ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟ ΣΕΡΡΩΝ - ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ - ΚΙΛΚΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εμπρακτη απάντηση στη βρώμικη επίθεση για τον «902»

Με οικονομική εξόρμηση, μάζεψαν μέσα σε λίγες μέρες 2.200 ευρώ για το Κόμμα

Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Σερρών, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς της ΚΝΕ, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, συγκέντρωσαν και απέδωσαν στην Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ το ποσό των 2.200 ευρώ, σαν έμπρακτη απάντηση στη βρώμικη επίθεση που δέχεται το Κόμμα, με αφορμή την πώληση του «902». Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η λάσπη, το ψέμα, η προσπάθεια να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ με τα υπόλοιπα κόμματα, η προσπάθεια να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη του Κόμματος μας θα πέσει στο κενό. Βγήκαμε με εμπιστοσύνη στο λαό και του ζητήσαμε να υπερασπιστεί, να στηρίξει το Κόμμα του, το κόμμα που είναι αίμα από το αίμα τους. Και ο λαός δεν μας απογοήτευσε. Εδωσε τη δική του απάντηση στη βρώμικη επίθεση που εξαπολύουν όλοι εκείνοι, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανοιχτά ή κρυφά τάσσονται στο πλευρό των εκμεταλλευτών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι λίγα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες που έχει το Κόμμα μας, αλλά έχουν αξία πολιτική και ηθική, που δεν μπορούν να τη φανταστούν, να τη αγγίξουν οι αστοί, τα κόμματά τους, τα κανάλια και οι εφημερίδες τους. Δε μπορούν να την αγγίξουν οι οπορτουνιστές, το μακρύ χέρι των αφεντικών τους. Τα χρήματα αυτά έχουν αξία γιατί συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες από όλους εμάς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους νέους, από όλους εμάς τους άνεργους και σπουδαστές, που φέρουμε το τιμημένο τίτλου του μέλους της ΚΝΕ.

Συγκεντρώθηκαν από εμάς για το Κόμμα μας, χωρίς να περιμένουμε μερτικό και κέρδος. Αυτά τα χρήματα δε μας τα έδωσαν εφοπλιστές, δε μας τα έδωσαν τραπεζίτες. Μας τα έδωσαν οι συμμαθητές μας από το χαρτζιλίκι τους, οι συνάδερφοι που τώρα μοιραζόμαστε την ανεργία, ο λαός από το υστέρημά του. Νιώθουμε περήφανοι που το Κόμμα μας και σε αυτήν την περίπτωση έβαλε το συμφέρον των εργατών πάνω απ' όλα. Που δε δίστασε να προβεί σε αυτήν την κίνηση για να μη μείνει εργάτης απλήρωτος.

Νιώθουμε μεγαλύτερη την ευθύνη μας να καλύψουμε εμείς το κενό που μένει στη πολιτική ενημέρωση, στη συζήτηση, στην οργάνωση του λαού. Νιώθουμε μεγαλύτερη την ευθύνη μας να συνεχίσουμε την πορεία ισχυροποίησης της Οργάνωσής μας, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, στο πλευρό του ηρωικού ΚΚΕ».

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στην Κρήτη

Σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο ενάντια στα σχέδια για τη Συρία

Από την πορεία στο Ηράκλειο
Από την πορεία στο Ηράκλειο
Συγκεντρώσεις καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τη Συρία, με συμμετοχή της Ελλάδας, ενδεχόμενα και με χρήση της Βάσης της Σούδας, διοργάνωσαν χτες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο μίλησε ο Α. Κοκοσάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων, όπου μίλησε ο Δ. Δημουλάς, μέλος της ΤΕ Πόλης Χανίων. Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μοιράστηκε υλικό.

Στα Χανιά
Στα Χανιά
Στο Ρέθυμνο
Στο Ρέθυμνο
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σε πολιτική συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 30/8, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Μαντουδίου, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στη Θάσο θα περιοδεύσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή 30/8. Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θάσου και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους και το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου. Στη 1.30 μ.μ. θα συναντηθεί με το διευθυντή και τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Θάσου. Στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει στη Σκάλα Μαριές στην καφετέρια του Ιωάννου και στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Καλλιρράχης. Και τα δυο χωριά επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
  • Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ το Σάββατο 31/8, στις 10:30 π.μ., διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στο μαρτυρικό Αετό, που κάηκε ολοσχερώς το Σεπτέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς.
  • Ο Εδαφικός Τομέας Αχαΐας του ΚΚΕ οργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους σε μάχες στην Αχαΐα, την περίοδο της τριπλής κατοχής (1941-1944): Στα Δεμέστιχα, την Κυριακή 1/9, στις 11 π.μ. και στο Λεόντιο, επίσης την Κυριακή 1/9, στις 12 μ. Η αναχώρηση θα γίνει από την Πάτρα την Κυριακή 1/9 στις 9 π.μ. από τα Γραφεία του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34).
  • Η ΤΕ Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ, η αντίστοιχη Οργάνωση της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, διοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 3/9, στις 7 μ.μ., στο μνημείο της Μάχης της Λαμπούσας. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, με θέμα: «Η ηρωική μάχη στη Λαμπούσα και τα ιστορικά διδάγματα για το σήμερα»
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα για τη Συρία

Κινητοποίηση έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, στις 7.30 μ.μ.

  • Σήμερα Παρασκευή, οι Τομεακές Οργανώσεις της Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν κινητοποιήσεις, ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή. Αναλυτικά:

-- Συγκέντρωση έξω από την πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας στη Μεσσήνη, στις 7 μ.μ. (προσυγκεντρώσεις στις 6.30 μ.μ. στην Υπαπαντή στην Καλαμάτα και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης).

-- Πικετοφορίες: Σε Πάτρα (7.30 μ.μ. πλατεία Γεωργίου), Πύργο (7.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ), Σπάρτη (7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία), Ναύπλιο (6.30 μ.μ. πλατεία Καποδιστρίου), Κόρινθο (7.30 μ.μ., Περιβολάκια), Αργοστόλι (8.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Ζάκυνθο (7 μ.μ. στη έδρα της περιφέρειας) και Τρίπολη (εξόρμηση ενημέρωσης, 6 μ.μ., πλατεία Πετρινού).

  • Συγκέντρωση για τις εξελίξεις στη Συρία διοργανώνει και η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
ΔΕΠΑ - «GAZPROM»
Συνέχεια στα παζάρια για την τιμή του αερίου

Συνεχίζονται απ' αυτή τη βδομάδα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και την «Gazprom», με αντικείμενο τη μείωση της τιμής στην οποία η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Κλιμάκιο του ρώσικου κολοσσού βρίσκεται από την Τετάρτη στην Αθήνα, για να συνεχίσει τα παζάρια που ξεκίνησαν την Ανοιξη. Η ΔΕΠΑ ζητάει μείωση της τιμής προμήθειας του αερίου, το οποίο, όπως έχει πει υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, είναι ακριβότερο κατά 30% από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το αίτημα της ελληνικής πλευράς αφορά τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι της λαϊκής οικογένειας, η οποία, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει φτηνότερη Ενέργεια. Μεγάλες και ενεργοβόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ζητάνε μείωση του ενεργειακού κόστους για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και αυτό επικαλείται ο Α. Σαμαράς σε επιστολή του προς τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν, η οποία αποκαλύφθηκε στα τέλη Ιούλη. Από την πλευρά της, η «Gazprom» αποδίδει τις υψηλότερες τιμές στην απομακρυσμένη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και στο μικρό της μέγεθος ως αγορά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ