ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Μάη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διήμερο γνωριμίας με την πάλη και με πολεμικές τέχνες

Στις 15 και 16 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη

«Ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας»! Μ' αυτό το σύνθημα, η ΚΝΕ διοργανώνει Διήμερο Γνωριμίας με την πάλη, με μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες. Θα γίνουν επιδείξεις: Ελευθέρας πάλης, Ελληνορωμαϊκής πάλης, Παγκράτιου, Τάε Κβο Ντο, Καράτε, Τζούντο, Ζίου Ζίτσου, Αϊκίντο, Muay Thai, Kickboxing.

Το διήμερο γίνεται στις 15 και 16 Ιουνίου στο Κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη (Κώστα Βάρναλη 1-13).

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι: Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ), Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) καθώς και πολλοί σύλλογοι.

Με προκήρυξή της η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους και τις νέες, ανακοινώνοντας αυτή τη νέα πρωτότυπη πρωτοβουλία που παίρνει και καλεί του νέους:

«Πάρε μέρος στο διήμερο επιδείξεων πάλης, μαχητικών αθλημάτων και πολεμικών τεχνών.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εγκαινιάζει μια πολύμορφη δραστηριότητα που θα συνεχιστεί και με άλλα αθλήματα για να έρθει η νεολαία σε επαφή με τον αθλητισμό, συνολικά. Να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στη φυσική αγωγή, ως στοιχείο που προάγει τη βελτίωση της υγείας, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό.

Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα κάθε νέου και νέας. Ομως στη σημερινή κοινωνία είναι εμπόρευμα, "πληρώνεις για να έχεις", εάν έχεις.

Μη συμβιβάζεσαι με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, από το σχολείο μέχρι και τη γειτονιά και το σύλλογο, όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του. Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τη λογική της μετατροπής της ανάγκης στην άθληση σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.

Σε αυτές τις συνθήκες υποβαθμίζονται διάφορα αθλήματα που κρίνονται ότι δεν έχουν θέαμα για κέρδη, όπως για παράδειγμα προσπαθούν με την πάλη.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα σε καλούμε να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.

Μπες μέσα και πάλεψε!

Μη μένεις στην εξέδρα, θεατής ενός αθλητισμού βουτηγμένου στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη σαπίλα.

Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για την πραγματοποίηση των σχολικών πρωταθλημάτων. Να γραφτείς σε σωματεία και συλλόγους και να παλέψεις για επαρκή χρηματοδότηση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Για γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος.

Να καταργηθούν οι συνδρομές και τα εισιτήρια για τα Δημοτικά Γυμναστήρια. Τη χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άθληση, της υλικοτεχνικής υποδομής, σύγχρονων και ασφαλών γηπέδων και σταδίων, χώρων άθλησης, επιστημονική υποστήριξη, το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς, γυμναστές κ.λπ.).

Ο αθλητισμός, όπως και όλες οι σύγχρονες ανάγκες τις νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, συνθλίβονται στη σημερινή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.

Πάλεψε για τις σύγχρονες ανάγκες σου, κοίτα μπροστά, έξω από το σύστημα της εκμετάλλευσης».


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ
Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευή και τα Λιμάνια

Την έκδοση ανέλαβε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ

«Η πρόταση του ΚΚΕ για τη Ναυτιλία, τη Ναυπηγοεπισκευή και τα Λιμάνια» κυκλοφόρησε σε μπροσούρα από την Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια καλά επεξεργασμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσπάθεια, ένα ακόμα πολύτιμο εφόδιο που εξοπλίζει τα μέλη και τους φίλους τους Κόμματος να ανοίξουν αποφασιστικά τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στα καράβια, στα ναυπηγεία, στα λιμάνια, με τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου, τα λαϊκά στρώματα των νησιών, με όλο το λαό. Να αναδειχθεί ότι ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία είναι αδιάρρηκτα δεμένος με την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, με την ενδυνάμωση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η έκδοση συμπεριλαμβάνει υλικά από τη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση στις 7 Φλεβάρη του 2013. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέπεσε ένα 24ωρο μετά από την επιβολή του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση σε βάρος των ναυτεργατών για να ανακόψει τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα. Οπως ήταν αναμενόμενο, ένα μεγάλο τμήμα του προλόγου είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον αγώνα και αυτό όχι τυχαία: «Η αποφασιστικότητα των πληρωμάτων, καθώς και η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε ολόπλευρα στους ναυτεργάτες με τη μεγάλη συμβολή του ταξικού, εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών - αντιμονοπωλιακών λαϊκών συσπειρώσεων και της νεολαίας, αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Αυτή η πείρα, δεμένη με την πείρα από τους αγώνες των άλλων κλάδων στις μεταφορές, στη ναυπηγική βιομηχανία, στα εργοστάσια, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές φωτίζει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας μέχρι την τελική αναμέτρηση».

Στόχος της μπροσούρας είναι: «Να φωτίσει τις βασικές τάσεις και τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν στο χώρο της ναυτιλίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και στα λιμάνια τόσο σε συνθήκες ανόδου της καπιταλιστικής οικονομίας, όσο και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και έντασης της αντεργατικής επίθεσης κατά των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα ναυπηγεία και στα λιμάνια, γενικότερα κατά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Να φωτίσει πλευρές στο βασικό προσανατολισμό του Κόμματός μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Την ανάγκη δηλαδή συγκέντρωσης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που θα αναμετρηθούν με τα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα για την εργατική - λαϊκή εξουσία».

Παρουσιάζει τις Θέσεις του Κόμματος στους Ενιαίους Φορείς Μεταφορών, Ναυπηγικής Βιομηχανίας και λιμανιών, αναδεικνύοντας ότι ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό στις συνθήκες της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού, μπορούν να αναπτυχθούν ολόπλευρα με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται η εισήγηση που παρουσίασε στην εκδήλωση ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος και αποσπάσματα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Περιέχει στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις στη ναυτιλία (παγκόσμιο εμπόριο, ναυλαγορά, παγκόσμιος και ελληνόκτητος στόλος, ακτοπλοΐα), το ναυτεργατικό δυναμικό, τη στρατηγική της ΕΕ για την Κοινή Ναυτιλιακή Πολιτική, στοιχεία και τις εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία, την κατάσταση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την μπροσούρα εμπλουτίζουν 30 πίνακες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ