ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ξέσπασαν στον Καναδά

Κόντρα στην Αυστραλία θα διεκδικήσουν σήμερα την 5η θέση στη γενική κατάταξη οι άνδρες

Icon

Κόντρα στην Αυστραλία θα διεκδικήσουν σήμερα την 5η θέση στη γενική κατάταξη οι άνδρες
Ενα βήμα πιο κοντά στο (νέο) στόχο της που είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης βρίσκεται από χτες η εθνική γυναικών μετά την επικράτηση επί του Καναδά με 12-8. Τα κορίτσια της εθνικής αφήνοντας πίσω την ήττα από την Αυστραλία για τα προημιτελικά που τους στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς και την πίκρα που έμειναν εκτός διεκδίκησης μεταλλίων παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένες προς το καλύτερο, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι. Επόμενο και τελευταίο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Βαρκελώνη είναι προγραμματισμένο την Παρασκευή (2/8) στις 21.45 το βράδυ ώρα Ελλάδας με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Κόντρα στην Αυστραλία οι άνδρες

Κόντρα στην Αυστραλία σήμερα (16.30) που θα διεκδικήσει το πέμπτο σκαλοπάτι της γενικής κατάταξης η εθνική ανδρών θα προσπαθήσει να σφραγίσει την πολύ καλή πορεία που είχε μέχρι τώρα στη φετινή διοργάνωση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά, έδειξε θετικά στοιχεία και είχε μια πορεία που άφησε αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον και την επιστροφή στις διακρίσεις που λείπουν απ' την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Υπερπροσπάθεια από Δράκου

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε συνέλθει πλήρως απ' τον πρόσφατο τραυματισμό της στην ωμοπλάτη η Νόρα Δράκου έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια συμμετέχοντας στα προκριματικά των 50μ ύπτιο. Εκεί κολύμπησε στην τέταρτη προκριματική σειρά και τερμάτισε όγδοη με χρόνο 28.81, που την κατέταξε στην εικοστή δεύτερη θέση σε σύνολο 51 αθλητριών. Να σημειώσουμε ότι λόγω του τραυματισμού η Ελληνίδα κολυμβήτρια δεν είχε συμμετάσχει στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο. Επόμενο αγώνισμα για την Δράκου είναι τα 50μ. ελεύθερο των γυναικών.

Οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης θα μετέχουν σήμερα στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο και μάλιστα έτυχε να βρίσκονται και στην ίδια προκριματική σειρά. Ο Σαμιλίδης μετέχει για 2η φορά σε Παγκόσμιο ανδρών, αφού ήταν παρών στη Σαγκάη το 2011 και ήρθε στη Βαρκελώνη έχοντας μια χρυσή νίκη στους Μεσογειακούς στο 200άρι και 3η θέση στο πρόσθιο. Για το καλύτερο θα προσπαθήσει να παλέψει ο έτερος Ελληνας της κούρσας Δ. Κουλούρης.

EUROPA LEAGUE
Στη μάχη Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης

Στη μάχη του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Europa League ρίχνονται από σήμερα δυο ελληνικές ομάδες, με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης να δίνουν τα πρώτα τους παιχνίδια κόντρα σε Σταντάρ Λιέγης (21.30, «Novasprots 1») και Ραπίντ Βιέννης (21.30, «Novasports 2») και μάλιστα έχοντας το ρόλο του γηπεδούχου.

Μετά την επιτυχία της πρόκρισης επί της Λίνφιλντ, στην Ξάνθη άνοιξε η όρεξη για το κάτι παραπάνω, αν και πλέον -όπως τονίζουν- κόντρα στη βελγική ομάδα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Για τον τεχνικό των ακριτών Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος έχρισε ως φαβορί τους φιλοξενούμενους, στόχος είναι η ομάδα του να αποφύγει «στραπάτσο» ανάλογο με το πρώτο ματς κόντρα στους Ιρλανδούς (ήττα με 1-0 εντός έδρας). Ο ίδιος τόνισε πως ο αγώνας αποτελεί ένα ακόμη σπουδαίο κίνητρο για τους παίκτες του να προσθέσουν μια επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Οπως επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός, εφαλτήριο για την ομάδα του σήμερα αποτελεί το δεύτερο παιχνίδι με την Λίντφιλντ όπου είχαν εξαιρετική εμφάνιση και έδειξαν πάθος για το αποτέλεσμα.

Τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά και μάλιστα κάνοντας... βουτιά στα βαθιά ετοιμάζεται να ανοίξει και ο Αστέρας Τρίπολης υποδεχόμενος τη σαφώς πιο έμπειρη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ραπίντ Βιέννης. Η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών από τα πόδια των παικτών του είναι αυτό που φαίνεται να προβληματίζει περισσότερο τον τεχνικό των Αρκάδων, Σάκη Τσιώλη, παρά η δυναμικότητα των αντιπάλων, που φυσικά ο ίδιος την αναγνωρίζει. Στόχος πάντως, όπως τόνισε, είναι η ομάδα να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κάνει ένα θετικό ξεκίνημα. Ο προπονητής του Αστέρα έδειξε τις τελευταίες ημέρες να έχει καταλήξει στη βασική ενδεκάδα.

ΒΟΛΕΪ

Η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν χτες την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 (21-13, 21-18) από τις Ελβετίδες Ζούμκερ και Χάιντριχ και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία σήμερα με αντίπαλο τη δεύτερη ελβετική ομάδα, με τις Γκοριτσάνεκ και Χούμπερλι, Νο 25 του ταμπλό.

Κόντρα στη Σερβία, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική κορασίδων, θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καλή της πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ταϊλάνδη και να προκριθεί στους «16» του θεσμού.

ΠΑΟΚ
Προβληματισμός από την ήττα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία ήρθε ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα και τις πολύ μικρές πιθανότητες πρόκρισης. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έκρυψε τα λόγια του καθώς αναγνώρισε ότι πλέον είναι δύσκολα να ανατραπεί η κατάσταση μετά την ήττα της Τούμπας, ωστόσο τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για την ανατροπή. Παράλληλα, όπως επισήμανε, δε θεωρεί δικαιολογία τις άδειες εξέδρες αν και κάτι τέτοιο πάντα είναι μειονέκτημα για το γηπεδούχο. Την ίδια στιγμή όλοι στην ομάδα προσπαθούν να προσγειωθούν στη νέα πραγματικότητα και να πραγματοποιήσουν την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία ενόψει της ρεβάνς.

ΣΤΙΒΟΣ
Εκτός δράσης για 5 μήνες ο Λεμπέσης

Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε χτες ο Σπύρος Λεμπέσης, προκειμένου να δώσει τέλος στο πρόβλημα στον ώμο. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού, ο οποίος ήταν έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χειρουργήθηκε από τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χίσσα και αναμένεται να είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης σε περίπου πέντε μήνες. «Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και ο αθλητής θα είναι άμεσα σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία της αποκατάστασης. Σε περίπου πέντε μήνες θα μπορεί να γυμναστεί κανονικά», είπε ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ.

  • Οι ατυχίες με τα παρατεταμένα προβλήματα τραυματισμών δεν σταματούν για την Μπλάνκα Βλάσιτς, η οποία αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ξεκινά στις 10 Αυγούστου στη Μόσχα.
  • Η Γέλενα Ισινμπάγεβα ηγείται της ρωσικής αποστολής εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 12 Ολυμπιονίκες και συνολικά 118 αθλητές!
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τα τυπικά μένουν για Λοτζέσκι

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ματ Λοτζέσκι από χτες και από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ μόνο η τυπική ανακοίνωση αναμενόταν ώστε να επισημοποιηθεί η απόκτησή του. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλέξανδρο Βεζένκοφ, αφού και οι δυο περιπτώσεις εξαρτώνται απο την κατάληξη της υπόθεσης Παπαπέτρου. Οσον αφορά τον τελευταίο, ο Ολυμπιακός θα περιμένει την απάντηση του 19χρονου φόργουορντ πριν κάνει κάποια άλλη κίνηση.

  • Θλίψη σκόρπισε στο ελληνικό μπάσκετ ο πρόωρος χαμός του πρώην αθλητή και νυν προπονητή Γιώργου Γιαννόπουλου, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 41 ετών. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν η άνοδος στην Α1 με τον Ιωνικό ΝΦ με τον οποίο έπαιξε στην πρώτη κατηγορία τη σεζόν 2001/02. Στο 2008 «κρέμασε» στα παπούτσια του ακολουθώντας εν συνεχεία καριέρα προπονητή. Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιώργου Γιαννόπουλου εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.
FOOTBALL LEAGUE
Δικαίωση για τέσσερις

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τις ομάδες που είχαν προσφύγει σε αυτήν και η Football League θα έχει 28 ομάδες τη νέα σεζόν, χωρισμένη σε δύο ομίλους των 14. Ζάκυνθος, Πανηλειακός, Βατανιακός και Γλυφάδα ήταν οι επιλαχούσες που περίμεναν αυτήν την εξέλιξη και πλέον η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καλείται να ταξινομήσει τις 28 ομάδες στους δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα είχε προκύψει, αφού για διάφορους λόγους ο αριθμός μειώθηκε σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό. Αυτό οφείλεται στη μη δήλωση συμμετοχής της ΑΕΚ αρχικά και μετέπειτα της Λάρισας να αγωνιστούν (προτίμησαν τον υποβιβασμό στην Football league 2 για απαλλαγή απ' τα χρέη) καθώς και του Πανσερραϊκού. Επίσης, η Κέρκυρα με την Κασσιόπη συγχωνεύτηκαν σε μια ΠΑΕ, με συνέπεια να μείνει κενή μια ακόμη θέση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ