ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ
Επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του κρατικού αερολιμένα Ρόδου και την έλλειψη δύναμης, που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων, καταγγέλλει με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 68 από 20-5-2013 έγγραφη καταγγελία της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου την οποία και σας επισυνάπτουμε, διαπιστώνουμε ότι:

  • Οι εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας έχουν κριθεί, σύμφωνα και με σχετική μελέτη αρμόδιας τεχνικής εταιρείας, ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια του προσωπικού.
  • Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους της, ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της ΥΠΑ να προβούν άμεσα σε μετεγκατάσταση λόγω αυτής της επικινδυνότητας, σε προκατασκευασμένους οικίσκους από μεταλλικά πάνελ πολυουρεθάνης. Σύμφωνα, όμως, με την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, ακόμη και με αυτήν την προσωρινή λύση δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας και τη διαβίωση των υπαλλήλων, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
  • Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο αποκατάστασης των δομικών προβλημάτων του εν λόγω κτιρίου, λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης των εργασιών, έχει αποχωρήσει από το μήνα Φλεβάρη. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το κτιριακό πρόβλημα της ΠΥ του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.

Επίσης, καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους πως, παρά το γεγονός ότι ο Κρατικός Αερολιμένας της Ρόδου βρίσκεται ήδη από τις αρχές Μάη στην κατηγορία 8 της κλίμακας ICAO και απαιτείται η πλήρης επάνδρωση τριών (3) οχημάτων για την παροχή πυρασφάλειας και διασωστικού έργου στους χώρους του Αερολιμένα και κατά τη διάρκεια των πτήσεων, η επάνδρωση των οχημάτων είναι ελλιπής για τους εξής λόγους:

  • Η κάθε βάρδια της ΠΥ του αερολιμένα για την επάνδρωση των τριών οχημάτων αποτελείται από τρεις (3) οδηγούς, έναν (1) μάχιμο και έναν (1) τηλεφωνητή σύνολο πέντε ( 5 ) υπαλλήλων. Γεγονός που σημαίνει ότι στοιχειωδώς και όχι πλήρως επανδρώνεται μόνο το ένα εκ των τριών οχημάτων και τα άλλα δύο επανδρώνονται μόνο με τον οδηγό, για να καλύψουν διασωστικές ανάγκες αεροσκαφών που μεταφέρουν 200 και 300 επιβάτες, τη στιγμή που για ένα στοιχειώδες σχέδιο επέμβασης για τα μικρά και τα πολεμικά αεροσκάφη απαιτούνται 15 με 16 άτομα.
  • Από την οργανική δύναμη των 35 υπαλλήλων που προβλέπεται για την κατηγορία Γ΄ της ΠΥ υπηρετούν σε αυτήν 29 μόνο υπάλληλοι, από τους οποίους δύο βρίσκονται σε απόσπαση σε όμορα Πυροσβεστικά Κλιμάκια και ένας τελεί υπό μετάθεση.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της ΠΥ.

Ερωτώνται οι Υπουργοί,

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί άμεσα και αποτελεσματικά το κτιριακό πρόβλημα της ΠΥ του Κρατικού Αερολιμένα της Ρόδου;
  • Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να εξασφαλιστεί η προσωρινή μετεγκατάσταση της ΠΥ Αερολιμένα Ρόδου ώσπου να αποκατασταθούν πλήρως τα δομικά προβλήματα του υπάρχοντος κτιρίου, σε συνθήκες που να καλύπτονται ουσιαστικά οι λειτουργικές ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και η διαβίωση των υπαλλήλων.
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα, τουλάχιστον, στην πρόσληψη των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, ώστε να καλυφθούν ορισμένες από τις κενές οργανικές θέσεις της ΠΥ ανάμεσά τους και αυτές του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου».
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) θα τιμήσει τον Αρη Βελουχιώτη με εκδήλωση, που διοργανώνει το πρωί της Κυριακής, 16 Ιούνη, στη Μεσούντα Αρτας, στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Για τη συμμετοχή των αγωνιστών/τριών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης από την Αθήνα, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή, το Σαββατοκύριακο 15/ 16 Ιούνη. Καλούνται οι αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι να δηλώσουν, έγκαιρα, συμμετοχή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίον του Αρεως) και στα τηλέφωνα: 210 8831.368 και 210 8222.952. Παράλληλα, καλούνται όλα τα παραρτήματα της χώρας να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

  • Επίσης, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας συμμετέχει στην εκδήλωση στη Μεσούντα και καλεί όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή στα Γραφεία του Παραρτήματος και στο τηλέφωνο 2410 252.611 (ώρες: 9.00 π.μ. έως 12.00 μ.). Αναχώρηση του λεωφορείου από πλατεία Εβραίων ώρα 6.30 π.μ. της Κυριακής 16.6.
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Το Παράρτημα ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 9 Ιούνη, στο ΚΟΥΡΝΟΒΟ, ώρα 11 π.μ., για να τιμηθεί η μνήμη των 106 Ελλήνων πατριωτών, που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα κατοχής στις 6-6-1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου, που βρίσκεται πριν από το χωριό Αγ. Στέφανος Δομοκού και θα μιλήσει ο Γραμματέας Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ σ. Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 17 εκτελεσμένους από τους Γερμανούς ναζί στα ΑΜΠΕΛΙΑ Ομβριακής στις 9 Απρίλη 1944.

-- Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές στη θέση «Καζανάκι», στη Νέα Ιωνία, οργανώνουν το Παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βόλου της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Σάββατο, 8 Ιούνη, με την πραγματοποίηση πορείας - ιστορικού περίπατου, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την Πλατεία της ΕΠΟΝ, (Λεωφόρος Ειρήνης - Γέφυρα) που θα καταλήξει στο παλιό Νεκροταφείο, όπου είναι θαμμένοι, σε ομαδικούς τάφους, οι εκτελεσμένοι στο Καζανάκι. Αύριο Κυριακή, 9 Ιούνη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο των εκτελέσεων, στη θέση «Καζανάκι». Για τη μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης, θα διατεθεί λεωφορείο, με εκκίνηση, στις 10 π.μ., από το Δημαρχείο του Βόλου και ενδιάμεση στάση στην είσοδο του παλιού Νεκροταφείου.

-- Tην Κυριακή, 30 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, η 25η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, που διοργανώνεται από τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Αναμένεται η συμμετοχή από όλες τις περιοχές της χώρας.

Εκρηξη στη Δάφνη

Eurokinissi

Μία ελαφρά τραυματισμένη γυναίκα και πολλές υλικές ζημιές, άφησε πίσω της η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 4.42 χτες τα ξημερώματα στη Δάφνη και που «στόχο» είχε το όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και σε ιστοσελίδα όπου και ενημέρωσε για την επικείμενη έκρηξη στη διασταύρωση των οδών Διομήδους και Αγ. Βαρβάρας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών της ώρας. Παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών καθώς ήταν στο μπαλκόνι για να δει τι γίνεται.

Ο μηχανισμός, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας, ήταν ωρολογιακός και τοποθετημένος σε πλαστικό τάπερ. Από την έκρηξη, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο ενώ μεγάλες ήταν οι υλικές ζημιές σε παρακείμενα σπίτια, καταστήματα και οχήματα από το ωστικό κύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η διευθύντρια δε μένει στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη αλλά είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της.

ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Εκλογές την ερχόμενη Κυριακή

Την Κυριακή, 9 Ιούνη 2013, ώρα 10.30 π.μ. γίνεται στην αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, του κτιρίου Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, (Στάση ΜΕΤΡΟ «Μέγαρο Μουσικής»), η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση των 5 πρώτων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και διαρκεί μέχρι τη δύση του ηλίου (8.44 μ.μ.). Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα μέλη του Συνδέσμου που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ η ταμειακή τακτοποίηση μπορεί να γίνει και τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ