ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
«Αναδιοργάνωση» που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις

Στο πλαίσιο των αντιλαϊκών επιλογών και κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ κινείται το πολυδιαφημισμένο «μεταρρυθμιστικό σχέδιο», με τίτλο «μεταρρύθμιση με αναδιαρθρώσεις - αξιολογήσεις δομών και υπηρεσιών του δήμου Βόλου», που προωθεί ο δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης.

Πρόκειται για πλάνο προσαρμογής εργαζομένων, δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στο πέρασμα προς την ιδιωτικοποίηση και, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ Μαγνησίας, «με μπούσουλα την εξέλιξη του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνει το Δήμο αντιπαροχή στους μεγαλο-ιδιώτες, με ακριβοπληρωμένες τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Για την προωθούμενη «μεταρρύθμισή» του, ο Π. Σκοτινιώτης έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση και την αρωγή του εργοδοτικού προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που συναποτελείται από εκπροσώπους των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, με το οποίο συναντήθηκε ανταλλάσσοντας αβροφροσύνες και συχαρίκια - για τη συνάντηση δεν είχε ενημερωθεί η παράταξη ΔΑΣ - ΟΤΑ, η πρώτη δύναμη στο ΔΣ του Συλλόγου - ενώ κατά πόδας ακολουθεί η ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που είχε συνάντηση, για το ίδιο θέμα, με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, στην Αθήνα.

«Η "αξιολόγηση" από τη δημοτική αρχή όπως και από την κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση των υπηρεσιών στο Δημόσιο», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ Μαγνησίας και τονίζει: «Οπως κι αν τη βαφτίσουν, όσα περιτυλίγματα κι αν χρησιμοποιήσουν (δήθεν ανεξάρτητες επιτροπές, δήθεν επιστημονικές μελέτες κ.τ.λ.), οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν δει τα αποτελέσματά της σε άλλους κλάδους. Τέτοιες "αξιολογήσεις" έχουν οδηγήσει την Παιδεία να έχει καταντήσει προϊόν για λίγους και εκλεκτούς, τα νοσοκομεία με κενά και να κλείνουν, τις ΔΟΥ και τα Ταχυδρομεία να κλείνουν, τα Κέντρα Υγείας να εκκενώνονται. Οι "αξιολογητές" που μιλάνε για "αξιοκρατία" είναι οι ίδιοι που διαμόρφωσαν ένα δημόσιο τομέα για να εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα και προπάντων για να διαμορφώνουν συμμαχίες για τη σταθερότητα του αστικού συστήματος. Τώρα, έρχονται ξανά σα "λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα"».

Και συνεχίζει : «Η πραγματική αξιολόγηση των υπηρεσιών του δήμου γίνεται από το λαό του Βόλου. Από τις εκατοντάδες καθημερινές οχλήσεις προς την αντιδήμαρχο Ν. Οικονόμου για τη διάλυση της καθαριότητας, από τους εκατοντάδες γονείς που κινητοποιούνται για να μην πεταχτούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς, από τους εργαζόμενους του Δήμου που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και τους προβοκάρει η δημοτική αρχή για να διαλύσει τις υπηρεσίες, ώστε να πέσουν στα μαλακά στους ιδιώτες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την καθαριότητα. Αυτήν την αξιολόγηση πρέπει να την επιβάλουν οι εργαζόμενοι με οργάνωση, αγώνα, διεκδίκηση, καταδίκη των δυνάμεων που σκάβουν το λάκκο των δικαιωμάτων τους. Να υψωθεί τείχος ενάντια στη στημένη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Να μην περάσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση και τη μετατροπή του Δήμου σε υπηρεσία για την κερδοφορία των μονοπωλίων».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Βόλου, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι «αναδιοργάνωση - αξιολόγηση δομών των δήμων σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, ανταποδοτικότητα, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις εργαζομένων».

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία

Την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, κατήγγειλαν τα στελέχη της Τομεακής Οργάνωσης Εβρου του ΚΚΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες, με αφορμή την καθυστέρηση στη στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΔΥΕ Εβρου.

Θυμίζουμε ότι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Αντιπλημμυρικής προστασίας της κοιλάδας του Εβρου και των παραποτάμων του (ΕΥΔΕ Εβρου), έχει συσταθεί από τον Ιούνη του 2011. Εχει αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν στο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Ποταμού Εβρου, Ερυθροποτάμου, Αρδα, παραποτάμων και της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί με προσωπικό.

Τα στελέχη του ΚΚΕ προειδοποίησαν ότι κυρίως οι αγρότες αλλά και όλος ο λαός θα πληρώσουν και πάλι την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσαν ότι η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων, οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν, έδειξαν περίτρανα ότι είναι άκρως επιβεβλημένο και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με στόχο πάντα την προστασία υλικοτεχνικών υποδομών, ανθρώπων, ζώων αλλά ακόμα και την εξοικονόμηση πόρων, αφού οι αποζημιώσεις ενδεχόμενων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος.

Τέλος, κάλεσαν τους αγρότες πριν είναι αργά, να απαιτήσουν να στελεχωθεί τώρα, και να λειτουργήσει η ΕΔΥΕ Εβρου και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού.

Φωτιές σε Κύθηρα και Ολυμπο

Νέα πυρκαγιά, μακριά από οικισμούς και σπίτια, ξέσπασε λίγο πριν τις 2 χτες το μεσημέρι, στα Κύθηρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή στα Πιτσινιάνικα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αγ. Ελέσα όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου και που είχε καταστρέψει - σύμφωνα με ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS) - περίπου 3.330 στρέμματα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα καναντέρ.

Παράλληλα, φλόγες πρόβαλλαν, για άλλη μια φορά, στον Ολυμπο. Η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε - πιθανότατα από κεραυνό - βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο σημείο που εκδηλώθηκε και η προηγούμενη (την περασμένη Τρίτη) στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν κυρίως πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και εναέριες δυνάμεις, λόγω του υψηλού υψομέτρου.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ «ΣΑΦΑΡΙ» ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Αλλες 1.226 κλήσεις «κόπηκαν» από τους άνδρες και της γυναίκες της Τροχαίας Αττικής, σε οδηγούς τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Προχτές βεβαιώθηκαν 618 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση εκ των οποίων, 419 σε επιβατικά οχήματα, 15 σε δημόσιας χρήσης οχήματα, 183 σε δίκυκλα και μία σε φορτηγό. Επίσης, το Σάββατο «κόπηκαν» 608 κλήσεις. Οι 476 ήταν σε αυτοκίνητα, 18 σε ταξί, 106 σε μοτοσικλέτες και οκτώ σε φορτηγά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Νέες επιχειρήσεις με πρόσχημα την καταπολέμηση του λεγόμενου παρεμπορίου έγιναν Σάββατο και Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. Προχθές, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις οδούς Ζήνωνος, Κεραμεικού, Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς καθώς και γύρω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 45 άτομα, συνέλαβαν δύο άνδρες που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα, ενώ κατάσχεσαν προϊόντα. Το Σάββατο, έγιναν έλεγχοι σε Πεδίον του Αρεως και πλ. Βικτωρίας και προσήχθησαν 27 άτομα.

ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ «ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ»: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο «μικρός» και ο «μεγάλος» δακτύλιος για τα οχήματα. Ο «μικρός» δακτύλιος αφορά το κέντρο της Αθήνας και ο «μεγάλος» το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο. Στο «μικρό» (Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - Πατησίων - Αλεξάνδρας) κυκλοφορούν τα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης και τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο ή φυσικό αέριο. Στο «μεγάλο» δακτύλιο, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων αλλά και των λεωφορείων πως έχουν ως πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα προγενέστερη της 1-1-1990. Εξαιρούνται τα τμήματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών. Τα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 έως τις 3 το μεσημέρι και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 11/7/2014.

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μετανάστη

Η απόγνωση για την τύχη τους, πολλών μεταναστών που βρίσκονται φυλακισμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και στα κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, για μεγάλο διάστημα, οδηγεί ορισμένους, σε απόπειρες αυτοκτονίας. Ετσι, το περασμένο Σάββατο, ακόμα ένας μετανάστης, Αφγανός, που κρατείται πολλούς μήνες στο λεγόμενο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό, από ύψος περίπου 5 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος μετανάστης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια διαμαρτυρόμενος για την πολύμηνη κράτησή του. Ο μετανάστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται με κατάγματα... Θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιούλη πέθανε στο «Σισμανόγλειο» Αφγανός πρόσφυγας που βρισκόταν υπό κράτηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου από το Σεπτέμβρη του 2012.

Εκδήλωση στον Ξηρόλακκα

Εκδήλωση στον «Ξηρόλακκα» Καρυάς Ολύμπου, για να τιμήσουν την επέτειο της ορκωμοσίας των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, οργανώνουν, την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί, τα παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λάρισα θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Εβραίων και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στο τηλέφωνο 2410-252.611, καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Μία ακόμα σύλληψη για το σκάφος - οπλοστάσιο στη Χίο

Αλλη μία σύλληψη έγινε χτες σχετικά με την υπόθεση μεταφοράς όπλων με φουσκωτό που εντοπίστηκε στις 30 Ιούλη μεταξύ Χίου και Οινουσσών και για την οποία υπάρχουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα. Οπως έγινε γνωστό, παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική και συνελήφθη ο 53χρονος υπήκοος Τουρκίας που φέρεται να είχε δώσει το φουσκωτό του σκάφος στον 51χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση. Ο 53χρονος αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου. Υπενθυμίζεται πως σε έλεγχο που είχε γίνει από το Λιμενικό στο φουσκωτό είχαν βρεθεί και κατασχεθεί δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ είχαν συλληφθεί δύο Ελληνες και δύο αλλοδαποί. Παράλληλα, είχαν γίνει 14 προσαγωγές σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα, Χίο, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο και τέσσερις συλλήψεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ