ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Ραντεβού με την ιστορία

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν σήμερα στον ΠΑΟΚ
Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν σήμερα στον ΠΑΟΚ
Ραντεβού με την ιστορία (για την εταιρεία, κυρίως με το ταμείο) έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Υποδέχεται (21:45, nova sports2) τη Σάλκε στον επαναληπτικό του 1-1, και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει -για πρώτη φορά στην ιστορία του- την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι», όπως είπε ο Κατσουράνης και «πρέπει να είμαστε όλοι 100% συγκεντρωμένοι, να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όλοι μας. Η Σάλκε είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς πιστεύω πως αν παίξουμε όπως πρέπει θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Χουμπ Στέφενς, προσπάθησε να «πετάξει το μπαλάκι» του άγχους στους Γερμανούς. Ανέφερε μεν πως η πρόκριση είναι 50-50 αλλά πρόσθεσε: «Η Σάλκε έχει μεγαλύτερη πίεση γιατί πρέπει να προκριθεί. Θέλει σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ εύχεται να συνεχίσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθανόμαστε άγχος». Αποψη με την οποία σίγουρα δε συμφωνούν στην «ασπρόμαυρη» εταιρεία.

Ακόμα, διαφοροποιήθηκε από την «λογική» περί αγώνα... ζωής ή θανάτου: «Είναι πραγματικά απίστευτο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπάρχει. Ο,τι και αν γίνει στο παιχνίδι, μετά το ματς και θα φάμε και θα πιούμε. Μεθαύριο το ίδιο. Η άποψη ότι αν η ομάδα αποκλειστεί έρχεται ο θάνατος δεν είναι σωστή».

Υπό μεγάλη πίεση (αποκλεισμός μάλλον θα σημάνει απόλυση) βρίσκεται ο τεχνικός των Γερμανών, Γενς Κέλερ. Παραδέχτηκε πως «η πίεση είναι μεγάλη. Η διάθεση και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο. Ενας αποκλεισμός θα σήμαινε ότι τα οικονομικά οφέλη δε θα ήταν τα ίδια. Γιατί στο Europa League τα οφέλη είναι περιορισμένα σε σχέση με το Champions League.

Η Σάλκε έχει δουλέψει πολύ για να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Δεν είμαστε στο ιδανικό σημείο, αλλά δεν ξεχνάω ότι πέρσι είχαμε αποκλειστεί στο σπίτι μας, μετά από το 1-1 εκτός έδρας με τη Γαλατασαράι». Περιμένει κάτι διαφορετικό από τους γηπεδούχους (λόγω και των απουσιών) αλλά όχι εκπλήξεις.

Οι άλλες αναμετρήσεις της ημέρας (στην παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Αρσεναλ - Φενέρμπαχτσε (3-0), Λέγκια Βαρσοβίας - Στεάουα Βουκουρεστίου (1-1), Αούστρια Βιέννης - Ντιναμό Ζάγκρεπ (2-0), Βασιλεία - Λουντογκόρετς (4-2).

SUPER LEAGUE
Απότομες προσγειώσεις

Στην 2η αγωνιστική, του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League, Παναιτωλικός και Πανιώνιος ανάγκασαν σε απότομες προσγειώσεις ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα. Ανατροπή κορυφής για Ολυμπιακό, ιστορική νίκη για Καλλονή, σημαντική επικράτηση για Βέροια.

Ο μέτριος ως κακός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, άλλαξε άρδην πρόσωπο στην επανάληψη και του χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να πετύχει το στόχο του. Βέβαια, τα μέγιστα βοήθησε σ' αυτό και ο Ατρόμητος. Οι φιλοξενούμενοι, αφ' ενός, σπατάλησαν «κλασικές» ευκαιρίες. Αφ' ετέρου, όταν προηγήθηκαν, αντί να βελτιωθούν μπλόκαραν. Και οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο.

Με το μυαλό στα play offs του Champions League παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ, στο Αγρίνιο, και το πλήρωσε. Ο Παναιτωλικός κέρδισε εύκολα και μάλιστα με καλύτερες τελικές επιλογές θα είχε πετύχει ευρύτερο σκορ. Ο Πανιώνιος δεν κέρδισε απλά τον Παναθηναϊκό αλλά πανηγύρισε τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Οι «τριφυλλοφόροι» ήταν κακοί και (ξανα)προβλημάτισαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 44 φωτεινοί πυρσοί βρέθηκαν -σε σχετικό έλεγχο- κρυμμένοι σε χώρους του γηπέδου στη Ν. Σμύρνη. Ερευνάται ποιοι, πώς και πότε τους έκρυψαν.

Η Καλλονή επιβεβαίωσε ότι δε θα περάσει απαρατήρητη. Αυτή τη φορά την καλή εμφάνισή της συνδύασε και με αποτέλεσμα. Κέρδισε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πανηγύρισε τους πρώτους 3 πόντους της. Σε κρίση οι γηπεδούχοι, μετά το κάκιστο ξεκίνημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 2-0 (27' Μπόγιοβιτς, 45+ Μελισσάς), Βέροια - ΟΦΗ 2-0 (67' Μοχάμεντ, 82' Μρντάκοβιτς), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 3-0 (40', 88' Αραβίδης, 71' Κολοβός), Αρης - Καλλονή 0-2 (11' Αναστασιάδης, 90+' Γιόναν), Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (3' Ναζλίδης πεν. - 47' Μπαράλες), ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλωνας 2-0 (23' Τσάβες, 43' Ιλιτς), Ξάνθη - Πανθρακικός 1-0 (45+ Σολάρι), Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (51' Φουστέρ, 54' Σαβιόλα - 47' Ναπολεόνι), Εργοτέλης - Λεβαδειακός @@@

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 6, Βέροια, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Απόλλωνας, Καλλονή, Ξάνθη 3, Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς 2, Ατρόμητος, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, ΟΦΗ 1, Αρης 0.

ΣΚΟΡΕΡΣ: Μρντάκοβιτς (Βέροια) 3, Αραβίδης (Πανιώνιος), Ναζλίδης (Πλατανιάς), Τσάβες (ΠΑΣ Γιάννινα) 2.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ξάνθη - Εργοτέλης, Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός - Βέροια (Σάββατο), Αστέρας Τρίπολης - Απόλλωνας, Ατρόμητος - Αρης, ΠΑΟΚ - Πανιώνιος, Πανθρακικός - Παναιτλωικός, Λεβαδειακός - Ολυμπιακός (Κυριακή), ΟΦΗ - Πλατανιάς (Δευτέρα).

ΑΕΚ
Επέστρεψε ο Τσιρίλο

Ο Μπρούνο Τσιρίλο επιστρέφει στην ΑΕΚ. Ο Ιταλός στόπερ -ο οποίος είχε αγωνιστεί στους «κιτρινόμαυρους» την διετία 2005 - 2007- αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας, ενός έτους. Μάλιστα, ο 36χρονος ήταν αυτός που πρώτος γνωστοποίησε (μέσω Twitter) τη συμφωνία, γράφοντας για όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Στην συνέχεια την μεταγγραφή επισημοποίησε και η ΑΕΚ. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Τσιρίλο (μεταξύ άλλων) ανέφερε: «Γνωρίζω τι σημαίνει αυτή η ομάδα και πόσο βαρύ είναι το όνομά της. Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ΑΕΚ».

ΠΟΛΟ
«Γοργόνες» από χαλκό

Το χάλκινο μετάλλιο - στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Βόλο - κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο Νέων Γυναικών. Ξεπερνώντας το σοκ της βαριάς ήττας (3-10) στα ημιτελικά από τις ΗΠΑ, κέρδισε τη Ρωσία με 7-6. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γ. Μορφέσης, μίλησε (μεταξύ άλλων) για «τεράστια επιτυχία», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει συνήθεια στις διακρίσεις. Κάθε φορά είναι και διαφορετική».

Ακόμα σχολίασε: «Εγώ νιώθω λίγο περίεργα, γιατί αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πολλές αποχωρήσεις κοριτσιών. Γύρισαν την πλάτη στην ομάδα και στην Ελλάδα. Θέλω να ξέρουν ότι παίζουμε και γι' αυτές. Και είμαστε δυνατοί και χωρίς αυτές. Και ουδείς αναντικατάστατος. Και καλή τους τύχη εκεί που θα πάνε». Το χρυσό κατέκτησαν οι ΗΠΑ που επιβλήθηκαν της Ισπανίας με 9-7.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Τελικό το τετραπλό σκιφ

Στον τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών - στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται στην Τσουνγκγιού (Ν. Κορέα) - προκρίθηκαν οι Γ. και Λ. Κόνσολας/Σπ. Γιάνναρος/Π. Μαγδανής. Πήραν την 1η θέση στην 2η προκριματική σειρά, με χρόνο 6:02.52. Ετσι, η ελληνική τετράδα θα είναι παρούσα στον τελικό της Παρασκευής (30/8, 10:18).

Στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, τερματίζοντας πρώτη στην προκριματική σειρά που συμμετείχε, προκρίθηκε η Κ. Νικολαΐδου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Ν. Αφεντούλης (ως τρίτος) πέρασε, λόγω μεγάλης συμμετοχής, στα προημιτελικά.

Στο διπλό σκιφ ελ. βαρών οι Μαγδανής, Γιάνναρος πήραν τη 2η θέση στην προκριματική σειρά. Και σήμερα τα ξημερώματα (05:10) στους επαναληπτικούς (2η σειρά) - με αντιπάλους Βιετνάμ, Αυστρία, Ν. Κορέα - διεκδικούσαν μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Εκτός 12άδας Βασιλειάδης, Κατσίβελης

Τους Κ. Βασιλειάδη, Δ. Κατσίβελη άφησε εκτός 12άδας, για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Αντρέα Τρινκιέρι. Σε δηλώσεις του - σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ - ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας ανέφερε: «Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται... αυτόματα. Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες. Αξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα "σα να πίνω δηλητήριο". Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ' όλα ως ανθρώπους και το κάνω από την καρδιά μου, όχι τυπικά, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα».

Αντίθετα, μια ευκαιρία ακόμα θα δοθεί στον Β. Καββαδά. Ο σέντερ του Πανιωνίου (δεν ήταν στο τουρνουά του Ουλμ), θα διεκδικήσει μια θέση στη δωδεκάδα, μέσα από τη συμμετοχή του στο τουρνουά «Ακρόπολις», η πρεμιέρα του οποίου γίνεται σήμερα, στο ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμα Ιταλία - Λιθουανία (18.30), Ελλάδα - Βοσνία/Ερζεγοβίνη (21.00). Οι αγώνες του τουρνουά θα μεταδοθούν από τη ΔΤ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ