ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάη 2013
Σελ. /28
Να ενταθεί το άνοιγμα σε κάθε κλάδο κι εργατογειτονιά

Μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουν τη μάχη με σχέδιο και οργάνωση οι ταξικές δυνάμεις, σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, ώστε την Πέμπτη, 23 του Μάη, οι εργαζόμενοι με τη μαζική αποφασιστική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ να βάλουν «φρένο» στα σχέδια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων που έχει βάλει σε εφαρμογή το κεφάλαιο με τη στήριξη της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Στόχος των προετοιμασιών για τα συλλαλητήρια αλλά και των ίδιων των κινητοποιήσεων είναι να σημάνει παντού «συναγερμός» για την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Να μπουν μαζικά στη μάχη εργάτες, νεολαίοι, γυναίκες, να κάνουν υπόθεσή τους τον αγώνα για την προστασία των ΣΣΕ. Γιατί οι Συλλογικές Συμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον προσδιορισμό του μισθού αλλά ένα συνολικό πλέγμα όρων προστασίας του εργάτη και της οικογένειάς του. Οπως τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, τις άδειες για την αναπλήρωση της εργατικής του δύναμης, μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων γυναικών και ειδικά μητέρων, και πλήθος ακόμα κατακτήσεων που έχουν κερδηθεί με αγώνες. Επιπλέον, οι Συμβάσεις συνδέονται πολύμορφα και με την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των ανέργων, με πολλούς τρόπους, καταρχήν μέσα από την επίδραση που ασκεί ο μισθός στη διαμόρφωση των συντάξεων, του επιδόματος ανεργίας, των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και του ΟΑΕΔ.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου. Κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργαζόμενους για συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «τώρα πριν να είναι αργά», απευθύνει η Τοπική Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αποφάσισε ο Πανελλήνιος ο Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. «Να μην περάσει η σφαγή της μεγαλύτερης κατάχτησης των εργαζομένων. Ολοι και όλες στους δρόμους» καλεί η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Πλατύ κάλεσμα από τις Λαϊκές Επιτροπές

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές, μέσα από τις πολύμορφες παρεμβάσεις που καθημερινά αναπτύσσουν για πλήθος λαϊκών προβλημάτων.

Τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 23 Μάη για τις ΣΣΕ, αποφάσισαν οι συνελεύσεις των Λαϊκών Επιτροπών Ανατολικών, Δυτικών και Βόρειων συνοικιών της Καβάλας, μέσα από μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας. Για την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας για να ενημερώσουν τις λαϊκές οικογένειες για τη σημασία των ΣΣΕ, τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργησή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων. Και θα καλέσουν το λαό να οργανώσει την πάλη του. Επίσης, αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ απαιτώντας τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απηύθυναν, χτες, και οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού που έκαναν παρέμβαση στον ΕΟΠΠΥ στη Νίκαια. Το απόγευμα προχώρησαν σε μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες σε εργατογειτονιές. Ενώ μαζικές εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα το απόγευμα.

Η αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ έχει φτάσει στην πύλη του εργοστασίου
Η αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ έχει φτάσει στην πύλη του εργοστασίου
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παρέδωσε ένα φορτηγό τρόφιμα στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ

Ενα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, παρέδωσε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ, στο υποκατάστημα της Αττικής, που βρίσκονται για 27η μέρα σήμερα στην πύλη του εργοστασίου. Το φορτηγό έφερε περίπου 300 κιλά τροφίμων με οπωρολαχανικά, αλεύρι, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους απεργούς, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Στο μεταξύ εντείνεται το κύμα αλληλεγγύης. Χτες, επιστολή αλληλεγγύης προς τους απεργούς έστειλε ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Οι απεργοί παλεύουν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στον όμιλο και να μη γίνει καμιά μείωση στους μισθούς τους. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να ενώσουν τη φωνή τους με την υπόλοιπη εργατική τάξη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για τις Συμβάσεις.

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις
Σήμερα, Τετάρτη 22 Μάη

Λάρισα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πέμπτη 23 Μάη

Αθήνα, 7 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Σέρρες, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κατερίνη, 7 μ.μ., σιντριβάνι (πλατάνι)

Βέροια, 7 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Νάουσα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Εδεσσα, 8 μ.μ., μικροί καταρράκτες

Γιαννιτσά, 8 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο

Ροδόπη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 7. 30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία

Γρεβενά, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Γιάννενα, 7 μ.μ., Δημαρχείο

Αγρίνιο, 8 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας

Κέρκυρα, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Βόλος, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου - 7.30 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τοπικού Συνδέσμου Βιομηχάνων

Λιβαδειά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Αλιβέρι, 7 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Λαμία, 7 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Αμφισσα, 7 μ.μ., πλατεία Λαού

Μυτιλήνη, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο

Χανιά, 8 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Ρόδος, 7 μ.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σάμος, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Κως, 7 μ.μ., πλατεία Καζούλη

Σε άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις στις γειτονιές, σε χωριά, όπως:

  • Πάτρα, 7 μ.μ., πικετοφορίες στις γειτονιές: Προσφυγικών από πλατεία Ελευθερίας. Αγυιάς από το γήπεδο της Παναχαϊκής. Ζαρουχλέικων από Αγιάννη Πράτσικα.
  • Αίγιο, 7 μ.μ., πικετοφορία από πλατεία Λαύρας.
  • Πύργος, 8 μ.μ., πικετοφορία από πλατεία ΟΤΕ.
  • Αμαλιάδα, 8 μ.μ., πικετοφορία από πλατεία Ελευθερίας.
  • Καλαμάτα, 7 μ.μ., πικετοφορία στις γειτονιές: Φυτιάς, από την πλατεία (3ο Δημοτικό). Ράχης, από Αγιάννη.
  • Μεσσήνη, 7.30 μ.μ., πικετοφορία από κεντρική πλατεία.
  • Σπάρτη 7.30 μ.μ., πικετοφορία στην κεντρική πλατεία.
  • Τρίπολη, 7.30 μ.μ., πικετοφορία στην πλατεία Πετρινού.
  • Αργος, 8 μ.μ., πικετοφορία στις εργατικές γειτονιές - εργατικές κατοικίες από γεφύρια Αργους.
  • Κόρινθος, 3 μ.μ., παρέμβαση στις πύλες μεγάλων εργοστασίων.
  • Ζάκυνθος, 8 μ.μ., πικετοφορία στην παραλιακή οδό με αφετηρία την πρώην Νομαρχία.
  • Αργοστόλι: 8 μ.μ., πικετοφορία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο.
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις των Συνδικάτων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών και των Μαζικών Φορέων, για το συλλαλητήριο της Πέμπτης έχουν προγραμματιστεί στις 6.30 μ.μ. ως εξής:

Πλ. Βάθης: Βιομηχανία, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, ΟΤΑ, Δημόσιο, Υγεία, ΜΜΕ, Καλλιτέχνες, Θριάσιο, Δυτικές και Βόρειες συνοικίες.

  • Χαυτεία: ΜΑΣ, Εκπαιδευτικοί.
  • Πλ. Κάνιγγος: Κατασκευές, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, Εμπόριο, Υπηρεσίες, Επισιτισμός, Μεσόγεια, Κέντρο, Δικηγόροι, Ανατολικές συνοικίες.
  • Πλ. Εθνικής Αντίστασης: Νότιες συνοικίες, Συνταξιούχοι, Πειραιάς.
  • Χαλκοκονδύλη 37: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και Ενιαίος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ