ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ισπανογερμανικές κόντρες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τελικά οι εγχώριες μονομαχίες αποφεύχθηκαν στην κλήρωση των ημιτελικών του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν δίνουν τον τίτλο της ισπανογερμανικής μονομαχίας ή για κάποιους άλλους της κόντρας του Βορά με το Νότο στη Γηραιά Ηπειρο. Μπαρτσελόνα εναντίον Μπάγερν Μονάχου σε έναν αγώνα που δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν πρόωρο τελικό και Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ, θα διεκδικήσουν στις 23/24 Απρίλη και στις 30 Απρίλη και 1 Μάη το εισιτήριο για το Λονδίνο και τον τελικό που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ. Τα πρώτα παιχνίδια θα βρουν τις γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχες. Μάλιστα, όσον αφορά το πρώτο ζευγάρι υπάρχει και μια ακόμη ιδιαιτερότητα και αυτή ακούει στο όνομα του Πεπ Γκουαντιόλα, πρώην προπονητή των «Μπλαουγκράνα» και μελλοντικό των Βαυαρών.

  • Η μεγάλη έκπληξη του θεσμού Βασιλεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης αφού η κλήρωση των ημιτελικών στο Γιουρόπα Λιγκ έφερε αντιμέτωπη την ελβετική ομάδα με την Τσέλσι. Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν η Φενεμπαχτσέ και η Μπενφίκα. Τα πρώτα παιχνίδια σε Ελβετία και Τουρκία θα γίνουν στις 25 Απρίλη και οι ρεβάνς στις 2 Μάη. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 15 Μάη στο Αμστερνταμ.
ΒΟΛΕΪ
Σε ρυθμούς ... τίτλου

Τη Δευτέρα από το κλειστό του Ρέντη αρχίζει η σειρά των φετινών τελικών στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών που θα αναδείξει τον πρωταθλητή. Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Παμβοχαϊκό (19.00 NOVA) που για άλλη μια χρονιά με την παρουσία του απέδειξε ότι κάθε χρόνος που περνάει καθιερώνεται ως μια από τις σημαντικές δυνάμεις του αθλήματος στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο πρωταθλητής θα κριθεί στις 3 νίκες, ενώ το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού ανήκει στους «ερυθρόλευκους». Στον Ολυμπιακό μετά την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα θεωρούν ότι ήρθε η ώρα η ...δουλειά να τελειώσει. Αλλωστε η επιστροφή της ομάδας σε τελικό πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια, δίνει ένα παραπάνω δέλεαρ στους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του τίτλου. Στον Παμβοχαϊκό η ψυχολογία είναι ανεβασμένη μετά τη σπουδαία επιτυχία να διεκδικούν τον τίτλο μόλις στη δεύτερη χρονιά τους στη μεγάλη κατηγορία.

FOOTBALL LEAGUE/FOOTBALL LEAGUE 2
Σε ρόλο οικοδεσπότη οι πρωτοπόροι

Από την εξάδα που προπορεύεται, μόνο η Νίκη Βόλου (αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Γιαννιτσών) αγωνίζεται εκτός έδρας στην 34η αγωνιστική της Football League. Οι υπόλοιπες ομάδες υποδέχονται τις αντιπάλους τους με στόχο τη νίκη και ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα των βασικών αντιπάλων τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ (16.00): Καλλονή - Καβάλα, Παναιτωλικός - Παναχαϊκή, Ηρακλής - Βύζας Μεγάρων, Ολυμπιακός Βόλου - Θρασύβουλος, Πιερικός - Φωκικός, Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα, Εργοτέλης - Πανσερραϊκός, Εθνικός Γαζώρου - Δόξα Δράμας (17.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναγέννηση Γιαννιτσών - Νίκη Βόλου (16.00, OTE TV), Απόλλωνας - ΑΕΛ (19.00, OTE TV). Ρεπό έχει η Αναγέννηση Επανομής.

Οι αναμετρήσεις που θα γίνουν αύριο (16:00), για την 21η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο και 20ή στο δεύτερο της Football League 2, είναι: (1ος): Αχαρναϊκός - Χανιά, Καλαμάτα - Αστέρας Μαγούλας, Κόρινθος - Προοδευτική, Παναιγιάλειος - Κεραυνός Γλυφάδας, Ρούβας - Επισκοπή. Ρεπό έχει ο Πανηλειακός. Ο αγώνας Φωστήρα - Εθνικού Αστέρα δε θα γίνει αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. (2ος): Αιγινιακός - Κασσιόπη, Αναγέννηση Καρδίτσας - Βατανιακός, Οδυσσέας Κορδελιού - Δόξα Κρανούλας, Τηλυκράτης - Καλαμαριά, Τύρναβος - Εθνικός Σιδηροκάστρου. Το παιχνίδι Ζάκυνθος - Οικονόμος Τσαριτσάνης δε θα γίνει αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν αποσυρθεί από τη διοργάνωση.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Για τη Μόσχα αναχωρεί σήμερα η ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο 5ο ατομικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Ανδρών - Γυναικών (17-21 Απριλίου). Στη διοργάνωση -η οποία θα γίνει στο στάδιο «Ολιμπίσκι»- έχουν δηλώσει συμμετοχή 261 αθλητές και αθλήτριες (168 άνδρες και 93 γυναίκες από 37 και 32 χώρες, αντίστοιχα). Την αποστολή στελεχώνουν οι Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Βάσω Μιλλούση, Μυρόπη Χριστοφιλάκη, Μαρία Σίμου.

UEFA
«Βδομάδα ποδοσφαίρου» ... και κερδών

Στο απαραίτητο λίφτινγκ σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων είναι έτοιμη να προχωρήσει η UEFA προκειμένου να αυξήσει την εμπορικότητα των αγώνων που έχουν να κάνουν με τις Εθνικές ομάδες οι οποίοι ως γνωστό στερούνται κατά πολύ ενδιαφέροντος σε σχέση με τους αντίστοιχους των συλλόγων. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Τζιάνι Ινταφίνο, η UEFA θέλοντας να αυξήσει το ενδιαφέρον για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το 2014 θα εφαρμόσει τη «Βδομάδα ποδοσφαίρου». Ετσι πλέον δε θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή και Τρίτη όπως τώρα, αλλά έξι μέρες τη βδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη έως και την Τρίτη. Βέβαια, αυτό δεν έρχεται από μόνο του καθώς η UEFA ακολουθώντας τη συνταγή των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ) προτίθεται να αναθέσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις Εθνικές ομάδες.

ΠΟΛΟ
Πρόγευμα... για το ντέρμπι

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική της Α1 ανδρών όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι των αιωνίων του ελληνικού αθλητισμού! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, 24 ώρες πριν το μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου, συγκρούονται στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο: 14:30 Ποσειδώνιο ΠΑΟΚ - ΝΟ Χίου, 16:00 Ρέστειο Παλαιό Φάληρο - ΝΑΟ Κέρκυρας, 16:00 Νέα Σμύρνη Πανιώνιος - ΝΟ Χανίων, 18:00 Ηλιούπολη ΓΣ Ηλιούπολης - ΝΟ Βουλιαγμένης, 19:30 Παπαστράτειο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Κυριακή: 14:30 Νέα Σμύρνη ΝΟ Αργοστολίου - ΝΟ Πατρών.

  • Το ντέρμπι στο Λαιμό μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού (19.00) που ουσιαστικά θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών. Ο ΝΟΒ, μετά την ήττα στον πρώτο γύρο, θέλει να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι αήτητος μέχρις στιγμής. Αλλα παιχνίδια: Εθνικός-ΝΕ Πατρών(17.00), Τρίτωνας-Νηρέας Χαλανδρίου (16.00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Ανδρέας Παππάς, του Συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστικής στην Super League θα σφυρίξουν: ΑΕΚ - Πανθρακικός (Τριτσώνης), Πανιώνιος - Ξάνθη (Αρετόπουλος), Αρης - Αστέρας Τρίπολης (Σιδηρόπουλος), Βέροια - Πλατανιάς (Αμπάρκιολης), ΟΦΗ - Ατρόμητος (Σπάθας), Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (Καλογερόπουλος), ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (Κουκουλάκης).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Με τις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, αρχίζει πάλι (μετά τη διακοπή λόγω Εθνικής) το πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία των ανδρών. Το πρόγραμμα: ΑΣΕ Δούκα - ΧΑΝΘ, Διομήδης Αργους - Φοίβος Συκεών, Αερωπός Εδεσσας - Ποσειδών Λουτρακίου, ΓΑΣ Κιλκίς - ΠΑΟΚ, Φίλιππος Βέροιας - Πανελλήνιος (18:00), Αρης Νίκαιας - ΑΕΚ (19:30).

Για την αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, απόψε στην Αρτα (18:00), η Αναγέννηση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οποια ομάδα κερδίσει σφραγίζει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ. Οπου θα διεκδικήσει (με πλεονέκτημα έδρας) τον τίτλο, με αντίπαλο την Ορμή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ