Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11545

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Διακοπή της συζήτησης με τον ΣΕΒ - Σύσκεψη για οργάνωση της πάλης

ΣΕΛ.  15

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά

  • ΚΚΕ: Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να «χαλαρώνει» με τη φούντα και άλλα συναφή. Ο λαός να αντιτάξει στο δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα.
  • ΚΝΕ: Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους να πουν: Οχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά.

Motion Team

Ενώ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι, παιδιά υποσιτίζονται, υπάρχουν άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο ιδεολογικός μηχανισμός αυτών που προκαλούν αυτήν την κατάσταση οργανώνει φεστιβάλ για ελεύθερα ναρκωτικά. Στον κατάλογο των διοργανωτών και υποστηρικτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι, διάφορες επιδοτούμενες ΜΚΟ, υπό την αιγίδα του δημάρχου Αθήνας. Το ΚΚΕ παλεύοντας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί:

  • Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
  • Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
  • Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Ειδικευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.

ΣΕΛ.  17

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Διδασκόμαστε και προετοιμαζόμαστε με ΚΚΕ παντός καιρού

«Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε... Και θα νικήσουμε!». Ποια καλύτερη τιμή απ' αυτή τη δέσμευση στα εκατομμύρια των κομμουνιστών, των αγωνιστών που υπέγραψαν με τον ηρωισμό και το αίμα τους ακόμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την οποία τίμησαν χτες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα...


ΣΕΛ.  8  -  11

ΚΚΕ
Χέρι χέρι ανεργία και αντιλαϊκά μέτρα

Η συνεχής αύξηση των ανέργων, οι οποίοι αγγίζουν το 27% συνολικά, το 64,2% των νέων 15 - 24 χρόνων και το 36,2% των νέων 25 - 34 χρόνων, πηγαίνει χέρι χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία και οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο με μεροκάματα πείνας. Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αφενός για να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, προκειμένου να δεχτούν το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Αφετέρου για να ωθήσουν τους ανέργους σε ολιγόμηνα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, που ανακυκλώνουν την ανεργία, προσφέροντας τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, τόσο στη φάση της κρίσης όσο και στη φάση της όποιας ανάκαμψης, θα συνοδεύεται από μεγάλη φτώχεια και υψηλή ανεργία. Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, με τη δική τους λαϊκή συμμαχία, πρέπει να αψηφήσουν τους εκβιασμούς και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, να αντιπαλέψουν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας που ξεθεμελιώνει κάθε εργατικό δικαίωμα και να οργανώσουν την πάλη τους για να απαλλαγούν από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις κρίσεις και την ανεργία.



«ΜΕΒΓΑΛ»
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς

ΣΕΛ.  14
«ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ»
Δε δικαιούνται επίδομα οι ανάπηροι ναυτεργάτες!

ΣΕΛ.  14
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Βορά στην κερδοφορία των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  25
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρειάζεται ενότητα δράσης όλων των εργαζομένων

ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προωθούν φτηνή και ανασφάλιστη εργασία

ΣΕΛ.  19
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»
Ξεκληρίζουν αυτοαπασχολούμενους

Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που προωθεί η κυβέρνηση και βιώνουν ήδη δεκάδες κλάδοι αυτοαπασχολουμένων (ταξί, φορτηγά, αρτοποιοί κ.λπ.), ούτε την απασχόληση ενίσχυσε ούτε τις τιμές μείωσε, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πραγματοποιείται σε σύμπνοια κυβέρνησης - ΕΕ και έχει στόχο τον περαιτέρω εκτοπισμό και τη χρεοκοπία χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καταλάβουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ