ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Ιούνη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Κυριακή 16/6
  • Σε εκδήλωση - συζήτηση στις 11 π.μ. στο καφενείο Ποζίδης (πεζόδρομος Πολυνείκους), στον Ασύρματο Αγίου Δημητρίου, θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των μικρών φορτηγών (Ιωαννίνων και Πέτρας, Κολωνός) η ΚΟ Ταξί διοργανώνει συζήτηση. Θα μιλήσει ο Θ. Τζίμας μέλος της ΚΕ.
Τη Δευτέρα 17/6
  • Στην Αίγινα θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 9π.μ. Κέντρο Υγείας, 10π.μ. Πυροσβεστική, 11π.μ. Παιδικός Σταθμός, 12 μ. Δήμος Αίγινας.
  • Σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στο μνημείο του Νικηφορίδη στις Συκιές Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. πολιτική συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Μασταμπά Ηρακλείου, με θέμα: «Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα και όχι κόστος. Κριτήριό μας η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Η πρόταση του ΚΚΕ» και ομιλήτρια την Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. η ΤΟ ΕΒΕ διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Β. Ι. Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Την παρουσίαση θα κάνει ο Ν. Σφαντός στέλεχος του Κόμματος.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στις κεντρικές υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας με την Εφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 12 μ. περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα με τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 3 μ.μ. περιοδεία στην εταιρεία φυσικού αερίου CORAL GAS (εγκαταστάσεις Ασπροπύργου).
Την Τρίτη 18/6
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στην ασφαλιστική ING με την Εφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
Παρουσιάσεις του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ στην Τσεχία

Σε εκδηλώσεις της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του Κόμματος θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης

Η Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ Τσεχίας διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (Β' Τόμος) με τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- Στην Πράγα, στο Σπίτι Εθνικών Μειονοτήτων, στις 20/6, στις 6.30 μ.μ.

-- Στο Μπρνο, στη Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας στο Δημαρχείο, στις 21/6, στις 10.30 π.μ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δ. Αρβανιτάκης θα βραβεύσει 7 αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ από το Μπρνο με το αναμνηστικό Τιμής Ενεκεν της Λέσχης Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, Τσεχίας.

-- Στην Οστράβα, στις 22/6, στις 10.30 μ.μ. ο Δ. Αρβανιτάκης θα χαιρετίσει στην εκδήλωση αφιερωμένη στα 65 χρόνια από τον ερχομό των πολιτικών προσφύγων του ελληνικού εμφυλίου πολέμου (1946-1949). Μετά θα συναντηθεί με συντρόφους και πρώην πολιτικούς πρόσφυγες, όπως και με τους νέους μετανάστες από την Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αλήθεια για τα παιδιά του εμφυλίου πολέμου» και η εκδήλωση θα κλείσει με αντάρτικα και επαναστατικά τραγούδια.

Μ' αυτές τις εκδηλώσεις, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ δηλώνει σε όλους αυτούς που διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ των Ελληνικών Κοινοτήτων Τσεχίας, υπό τον τίτλο «65 χρόνια από τον ερχομό των Ελλήνων στην Τσεχία» ότι οι απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι υπερήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες των γονιών τους, θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παραχαράξει και διαστρεβλώσει την ιστορία των πολιτικών προσφύγων.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοκληρώνονται οι επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 11 π.μ., στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη

Με σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα, που διοργανώνει η ΚΝΕ στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη (Κώστα Βάρναλη 1-13). Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 π.μ. και το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αθλήματα πάλης (ελληνορωμαϊκή, ελεύθερη) από τον ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Σιδηρόπουλο και αθλητές της Ομοσπονδίας.

Judo, από το Σύλλογο Ολύμπιο Πετρούπολης και το διακεκριμένο αθλητή Βαγγέλη Σίμο.

Taekwondo από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσιδημόπουλο.

Aikido από ομοσπονδιακό σύλλογο.

Kickboxing από το σύλλογο Colosseum.

Στη λήξη των εκδηλώσεων θα απονεμηθούν διπλώματα και αναμνηστικές πλακέτες στις Ομοσπονδίες, στους συλλόγους και στους αθλητές που συμμετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων.

Εκθεση βιβλίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Βιβλιοπαρουσιάσεις σε Φλώρινα και Κοζάνη

Εως σήμερα Κυριακή θα λειτουργεί η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στα γραφεία της (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, 1ος όροφος). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.

Σήμερα Κυριακή, οι ΤΕ Φλώρινας και Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποιούν εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου «Τετράδια φυλακής» του Λάζαρου Σπυρόπουλου, στις 11 π.μ., στο καφέ «οδός Ονείρων» στη Φλώρινα και στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Σκρέκας στην Κοζάνη. Τις παρουσιάσεις θα κάνει ο Γ. Βήττας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Σήμερα Κυριακή

-- Στη Νέα Εφεσο Πιερίας, εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, στις 5.30 μ.μ., στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.

Αύριο Δευτέρα:

-- Στο Μπραχάμι, στον Ασύρματο, προβολή της ταινίας «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».

-- Οι ΟΒ Καλλιθέας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδρομή στην Ανάβυσσο. Θα γίνουν και θαλάσσιες σκυταλοδρομίες ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Τετάρτη 19 Ιούνη:

-- Στο Μπραχάμι, στον Ασύρματο, προβολή της ταινίας «American history X».

-- Στον Κολωνό, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, στις 7 μ.μ., στην πλατεία στο Βουστάσιο.

-- Στα Χανιά, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 από μαθητές στον Αγ. Ιωάννη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την Κούβα

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα και την απελευθέρωση των τεσσάρων Κουβανών πατριωτών που παραμένουν στις φυλακές των ΗΠΑ, την Πέμπτη 20/6, στις 8 μ.μ., στο κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Θα μιλήσει ο Οσβάλντο Κομπάτσο, πρέσβης της Κούβας.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση για την κρίση και τη διέξοδο

Συγκέντρωση - εκδήλωση με θέμα: «Η εξέλιξη της κρίσης και η πολιτική αντιπαράθεση. Οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει ο Τομέας Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 18/6, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Γιάννης Παναγιωτίδης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Γιάννη Παναγιωτίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων, εκφράζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή, 14 Ιούνη, στο κοιμητήρια της Θέρμης. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εφυγε από κοντά μας σε ηλικία 95 χρόνων ο σ. Παναγιωτίδης Γιάννης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ. Ο σ. Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1918 στην Ανάπα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μέλος της ΟΚΝΕ από το 1932 και του Κόμματος από το 1935. Για πρώτη φορά, συλλαμβάνεται το 1937 από τη Μεταξική δικτατορία και εξορίζεται στη Φολέγανδρο. Συμμετέχει ενεργά από διάφορες θέσεις στο Κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Το 1946 υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται μέχρι το 1962 σε διάφορες φυλακές. Με την επιβολή της φασιστικής χούντας το 1967 ξανασυλλαμβάνεται και εξορίζεται μέχρι το 1972. Υπηρέτησε το Κόμμα αταλάντευτα από διάφορες στελεχικές θέσεις μέχρι τέλους της ζωής του. Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ