ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
ΟΛΟΙ σήμερα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:

  • Προπύλαια: Α' Αθήνας - Δυτικός - Βόρεια - Θριάσιο - Κορωπί - Εκπαιδευτικοί - ΑΕΙ/ΤΕΙ.
  • Κλαυθμώνος: Βιομηχανία - Κατασκευές - Μεταφορές - Τηλεπικοινωνίες - Χρηματοπιστωτικό - Εμπόριο - Επισιτισμός - Δικηγόροι - Καλλιτέχνες - ΜΜΕ - ΕΒΕ - Υγεία.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια - Ανατολική - Πειραιάς - ΟΤΑ.
Σε άλλες πόλεις

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα γίνουν ακόμα:

  • Στο Ηράκλειο, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στα Χανιά, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
  • Στη Μεσσηνία, αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην πύλη του Πολεμικού Αεροδρομίου στη Μεσσήνη (προσυγκεντρώσεις στις 6.30 μ.μ. στην Υπαπαντή στην Καλαμάτα και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης).
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Με αφορμή τα πολεμικά σχέδια για τη Συρία, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, αφού πρώτα επί δύο χρόνια εξοπλίζουν και στηρίζουν τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων που για μια ακόμα φορά αξιοποιούν οι ιμπεριαλιστές είναι προσχηματικές, ανεπιβεβαίωτες, ενώ αντίθετα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους μισθοφόρους που στηρίζουν οι ίδιοι. Τα ίδια χυδαία προσχήματα, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αξιοποίησαν και σε όλες τις προηγούμενες επεμβάσεις, όπως στο Ιράκ πριν από 10 χρόνια. Οι φονιάδες και ληστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δεκάρα δε δίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η επέμβαση που ετοιμάζεται, όπως και οι προηγούμενες, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, ειδικά στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, γεννάνε τεράστιους κινδύνους για τους λαούς. Οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις είναι η άλλη όψη του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχουν βαριές ευθύνες. Για τα συμφέροντα των καπιταλιστών μπλέκουν ξετσίπωτα τον ελληνικό λαό και τη νεολαία στους ανταγωνισμούς αυτούς. Δίνουν γη και νερό στους μακελάρηδες, παραχωρώντας τη βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμα και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ευθύνες έχουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους και τις νέες, τους νεολαιίστικους φορείς και ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία που φυλάει τα σύνορα της χώρας, να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προετοιμαζόμενη επέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στη Συρία και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά. Ούτε ένας νέος να μην τσιμπήσει στη βρώμικη προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και στα ύπουλα προσχήματα που αξιοποιούν.

Τώρα είναι ώρα αποφασιστικής δράσης, καταδίκης της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Απαιτούμε:

-- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας

-- Να μη διατεθούν υποδομές, όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

-- Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

-- Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Εξω τώρα οι βάσεις του θανάτου»!

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Ρωσίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στη συνάντηση εκφράστηκε κι από τις δύο πλευρές η ανησυχία για τις πολεμικές προετοιμασίες επίθεσης κατά της Συρίας, καθώς και η αντίθεση σ' αυτήν την εξέλιξη.

Ο Ρώσος πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, τις συνέπειες που θα έχει ένα πολεμικό χτύπημα κι αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του για την ειρηνική επίλυση.

Από τη μεριά του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Σημείωσε τη σχέση καπιταλιστικής κρίσης και πολέμου κι αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις προεκτάσεις και τις συνέπειες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Συρίας. Υπογράμμισε την ανάγκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην παραχωρηθούν βάσεις και άλλες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους για την εξαπόλυση ενός ακόμη πολέμου. Τέλος, ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ κατά της σχεδιαζόμενης επέμβασης.

Συνάντηση με εκπροσώπους της πρεσβείας της Κίνας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε, χτες και με πολιτικό σύμβουλο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Liying ZHAO και τη διπλωματική ακόλουθο Huimin XU, λόγω απουσίας του πρέσβη στο εξωτερικό. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προετοιμαζόμενη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας και γενικότερα η επικίνδυνη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Η πολιτική σύμβουλος της πρεσβείας εξέφρασε τις ανησυχίες για τις εξελίξεις και αναφέρθηκε στις θέσεις της κινέζικης κυβέρνησης τονίζοντας ότι είναι υπέρ της πολιτικής λύσης και της ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος της Συρίας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της πρεσβείας για τις θέσεις του Κόμματος, σημείωσε ότι στόχος των ιμπεριαλιστών δεν είναι μόνο η Συρία αλλά και το Ιράν. Τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στη στρατιωτική επέμβαση και ενημέρωσε για την σημερινή κινητοποίηση του ΚΚΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία και τις άλλες πρωτοβουλίες του Κόμματος για την επόμενη περίοδο.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Με τον πρέσβη του Ιράν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με τον πρέσβη του Ιράν Μπεχνάμ Μπεχρούς, τη Δευτέρα 2/9, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων του ΚΚΕ.

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη 4/9, στις 11 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ