ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών!

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές

Icon

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι, στο Μαρκόπουλο Αττικής κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Οι φλόγες απείλησαν να κάψουν σπίτια, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση στην περιοχή της Κερατέας και 193 παιδιά απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, καθώς ο καπνός πήγαινε προς τα εκεί, κάνοντας αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε στις 2.04 το μεσημέρι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο, δέκα οχήματα των ΟΤΑ, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Την πυρόπληκτη περιοχή επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή.

Στο συνοικισμό Μαλέχι πάνω από τον ιππόδρομο η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Δυο αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η φωτιά πέρασε πάνω από τον ιππόδρομο. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν να σβήσουν τις φλόγες στο δρόμο, ενώ από διάφορα σημεία εκδηλώνονταν εστίες φωτιάς.

Στις 7.30 το βράδυ οι φλόγες κατευθύνονταν προς το δάσος του Κουβαρά. Aργά το απόγευμα οι δυνάμεις απασχολούνταν με δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς. Το ένα κατευθύνονταν προς τον οικισμό Κουβαρά και το άλλο προς το δάσος της περιοχής. Στην πρώτη περίπτωση έγιναν ζώνες προστασίας για να σωθεί ο οικισμός. Στη δεύτερη περίπτωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσσης. Τα εναέρια μέσα πέταξαν μέχρι το σούρουπο, ενώ είχε πέσει η ένταση των ανέμων. Εκκενώθηκε, εξάλλου, το μοναστήρι της Αγίας Αννης, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι το κτίριο. Για την κατάσβεση της φωτιάς τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

Eurokinissi

Επίσης, στα Κύθηρα συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια ο συντηρητής του δικτύου της ΔΕΗ, αφού η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προχτές στο νησί φέρεται να προέρχονταν από το δίκτυό της.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής διοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιπτώσεις πυρκαγιών. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Μορφή δουλεμπορίας οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Παρέμβαση, με αφορμή συζήτηση σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Γλυφάδας καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) ως τη νέα μορφή δουλεμπορίας. Αφορμή, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/7 όπου «οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων του ευρωενωσιακού τόξου, με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σθεναρά υπερασπίστηκαν το ρόλο των κατά το νόμο κερδοσκοπικών (ΚΟΙΝΣΕΠ), το νέο φορέα της επονομαζόμενης Κοινωνικής Οικονομίας (Ν. 4019/2011), και στρώνουν το χαλί για να παραδώσουν σε πρώτη φάση τους παιδικούς σταθμούς σ' αυτούς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γλυφάδας καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα ότι: «Οι ΚΟΙΝΣΕΠ επειδή έχουν την εμπορική ιδιότητα, έχουν δηλαδή σαν σκοπό το κέρδος, καλούνται να κερδίσουν από τους πελάτες τους, που είναι άτομα με αναπηρίες, εξαρτημένα ή απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, τους οροθετικούς, τους φυλακισμένους, τους αποφυλακισμένους, τους ηλικιωμένους, τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις. Οι απλοί μέτοχοι - εργαζόμενοι στις ΚΟΙΝΣΕΠ, που μπορεί να είναι και άτομα από τις ευάλωτες ομάδες, θα προσφέρουν φτηνή ανασφάλιστη εργασία στα πραγματικά αφεντικά των ΚΟΙΝΣΕΠ, που δε θα είναι άλλοι από τα νομικά πρόσωπα, και τα οποία δεν έχουν και καμιά φορολογική υποχρέωση. Αυτό άλλωστε σκοπεύει να κάνει στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Το κράτος, δηλαδή οι ασφαλισμένοι να λειτουργήσουν ως μέτοχοι, όπως οι μέτοχοι των ιδιωτικών κερδοσκοπικών ασφαλιστικών εταιρειών. Να κερδίσουν δηλαδή από την ασθένειά τους. Σ' αυτή τη βαρβαρότητα σπρώχνουν το λαό μας και τις πιο ευάλωτες ομάδες του».

Σοβαρή καταγγελία για τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής

Αλλη μια σοβαρή καταγγελία για τη δολοφονική δράση νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τις επιθέσεις τους κατά ηλικιωμένων και παιδιών, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Με επιστολή στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ και που ο αποστολέας αποκαλύπτει μόνο την ιδιότητά του (αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού) περιγράφει όσα είδε κι έζησε την Τετάρτη 10 Ιούλη στη διάρκεια επίθεσης νεοναζί στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, σε αποκαλούμενο «ελεύθερο κοινωνικό χώρο». Επιτέθηκαν ενώ στο χώρο λειτουργούσε μάθημα αγγλικών. Κινήθηκαν εναντίον παιδιών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικα που βρισκόταν στο χώρο. Με καδρόνια και λοστούς, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στους χώρους του κτιρίου.

Αναφέρεται στην επιστολή: «Περίπου 30-40 μηχανάκια με δύο άτομα το καθένα (60-80 άτομα), φορώντας κράνη και μπλούζες της Xρυσής Aυγής, εξοπλισμένοι με καδρόνια και ξεφτιλίζοντας την ελληνική σημαία που κρατούσαν στα χέρια τους (είτε δεμένη στα καδρόνια τους), εμφανίστηκαν στην πλατεία και φώναζαν τα συνθήματά τους, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα φυλλάδια.

Eγώ έτυχε να πίνω τον καφέ μου με παρέα σε μία καφετέρια της πλατείας (...) Οταν όμως κινήθηκαν εναντίον παιδιών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικα που βρισκόταν στον χώρο, δεν άντεξα και προφανώς σηκώθηκα και έφυγα από την καφετέρια και έτρεξα αμέσως προς τα εκεί.

Tότε διαπίστωσα ότι έξω από το χώρο που κατέστρεψαν, είχαν ρίξει έναν μεσήλικα στο έδαφος και ένα ένα τα "πρόβατα" περνούσαν και έδειχναν τη μαγκιά τους και τον βαρούσαν, ενώ ήταν ήδη πεσμένος και μέσα στα αίματα. Πήγα λοιπόν να τον σώσω φωνάζοντας, να τον προστατεύσω από τα χειρότερα και μετά να τον ηρεμήσω καθώς είχε πάθει σοκ.

Tα μηχανάκια συνέχισαν επιδεικτικά να κάνουν τον "γύρο του θριάμβου", όταν ένα από αυτά ξανασταμάτησε και ο ψευτόμαγκας συνοδηγός με ρώτησε "Eσύ τι κοιτάς;". "Eσένα" του απάντησα ορμώμενος από τον θυμό μου και την υπερένταση. Bέβαια, αυτό παρ' ολίγον θα προκαλούσε και το δικό μου ξυλοδαρμό.(...)»

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Την απόφασή της να επιστρέψει στο δημόσιο τα ακίνητα που αποκτήθηκαν παράνομα, κατέστησε στο δικαστήριο η Αρ. Τσοχατζοπούλου, κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι η απόφαση να καλύψει τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης και να μην πει όλη την αλήθεια για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου στην Κυψέλη, ήταν δική της και το έκανε με γνώμονα να τον προστατεύσει. «Ηταν δώρο του πατέρα μου», κατέθεσε με δάκρυα χτες στο δικαστήριο, «αλλά δεν το είπα για να μη γίνω κατήγορός του». Σύμφωνα με την κατηγορία, η Αρ. Τσοχατζοπούλου, μεταξύ άλλων, έχει αγοράσει οικόπεδο στην οδό Κεφαλληνίας έναντι 395.000 ευρώ, για το οποίο χτες ομολόγησε τελικά ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επιπλέον, η κόρη του πρώην υπουργού κατηγορείται και για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, που θεωρείται κατά την κατηγορία «εικονική» με σκοπό να νομιμοποιηθεί μαύρο πολιτικό χρήμα. Βέβαια, η ίδια, το αρνήθηκε στο δικαστήριο.

ΝΕΚΡΟΣ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αλίμου, ο μεγαλομέτοχος της «ΠΑΕ Καλλιθέα» Νίκος Σαλευρής, ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης.

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα περιστατικά θανάτων μεταναστών μέσα στα κρατητήρια θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα στις 12 στο μεσημέρι, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως η κακοποίηση μεταναστών σε χώρους κράτησης είναι τραγικό αλλά σύνηθες φαινόμενο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ