Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11633

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Υπερεκμετάλλευση χωρίς σύνορα για τις γυναίκες

Οσο κι αν κάνουν τη ζωή τους λάστιχο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για «ευελιξία», οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων δεν πρόκειται να βρουν διέξοδο από την ανεργία και την ανασφάλεια. Η κινητικότητα και η περιπλάνηση με πυξίδα τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων θα οδηγούν πάντα στη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων και στη συρρίκνωση των δικών τους δικαιωμάτων. Το πρότυπο της εργασιακής και εκπαιδευτικής κινητικότητας είναι ένας ακόμα λόγος για να πάρουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες γυναίκες τη θέση τους στη Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία στην οποία η ανεργία θα εξαλειφθεί και θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  16


ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ
Αδεια η «τσέπη» της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η υποχρηματοδότηση του πολιτισμού οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και έναν από τους σημαντικότερους «αιμοδότες» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το ΤΑΠΑ


ΣΕΛ.  4  -  5
ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ
Αθάνατη η ποίησή του

Ο Λόρκα, μέσα από την ποίησή του, «τραγούδησε» την αγάπη αλλά και το θάνατο, μίσησε το δεσποτισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όρθωσε το ανάστημά του σε κάθε μορφή αδικίας.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΧΗΜΕΙΑ: Αλματώδης πρόοδος τον 20ό αιώνα

Η επιστήμη της χημείας ασχολείται με τις ιδιότητες της ύλης στο επίπεδο των ατόμων και των μορίων, αποκαλύπτει πολλά για τον κόσμο που μας περιβάλλει, μεταξύ των οποίων και την απαρχή της ζωής, πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πώς μικροσκοπικά μόρια μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τη γήινη ατμόσφαιρα.


ΣΕΛ.  9
Επιχειρήματα εξ αγνοίας

Τα επιχειρήματα εξ αγνοίας περί αρχαίων εξωγήινων μοιάζουν με εκείνα των οπαδών της «έξυπνης σχεδίασης» για τη θεία παρέμβαση, σύμφωνα με τα οποία, όπου υπάρχει ακόμα κάποιο κενό στην επιστημονική γνώση, αυτό αποτελεί απόδειξη του σχεδιασμού του κόσμου από το Θεό.


ΣΕΛ.  9
Για το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

ΣΕΛ.  7  -  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ