοιους εσωκομματικούς διαλόγους, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να γνωρίζουμε τις Θέσεις όλων των κομμάτων και του ΚΚΕ συγκεκριμένα, για να μπορούμε να εκτιμήσουμε τις απόψεις και να κινηθούμε όπως απαιτεί και η κοινωνία στις δύσκολες αυτές ώρες σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία.

Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε

Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα

Ευχαριστούμε καταρχήν για την πρόσκληση στην έναρξη του Συνεδρίου του ΚΚΕ. Υπάρχουν μακρόχρονες σχέσεις αδελφικής φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Παλαιστίνης. Το ΚΚΕ πάντα ήταν δίπλα στην παλαιστινιακή υπόθεση και στήριξε το αίτημα του λαού μας για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Συνέδριό σας.

Μοχάμεντ Ιγκνάιμπι

Εκπρόσωπος της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών στην ΠΣΟ

Πρώτα απ' όλα εύχομαι καλή επιτυχία στο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους της εργατικής τάξης της Παλαιστίνης. Ευχαριστούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα για τη συνεχή και αταλάντευτη υποστήριξη στον αγώνα του λαού μας, για όλες τις δραστηριότητες και την πολύμορφη αλληλεγγύη που εκφράζει με πρακτική υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια, που υποφέρει το λαός μας από την ισραηλινή κατοχή. Θεωρούμε το ΚΚΕ ένα κόμμα που συμμετέχει πραγματικά στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κοινού για το καλό της εργατικής τάξης και των λαών μας.

Ιλντα Τσακόν Μπράβο

Εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας στην ΠΣΟ

Πιστεύω ότι αυτό το Συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για τους Ελληνες κομμουνιστές. Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, είναι ένα κόμμα που πρωτοστατεί στους λαϊκούς αγώνες, που ποτέ δεν απαρνήθηκε τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Και αυτό το συνέδριο το επιβεβαιώνει. Σε αυτές τις στιγμές της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που εκφράζεται με πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα, είναι το κόμμα που παλεύει για ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων. Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου θα δυναμώσουν τη δουλειά του κόμματος και θα συνεχίσει πιο αποτελεσματικά να παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο του στην εργατική τάξη και τον λαό.

Γιώργος Κακουλίδης

Ποιητής

Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ένα τέτοιο Συνέδριο μπορεί να φέρει μια ισορροπία μέσα σ' αυτή την καθολική παράνοια της εποχής και της καθημερινότητας. Πιστεύω ότι οι κομμουνιστές κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για έναν ανθρωπισμό. Το Συνέδριο αυτό είναι γιορτή, βάρος και ανθρωπισμός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ