ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία

Κινητοποίηση την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας και στο Δήμο Αθήνας

Από περσινή αντίστοιχη κινητοποίηση για τη στέγαση
Από περσινή αντίστοιχη κινητοποίηση για τη στέγαση
Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία απαιτεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και για το σκοπό αυτό, η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 6/9, στις 12 το μεσημέρι στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας στα Προπύλαια και αμέσως μετά στο Δημαρχείο Αθήνας.

Η σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται:

  • σε εσένα που έχεις κάνει αίτηση για εστία και ελπίζεις να πάρεις δωμάτιο. Δεν αρκεί να ελπίζεις! Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μπαίνουν φέτος 5.200 πρωτοετείς και τα κενά δωμάτια στην εστία για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο τους πρωτοετείς) είναι περίπου 150!!! Τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο με 7.935 πρωτοετείς δεν έχουν καν εστία!
  • σε εσένα που ίσως στάθηκες "τυχερός" και μπήκες σε κάποια εστία αλλά αντιμετωπίζεις τις άθλιες συνθήκες και βλέπεις ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Ηδη το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ) έβαλε λουκέτο. Η διοίκηση του Παντείου, θέλει να πετάξει στο δρόμο τους 50 φοιτητές που έμεναν δωρεάν στο ξενοδοχείο "Filoxenia"!
  • σε εσένα που πληρώνεις 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς τη στιγμή που η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα μέτρα.
Δεν πάει άλλο αυτή η άθλια κατάσταση!

Τη στιγμή που φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, τη στιγμή που εστιακοί φοιτητές ξεσπιτώνονται, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για "νταραβέρια" με επιχειρήσεις. Τη στιγμή που οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και κτίρια που μπορούν άμεσα να γίνουν εστίες.

Εδώ και 2 χρόνια οι κυβερνήσεις υπόσχονται το ξενοδοχείο "La Mirage" στην Ομόνοια να γίνει φοιτητική εστία. Αντί για αυτό, μαζί με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, έκλεισαν την εστία της ΑΣΟΕΕ στη Δροσοπούλου, ξεσπιτώνουν εστιακούς φοιτητές της Παντείου, πετσόκοψαν το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, ετοιμάζονται να βάλουν νοίκια στις εστίες και να τις ξεπουλήσουν.

Φτάνει πια! Τώρα απαιτούμε το ξενοδοχείο "La Mirage" να γίνει δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτιρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων).

Ολοι οι φοιτητές με μια φωνή: Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας!
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
  • Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.
  • Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Κάνουν το άσπρο μαύρο για να χτυπήσουν το ΚΚΕ

Μια σούπα όσων κατασκευασμένων ελεεινών «ρεπορτάζ» έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 30 χρόνια ενάντια στο ΚΚΕ σέρβιρε το περασμένο Σάββατο ο «Δρόμος της αριστεράς» στους αναγνώστες του. Σε αυτή τη σούπα, η αλήθεια δεν έχει καμία θέση, καθώς αναπαράγονται δημοσιεύματα που έχουν διαψευστεί πανηγυρικά, χωρίς πουθενά να αναφέρεται η διάψευση. Για το συκοφάντη συντάκτη, που υπογράφει με τα αρχικά Τ. Τ., μόνος στόχος είναι να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ και για να το πετύχει κάνει το άσπρο μαύρο και εκτίθεται.

Ο συντάκτης, ως άλλος Γκέμπελς, επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις ότι τάχα το ΚΚΕ ασκεί σήμερα γενικευμένη επιχειρηματική δραστηριότητα για να το συκοφαντήσει. Γνωστή η τακτική του «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει»...

***

Ομως, εκεί που ο συντάκτης του λεγόμενου «Δρόμου της αριστεράς» αποκαλύπτεται είναι από την παρακάτω πρόταση: (Το ΚΚΕ) «αποσύρθηκε, καταπώς φαίνεται, και από άλλες δραστηριότητες για τις οποίες κατά καιρούς αναφέρθηκε ως κρυφός (συν)ιδιοκτήτης (Γερμανός, ΝΕΟΣΕΤ κλπ.), ανεξάρτητα αν αρνείται την όποια ανάμειξή του»! Τι κι αν το ΚΚΕ έχει διαψεύσει τους παραπάνω ψευδείς ισχυρισμούς, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο συντάκτης... Σκασίλα τους μεγάλη, του Τ. Τ. και του «Δρόμου της αριστεράς», που συνειδητά αποσιωπούν ότι έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια πως οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι σκέτη προβοκάτσια, που έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Την επιχείρηση λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ με τις ψευτιές περί «Γερμανού» κλπ., δεν την επικαλούνται πια ούτε οι (εκτεθειμένοι πλέον) δημιουργοί της, ο Πάγκαλος και ο Καρατζαφέρης. Την ανέσυρε, όμως, από τα σκουπίδια ο συντάκτης του «Δρόμου της αριστεράς». Αυτό από μόνο του αρκεί για να βγάλει κάθε καλοπροαίρετος συμπεράσματα.

***

Εκεί, όμως που πραγματικά ξεπερνάει και τους πιο αδίστακτους και ακραιφνείς αντικομμουνιστές, είναι όταν αναφέρει ότι «οι όποιες προσπάθειες δημοσιογραφικής αποκάλυψης των σχέσεων Κόμματος - επιχειρήσεων καταγγέλθηκαν ως οργανωμένη επίθεση, ως αντικομμουνισμός, σε μια περίπτωση μάλιστα στο παρελθόν ασκήθηκε και ποινική δίωξη»... Μήπως μπορεί να μας πει σε ποια περίπτωση ασκήθηκε ποινική δίωξη; Δεν γνωρίζει/θυμάται ότι ήταν στην περίπτωση εκείνη που γράφτηκε ότι το ΚΚΕ κάνει τάχα εμπόριο όπλων και ναρκωτικών; Μήπως αυτό το αισχρό ψεύδος δεν είναι αντικομμουνισμός; Για το συντάκτη του «Δρόμου της αριστεράς» προφανώς η παραπάνω ανυπόστατη και φριχτή συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ αποτελεί, όπως ο ίδιος λέει, «δημοσιογραφική αποκάλυψη»! Και μάλιστα, τέτοια «αποκάλυψη», που οι κατ' εντολήν συντάκτες τότε τέτοιων συκοφαντιών, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη!! Τέτοιους «αριστερούς» και τέτοιους «δημοσιογράφους», που σερβίρουν ψέματα με μόνο στόχο να χτυπήσουν το ΚΚΕ, να τους χαίρονται τα αφεντικά τους και οι φασίστες που χρησιμοποιούν τις ίδιες προπαγανδιστικές μεθόδους, αντιγράφοντάς τους.


Α. Γ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ