ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Κρεωνάς
Δημήτρης Κρεωνάς
φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΩΝΑ, από την Αλεξανδρούπολη, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 100 ευρώ, μέσω της ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ.

Τάσος και Σούλα Βλισίδη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συναδέλφου αγωνιστή κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

Σεραφείμ Χατζής

***

φωτό 1

Στον αγαπημένο οικογενειακό μας φίλο ΑΓΗΣΙΛΑΟ ΣΑΜΑΡΑΚΗ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, παλαίμαχο κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρουμε, στη μνήμη του, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κατσαρού Φωτεινή, Φιλίτσα και Γιάννης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Μαριάννα - Κώστας

* Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Ρ-Λ-Π

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
Αγησίλαος Σαμαράκης
Αγησίλαος Σαμαράκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΣ
«Εφυγε» τόσο νωρίς

Σε ηλικία 45 χρόνων έφυγε, χθες, από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός. Ηταν τόσο νέος και είχε τόσα πολλά να δώσει. Πέρυσι, ακριβώς αυτή τη μέρα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ράνια. Αλλά ο καρκίνος είχε τρυπώσει στη ζωή του. Εδωσε γενναία τη μάχη του με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, αλλά δεν άντεξε. Ο Γιώργος ήταν ένας πολύ καλός τραγουδιστής, ένα υπέροχο παιδί, ένας άνθρωπος που δεν περιορίστηκε στο να δίνει μάχες για την προσωπική του ζωή, αλλά και μάχες για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος. Πάντα δίπλα στο ΚΚΕ, σε πολιτικές μάχες, σε συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του κόμματος, ήταν πάντα εκεί. Εντυπωσίαζε όσους τον γνώριζαν, με το χαμόγελο, την πραότητα και τη σεμνότητά του.

Ο Γιώργος Περαντάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Ηρθε στην Αθήνα για σπουδές και παράλληλα έκανε μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι και εμφανίστηκε σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως οι: Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Πέτρος Βαγιόπουλος, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Λάμπρος Καρελάς, Δημήτρης Μπάσης, Πέτρος Γαϊτάνος, Αναστασία Μουτσάτσου, Σωτηρία Λεονάρδου, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κατερίνα Κούκα, Λίτσα Διαμάντη κ.ά. Τα τελευταία χρόνια ήταν το τρίτο μέλος του «Τριφώνου», μαζί με την Ερωφίλη και τον Δημήτρη Υφαντή.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997 συμμετέχοντας στο δίσκο «Νερό κι αρμύρα», μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αναστασία Μουτσάτσου, ενώ συμμετείχε και στα άλμπουμ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Τα όνειρα δεν είναι υποσχέσεις», «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα», «Παραμύθι για πουλιά».

«Το επόμενο πρωί» ήταν η πρώτη ουσιαστικά δισκογραφική απόπειρα με έξι δικά του τραγούδια καθώς επίσης και συνθέσεις των: Λάμπρου Καρελά, Βαγγέλη Κονταράτου, Δημήτρη Μαρινόπουλου, Γιάννη Βιλιώτη και Ηρακλή Κοντού σε στίχους των: Ιωάννας Μαυρέα, Τζένης Καναβού, Μίλτου Δημουλή, κ.ά.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο χωριό του την Καλαμωτή της Χίου. Καλό σου ταξίδι, Γιώργο.

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ

Πλατιά σύσκεψη, με θέμα την οργάνωση της κινητοποίησης στα Εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Καλεί σε μαζική συμμετοχή όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικαλιστικά στελέχη.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Σήμερα Κυριακή η κεντρική εκδήλωση

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους σκοτωμένους στο Μπλόκο της Κοκκινιάς συνεχίζονται σήμερα Κυριακή 25/8, στις 10 π.μ., στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944. Τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιών, θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του κοινοτάφιου του Γ' Νεκροταφείου, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα κατατεθούν στεφάνια και θα γίνει προσκλητήριο νεκρών.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σε πολιτική συγκέντρωση την Παρασκευή 30/8, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Μαντουδίου, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει, σήμερα, Κυριακή 25/8, στις 11 π.μ., στην αγροτική περιοχή «Μεγάλη Λίμνη» (στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Πολιχνίτου), πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Γιάννη Σπλιαδή, από την Αγιάσο, και Γιώργου Σαμίου, από το Κεράμι Καλλονής, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί στις 23 Γενάρη 1948.
  • Συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» οργανώνει, σήμερα, Κυριακή 25/8, στις 9 μ.μ, στην Ανάβρα Αγιάς, η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Αλεξός, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε9
«Επανέλεγχος» στις εκτός σχεδίου περιοχές

Προετοιμάζουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Το λεγόμενο «ενιαίο φόρο ακινήτων», το νέο χαράτσι πάνω στη λαϊκή περιουσία προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, μέσα από τις φετινές δηλώσεις ακίνητης περιουσίας (έντυπα Ε9) που υποβάλλονται στην Εφορία. Το νέο μέτρο όταν ισχύσει θα εφαρμοστεί και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, περιοχές εκτός σχεδίου πόλεων, γεωργικές εκτάσεις, στην κυριολεξία σε κάθε σπιθαμής γης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγρότες και ιδιοκτήτες σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης καλούνται από την κυβέρνηση να «ελέγξουν» τη δήλωση Ε9, που έχουν υποβάλει στο παρελθόν. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι «φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15 Σεπτέμβρη, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ("Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9"), προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν».

Τα στοιχεία που καλείται να δηλώσει ο φορολογούμενος, για κάθε εδαφική έκταση εκτός σχεδίου, είναι:

  • Ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, εφόσον ένα ή περισσότερα από τα δηλωθέντα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κτηματογράφησης.
  • Εάν το ακίνητο είναι ή όχι ηλεκτροδοτούμενο.
  • Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Για κάθε έκταση εκτός σχεδίου, δηλώνεται η επιφάνεια των κατοικιών σε τετραγωνικά μέτρα, η επιφάνεια των αποθηκών και των γεωργικών κτισμάτων και η επιφάνεια των λοιπών επαγγελματικών και ειδικών κτιρίων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ