ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάη 2013
Σελ. /24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
φωτό 1

Στην μνήμη του τρισαγαπημένου μας συντρόφου, θειούλη και παππού, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΖΟΥΡΑ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα μήνα, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την επιτυχία των αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου, που το αγάπησε και υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση έως το τέλος της ζωής του, το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η οικογένεια

Γιάννης, Φώφη και Λητώ

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, του αξέχαστου θείου μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

Ευαγγελία - Στέλιος

***

φωτό 1

Στις 20 Απρίλη συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ. Τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αδελφού του, σ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, ο σύντροφος Γιάννης Μαραγκουδάκης πρόσφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 300 ευρώ ενίσχυση.

* Επίσης, στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, που έχασε τη ζωή του, τελευταία, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, η εξαδέλφη του Νέλη και η οικογένειά της προσφέρει στο «Σπ.τ.Αγ.» 200 ευρώ.

***

φωτό (Μαρίας Τσακμάκη) 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μάνας ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Μάη 2012, του πατέρα μας ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και του αδελφού μας ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Γεωργίου Λάρισας και 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
Τα παιδιά τους και τ' αδέλφια του

Βούλα, Γιώργος, Δημήτρης

***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ και για την υλοποίηση των Αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρουμε 200 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας του Κόμματος.

Παναγιώτης Τσιρώνης

Ευανθία Τσιρώνη

***

φωτό (χαρτί) 1

Στις 20 Μάη συμπληρώνονται 40 ημέρες που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μου και αξέχαστος αδελφός, ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης για οικονομική ενίσχυση.

Ο αδερφός του, Γιώργος Παπαδόγιαννης

***

Στη μνήμη της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ - ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ, προς τιμήν του 19ου Συνεδρίου και για την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, τα παιδιά της ενισχύουν το ΚΚΕ με το πόσο των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογιστών Πειραιά και ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 17 Αυγούστου στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, και της μητέρας μου, ΚΑΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης - Εθνική Αλληλεγγύη, προσφέρω 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κιλικιανών.

Μανώλης Χατζηευστρατίου

ΤΟΣΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΟΣΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

φωτό χαρτί) 1

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 2 Απρίλη 2013, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς.

Οι κόρες του, Λίζα και Νικολέτα Καρατζόγλου

***

φωτό 1

Στις 30.3.2013 «έφυγε., ξαφνικά, ο σ. ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, γιος αντιστασιακού από το Καπαρέλλι Θήβας.

Οι σύντροφοι και φίλοι, στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καπαρελλίου.

***

φωτό 1

Στις 19 Μάη 2013 πραγματοποιείται το 40ήμερο μνημόσυνο του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΛΥΚΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και συνεπούς αγωνιστή από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την ενίσχυση του Κόμματός μας 150 ευρώ, μέσω ΤΟ Υπαίθρου Θεσ/νίκης.

***

φωτό 1

Σήμερα 19.5.2013, πραγματοποιείται το μνημόσυνο του σ. ΦΙΛΙΠΠΑ ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συνεπούς μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Παραρτήματος Κουφαλίων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μέχρι το θάνατό του.

Η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουφαλίων.

* Επίσης, στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο αδερφός του, Νίκος, προσφέρει στο Κόμμα 50 ευρώ.

***

φωτό 3

Στις 26 Μάη 10.15 π.μ. στο νεκροταφείο Καισαριανής θα γίνει το μνημόσυνο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΑΔΑΛΗ του Χρήστου, που «έφυγε» από τη ζωή, πριν ένα χρόνο, στις 30 Μαΐου 2012 ύστερα από ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1940, γιος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, παιδί της γενιάς του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς. Ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις των γονιών του, αναδείχθηκε σε στέλεχος της οργάνωσης της νεολαίας των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, όπου διετέλεσε και Γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Γκόρκι. Εργάστηκε με την ειδικότητα του Μηχανολόγου - Μηχανικού και αναδείχτηκε Ανώτερο Τεχνικό Στέλεχος στον κλάδο της Ναυτικής Μηχανολογίας. Παντρεύτηκε τη Βικτωρία, κόρη αγωνιστών, το γένος Κιτσούλη και απέκτησαν τρία παιδιά, την Σοφία, την Μαργαρίτα και τον Χρήστο Αδαλή. Μετά τον επαναπατρισμό της οικογένειάς του στην Ελλάδα, το 1979, συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του στα ναυπηγεία Ελευσίνας και είχε δραστήριο ρόλο στην κοινωνική ζωή της παροικίας των πολιτικών προσφύγων και αργότερα στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Ο Δημήτριος Αδαλής έμεινε πιστός στα ιδανικά για το οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών του, Χρήστου και Σοφίας Αδαλή, η οικογένεια του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «902».

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα, ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, που μαζί με άλλους εφτά συντρόφους συνέχισε τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ικαρίας έως το 1955, καθώς και στη μνήμη του καπετάν ΚΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, που κατάφερε να τους γλιτώσει από τους επαπειλούμενους κινδύνους φυγαδεύοντάς τους όλους προς τις σοσιαλιστικές χώρες, προσφέρω στο Κόμμα 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

***

φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΤΣΙΑΠΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 30.3.2013, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Τα παιδιά της

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΣΟΥΝΗ, ο Ηλίας Σφάντος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής.

***

φωτό 1

Στις 25.5 συμπληρώνονται 14 χρόνια που ο σύντροφός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ «έφυγε» από τη ζωή. Ηταν υπέροχος πατριώτης, ένας γνήσιος κομμουνιστής. Αφού φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί 45 χρόνια κλονίστηκε η υγεία του. Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένε Κώστα.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 31 Μάρτη 2013, καθώς και στη μνήμη της αδερφής του ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΠΑΝΑΚΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στην ΚΟΒ Λεχαινών το ποσό των 500 ευρώ.

Ο Κώστας Καλαντζής γεννήθηκε τον Μάρτη του 1924 στο Παλιορόφορο Πρεβέζης. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ και οργανώθηκε στο ΕΑΜ. ΕΠΟΝίτης από το 1943 και υπαξιωματικός του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε. Στα χρόνια της παρανομίας έδρασε μέσα απ' την ΕΔΑ. Από το 1974 συνέβαλε στη συγκρότηση των κομματικών οργανώσεων. Στις προσπάθειες να αλωθεί το Κόμμα από τον οπορτουνισμό (το '68 και το '91), κράτησε ανυποχώρητη στάση, υπερασπίστηκε το μαρξιστικό - λενινιστικό χαρακτήρα του Κόμματος, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος.

ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
***

φωτό (χαρτί) 1

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 50 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσ/νίκης. Εμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του στα ιδανικά και τις ιδέες του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Στις 28/4/2013 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 χρόνων, ο σ/φος ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ. Ο σ. Ηλίας γεννήθηκε στη Μάνη στις 27/10/1924. Εντάχθηκε και αγωνίστηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Υπερασπίστηκε σε όλες τις συνθήκες τις επαναστατικές αρχές του Κόμματος, μαχόμενος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του, το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό.

Αγωνίστηκε στο πλευρό του ΚΚΕ σε κάθε μετερίζι του αγώνα. Κυνηγήθηκε και διώχτηκε από τη χούντα σαν συνδικαλιστής. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του, τα εγγόνια, τα αδέλφια και τα ανίψια του, αντί για στεφάνια προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης που ήταν μέλος της, 300 ευρώ.

***

φωτό 1

Πέρασε, ήδη, και τρίτο Πάσχα που ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο ανταρτοΕΠΟΝίτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ (Τζίμης) δεν βρισκόταν με την οικογένειά του για να γιορτάσει. Είχε «φύγει» το Νοέμβρη 2010 για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό, γεμίζοντας θλίψη και πόνο όλους μας.

ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα, Μαρία, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του.


ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΤΙΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΨΑΣ

ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗ

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΛΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΛΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΑΠΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ
ΤΣΙΑΠΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

 ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας γιου, αδελφού και θείου

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΓΚΛΗ

που συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατό του προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής» 200 ευρώ.

Η μητέρα: Αλεξάνδρα Μαγκλή, τα αδέλφια: Γιώργος Τριανταφύλλης - Μαρία Μαγκλή.

***

φωτ.

Στις 24 Μάρτη 2013, «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΝΟΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. Σήμερα, Κυριακή 19 Μάη και ώρα 11.15 π.μ., στην εκκλησία του νεκροταφείου Καισαριανής, τελείται το 40ήμερο μνημόσυνό της.

Στη μνήμη της, η οικογένειά της πρόσφερε 200 ευρώ προς τιμή του Κόμματος, του ΚΚΕ, για το οποίο η εκλιπούσα αγωνίστηκε όλη της τη ζωή!

***

Σήμερα Κυριακή 19/5/2013 και ώρα 11.45 π.μ. τελούμε στον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Χαλανδρίου 40ήμερο μνημόσυνο για την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΘΗΝΑ χήρα ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ετών 89

Τα παιδιά της Πάνος και Αλέκα, η αδελφή της Ελένη, τα εγγόνια της Κώστας, Λιλιάνα και Δαρεία, οι λοιποί συγγενείς.


Μαγκλής Γρηγόρης
Μαγκλής Γρηγόρης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ