ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 2013
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η κλήρωση για τη φάση των «18»

Με τους νοκ άουτ αγώνες, για τη φάση των «18», συνεχίζεται την Κυριακή (2/6) το Εργατικό Τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο διοργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 9 νικήτριες ομάδες και οι 3 - από αυτές που αποκλείστηκαν - με το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων (από την έναρξη του τουρνουά). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, κριτήριο θα είναι η διαφορά στα γκολ. Το πρόγραμμα και τα ζευγάρια - όπως προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση - είναι:

Γήπεδο ΙΛΙΟΥ (Λεωφόρος Χασιάς 130)

10:00 ΣΕΤΗΠ - WIND

11:00 ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ANEΡΓΟΙ από ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

12:00 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΝΟΥΝΟΥ

Γήπεδο ΡΟΥΦ (Πειραιώς και Εχελιδών)

10:00 FORTHNET - ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν/Α

11:00 ΚΕΘΕΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΝΟΣΤΟΣ 1» - NEWREST

12:00 ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

13:00 TASTY - ΚΕΘΕΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ «ΝΟΣΤΟΣ 2»

Γήπεδο ΚΥΨΕΛΗΣ (Μεγίστης & Κυθήρων)

18:00 METROPOLITAN - Σ.Ε. CEVA LOGISTICS

19:00 ΣΥΝΦΑ - SAINT GEORGE'S LYCABEΤTOYS

Τ' αποτελέσματα των επαναληπτικών, στη φάση των «36», ήταν: Γήπεδο ΙΛΙΟΥ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ANEΡΓΟΙ από ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (1) 13-3, ΣΕΤΗΠ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (2) 9-7, ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (1) 1-15, ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - Σ.Ο.Λ 2-0. Γήπεδο ΡΟΥΦ: ΚΕΘΕΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΝΟΣΤΟΣ 2 - ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ 7-2, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - HOL 2-0, LAVIFARM - ΚΕΘΕΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΤΟΣ 0-2, ΚΛΑΔΙΚΟ Ε/Υ - WIND 2-7, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΒΥΡΩΝΑ - ΣΥΝΦΑ 2-8, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ METROPOLITAN 0-0, NEWREST - ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΑΣ 2-0. Γήπεδο ΚΥΨΕΛΗΣ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 1 - TASTY 3-5, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΝΟΥΝΟΥ 0-2, SAINT GEORGE'S LYCABEΤTOYS - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ 2 7-3. Γήπεδο ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2-0, ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν/Α - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ 4-6, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CEVA LOGISTICS 0-2, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - FORTHNET 3-4.

ΠΟΛΟ - Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τίτλος μετά από... θρίλερ για Βουλιαγμένη

Πρωταθλήτρια είναι από χθες η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης

Icon

Πρωταθλήτρια είναι από χθες η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης
Το φετινό τίτλο στην Α1 γυναικών πανηγυρίζει από χτες η Βουλιαγμένη και μάλιστα ως αήττητη (3-0 νίκες) στην σειρά των τελικών αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον Πειραιά με 16-15 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι και αφού προηγουμένως οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια (10-10) και στην παράταση (12-12). Ο αγώνας ξεκίνησε με τις γηπεδούχες που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί να εμφανίζονται πιο δυναμικές και να προηγούνται με 4-1 και τις φιλοξενούμενες να ξυπνάνε στο δεύτερο οκτάλεπτο και να μειώνουν σε 6-5 στο ημίχρονο. Από κει και πέρα, ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τις δύο αντιπάλους να εναλλάσσονται στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει, κάτι που συνεχίστηκε και στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι το γκολ της Γερόλυμου ήταν αυτό που έκρινε τη διαδικασία και αφού είχαν προηγηθεί τρία γκολ για κάθε ομάδα (Αβραμίδου, Ε. Πλευρίτου, Β. Πλευρίτου - Γερόλυμου, Τσουκαλά, Ξενάκη), τρία δοκάρια για τον Ολυμπιακό (Τετζαλίδου, Μανιωλουδάκη, Αβραμίδου) και δυο χαμένα πέναλτι των φιλοξενουμένων (Λιόση, Ρουμπέση) που απέκρουσε η Διαμαντοπούλου. Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3. Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-1, 1-1 Τα πέναλτι: 3-4

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σε τρίτο παιχνίδι ο τίτλος

Ο φετινός τίτλος, της Α1 κατηγορίας χάντμπολ των ανδρών, θα κριθεί στον τρίτο τελικό. Χτες (στην Κυψέλη) η ΑΕΚ επικράτησε, μάλλον εύκολα όπως δείχνει και η εξέλιξη του σκορ (τα δεκάλεπτα 5-3, 10-6, 15-9 ημίχ., 17-13, 21-17), του Διομήδη με 24-19 και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες. Κορυφαίος της ΑΕΚ, για μια ακόμα φορά, ο τερματοφύλακας Καφφάτος. Οι «κιτρινόμαυροι» μιλούν για θετικό οιωνό. Αφού στο ίδιο γήπεδο είχαν κερδίσει την ίδια ομάδα και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο πήραν. Πλέον, οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν, το Σάββατο στο Αργος (18.00). Αν κερδίσει ο Διομήδης θα κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αν το κάνει η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει το νταμπλ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού

Ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Κ-20, ενόψει της συμμετοχής της στα τελικά του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (FIFA U-20 World Cup), το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία (21/6 - 13/7). Στη διάθεση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Κ. Τσάνα, δεν θα είναι οι παίκτες που συμμετέχουν στα play offs της Super League και οι Γούτας, Φούντας που θα πάρουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Νέων (Κ-19) για την elite round του EURO U-19.

Την 23άδα στελεχώνουν οι Καπίνο, Μαρινάκης, Μαυρίας, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης, Πέλκας, Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ), Μπουγαΐδης, Φούντας (ΑΕΚ), Κουρμπέλης, Μπακασέτας (Αστέρας Τρίπολης), Μπάλλας (Ατρόμητος), Διαμαντάκος, Γιαννιώτας, Διούδης (Αρης), Κολοβός, Κούρος, Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος), Μπουχαλάκης (Εργοτέλης), Γούτας (Ξάνθη), Λυκογιάννης (Ολυμπιακός), Ράνος (Ξάνθη). Πριν την αναχώρηση (18/6) θα «κοπούν» δύο παίχτες, για να προκύψει η τελική λίστα.

Η Εθνική - που συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικά - είναι στον 4ο όμιλο, τον οποίο συγκροτούν ακόμα Μεξικό, Μάλι και Παραγουάη. Το πρόγραμμα: Μεξικό - Ελλάδα, Παραγουάη - Μάλι (22/6), Μεξικό - Παραγουάη, Μάλι - Ελλάδα (25/6), Ελλάδα - Παραγουάη, Μάλι - Μεξικό (28/6). Οπως ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Κ. Τσάνας «θα πάμε χωρίς πίεση, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καθώς έχουμε παίκτες με εμπειρία και ταλέντο. Πιστεύω πως μπορούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να "χτυπήσουμε" και τις 3 ομάδες».

ΕΕΑ
Κατέπεσε η εγγυητική της Κέρκυρας

Σε μπελάδες μπήκε η Κέρκυρα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της, μετά από αίτημα των ποδοσφαιριστών Φλαβίνιο και Λουκά Αποστολίδη, του προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και της εταιρείας «SQUADRA ΜΟΝ. ΕΠΕ». Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε εγγυητική επιστολή, ενώ αναβλήθηκαν για τις 12 Ιουνίου ανάλογες υποθέσεις που αφορούν τις ΠΑΕ Παναχαϊκή και Εργοτέλης.

ΠΑΟ
Η κόντρα... έφερε μετακόμιση

Σε αλλαγή δεδομένων, όσον αφορά το προπονητήριο της ομάδας φαίνεται ότι οδήγησαν οι χρόνιες κόντρες διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων στα δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ετσι, με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, η ομάδα μετά από σχεδόν 30 χρόνια αφήνει το προπονητητικό κέντρο της Παιανίας (ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη), αφού η νυν διοίκηση της ομάδας συμφώνησε για αγορά των αθλητικών εγκαταστάσεων «Απήλιον», ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ. Τσακίρη και προπονητήριο των κυανέρυθρων μέχρι σήμερα. Ως αιτία για την αλλαγή, φέρονται οι απαιτήσεις του πρώην μεγαλομέτοχου και προέδρου των «πρασίνων» Γ. Βαρδινογιάννη για τη χρήση των εγκαταστάσεων απ' την ομάδα.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτο βήμα για τους «αιώνιους»

Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα δυσκολίες οι δυο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έκαναν χτες το πρώτο βήμα (από τα τρία που χρειάζονται) προκειμένου να βρεθούν και στο φετινό ραντεβού για τη διεκδίκηση του τίτλου στην Α1, επικρατώντας του Ρεθύμνου (77-62) και του Πανιωνίου (84-61) αντίστοιχα στα πρώτα παιχνίδια για την ημιτελική φάση.

Στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι»... ξύπνησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Χάιντς να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι μετέτρεψαν το ρευστό 18-16 της πρώτης περιόδου σε 41-22 στο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη μεγιστοποίησαν τη διαφορά (52-26, 58-31 61-31), και δίνοντας περιθώριο για... πειραματισμούς στα σχήματα από τον Γ. Μπαρτζώκα.

Ακόμα πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός, με τους Διαμαντίδη (11π) και Κάρι (14π) να κάνουν τη δουλειά στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Νεοσμυρνιώτες (21-14 στο 10', 41-30 ημίχρονο). Τα δεύτερα παιχνίδια θα γίνουν την Παρασκευή στα ίδια γήπεδα.

SUPER LEAGUE
Ανατροπών συνέχεια

Νέες ανατροπές επέφερε η ολοκλήρωση της 5ης (προτελευταίας) αγωνιστικής στα play offs της Super League. ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα οι χαμένοι, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης οι κερδισμένοι. Πλέον, την τελευταία αγωνιστική, όλοι - εκτός των Ηπειρωτών - διεκδικούν (με διαφορετικές) προϋποθέσεις την πρωτιά και το εισιτήριο του Champions League.

Ο Ατρόμητος κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 (33' Σαλπιγγίδης - 46', 93' Ναπολεόνι). Αν λοιπόν την Κυριακή κερδίσει τον Αστέρα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι, εξασφαλίζει την πρώτη θέση. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη στα Γιάννενα και ισοπαλία στο Περιστέρι. Η χτεσινή γκέλα προκάλεσε νέες εντάσεις, στους «ασπρόμαυρους». Οπαδοί, αποδοκίμασαν διοικούντες και παίχτες, ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων. Ενα από αυτά (μπουκάλι) χτύπησε τον Π. Γλύκο στο κεφάλι...

Ο Αστέρας επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (6' Κάφα, 16' Τσαμπούρης - 21' Κοροβέσης πεν.) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Οι Αρκάδες θέλουν δική τους νίκη και ήττα του ΠΑΟΚ, για να βρεθούν στην πρώτη θέση. Οι Ηπειρώτες δεν έχουν ελπίδα για την πρωτιά. Θέλουν όμως δική τους νίκη και του Ατρομήτου, για να τερματίσουν δεύτεροι («καλό» εισιτήριο του Europa League).

Η βαθμολογία: Ατρόμητος, ΠΑΟΚ 10, Αστέρας Τρίπολης 8, ΠΑΣ Γιάννινα 7. Στην αυλαία θ' αναμετρηθούν (20.30) Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (NS2), ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (NS1).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ