ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον Νίκο Μπελογιάννη στη γενέτειρά του

Εκδήλωση το Σάββατο στην πλατεία που φέρει το όνομά του στην Αμαλιάδα

Από την εκδήλωση στην Αμαλιάδα
Από την εκδήλωση στην Αμαλιάδα
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη, στη γενέτειρά του την Αμαλιάδα, διοργάνωσε το Σάββατο η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, που φέρει το όνομά του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Ν. Μπελογιάννη, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με συνθήματα «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα, σε όλη την Ελλάδα και στη Μανωλάδα» και «Ελληνες εργάτες και αλλοδαποί, ίδια τα συμφέροντα ίδιοι και οι σκοποί», οι κομμουνιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες εργάτες, που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τους επιστάτες μεγαλοεπιχειρηματία στη Μανωλάδα.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση, έκανε ο Βίκτωρας Θωμόπουλος, Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος και στο παράδειγμα του Ν. Μπελογιάννη:

«Ο πολύπλευρος κομμουνιστής, που συνδέει την επαναστατική θεωρία με την επαναστατική πράξη, που εμπλουτίζει τη θεωρία με τη μελετημένη πείρα της πράξης, είναι η αναγκαιότητα των καιρών μας. Ο Μπελογιάννης δε δίδαξε μόνο με το θάνατό του, αλλά και με τη ζωή του. Τέτοιες αξίες δε χάνουν ποτέ τη σημασία τους, οι αξίες των κομμουνιστών και κομμουνιστριών. Οφείλουμε να τις ενστερνιζόμαστε, να τις κατακτάμε, να τις επανακατακτούμε, καθώς δε ζούμε σε θερμοκήπιο ως το τέλος της ζωής μας. Κρινόμαστε όλοι για την κάθε μέρα, κυριολεκτικά».

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πορεία στα κάτεργα της χούντας στο Βαρδάρη

MotionTeam

Εκδήλωση για τα 46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη του 1967 πραγματοποίησε χτες στη Θεσσαλονίκη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Εκατοντάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες ξεκίνησαν με πορεία από τα γραφεία του ΚΚΕ και μέσω της Εγνατίας κατευθύνθηκαν στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αντιδικτατορικοί αγωνιστές. Εξω από το παλιό κτίριο της Ασφάλειας μίλησε ο Θανάσης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στους λόγους που επέβαλλαν τη δικτατορία και στα συμπεράσματα που βγήκαν από τη μελέτη αυτής της περιόδου, και αφορούν θεμελιακά ζητήματα της στρατηγικής του επαναστατικού εργατικού κόμματος, την οργανωτική - πολιτική - ιδεολογική προετοιμασία του Κόμματος Νέου Τύπου να δρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, του ΣΦΕΑ '67-'74 και της ΕΔΥΕΘ.

Η μαζική πορεία φτάνει στο Βαρδάρη. Στο βήμα ο Θ. Βαρδαλής

MotionTeam

Η μαζική πορεία φτάνει στο Βαρδάρη. Στο βήμα ο Θ. Βαρδαλής
ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Εκδήλωση στο κολαστήριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ

Ανήμερα της συμπλήρωσης 46 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967

Αποψη της εκδήλωσης, με ομιλητή τον Ν. Τριανταφύλλου
Αποψη της εκδήλωσης, με ομιλητή τον Ν. Τριανταφύλλου
Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα, στις 21 Απρίλη 1967, διοργάνωσε το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, στο μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του «ΣΦΕΑ 1967-1974» Νίκος Τριανταφύλλου.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων και κομμάτων, που κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή. Μεταξύ άλλων, στεφάνι κατέθεσε η χήρα Μουστακλή. Εκ μέρους του ΚΚΕ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής, και από το ΚΣ της ΚΝΕ ο Γιώργος Τάτσης. Στεφάνια κατέθεσαν ακόμα εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της χούντας.

Σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ, στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15, Αθήνα), ο «ΣΦΕΑ 1967-74», σε συνεργασία με το ΔΣΑ και την ΚΕΘΑ, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: «46 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967, Κρίση - Φαινόμενα φασισμού - ανθρώπινα δικαιώματα».

Μέρα πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη» η Κυριακή

Από την προετοιμασία της πανεξόρμησης στο Περιστέρι
Από την προετοιμασία της πανεξόρμησης στο Περιστέρι
Μέρα πανεξόρμησης η Κυριακή για τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», στον οποίο δημοσιεύτηκαν η Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και η συνέντευξη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, τα «συνεργεία» με τον «Ριζοσπάστη» βρέθηκαν από το πρωί στο πόστο τους. Αλλοι σε κεντρικά σημεία, άλλοι στις γειτονιές, για εξόρμηση πόρτα πόρτα, άλλοι σε στέκια της νεολαίας, άλλοι στα χωριά της επαρχίας. Η πανεξόρμηση συνεχίστηκε και το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και χτες, σε τόπους δουλειάς, μικρομάγαζα και σχολεία.

ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β' ΤΟΜΟΣ
Παρουσιάσεις σε Σκόπελο και Σκιάθο

Η Τομεακή Οργάνωση Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΚΟΒ διοργανώνουν σε Σκόπελο και Σκιάθο πολιτικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Β' Τόμου Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ. Την παρουσίαση θα κάνει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας. Στη Σκόπελο η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη, 24 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Καφενείο (Παραλία) και στη Σκιάθο, μεθαύριο Πέμπτη, 25 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου («Μπούρτζι»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ