ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΥ - ΚΟΖΑΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΥ - ΚΟΖΑΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
φωτό 1

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΛΟΥ, προσφέρω 1.500 ευρώ στο «ΡΙΖΟ» και 1.500 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Ο σύζυγός της, Ανδρέας Κάρλος

***

Πριν δύο μήνες, πέθανε στο Ανόβερο Γερμανίας η αγωνίστρια ΑΝΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της, οι συναγωνιστές της προσφέρουν, μέσω ΤΟ Γερμανίας, 180 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, με την υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουν την πιστή στο ΚΚΕ αγωνίστρια.

***

φωτό 3

Στις 16 Σεπτέμβρη 2012 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, κουνιάδος και θείος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ επί μια 60ετία, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013, μετά το τέλος της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή, Νέα Ιωνία - Καλογρέζα.

Ακόμα, στις 17 Σεπτέμβρη 2010, «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, κουνιάδος και θείος, ΔΗΜΟΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ.

Ενώ, στις 24 Ιούλη 2013, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τον ξαφνικό και ακαριαίο θάνατο του γιου ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, σε ηλικία 20 χρόνων.

Τιμώντας την άσβεστη μνήμη τους, η Ευαγγελία Τόλη, η Κωνσταντίνα Βασιλείου - Γκλαβέλη, ο Θωμάς και η Ελευθερία Βασιλείου και οι Νίκος και Μίρκα, προσφέρουν 150 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΤΣΙΟΥ, που πέθανε στις 20 Αυγούστου του 2012, η γυναίκα του Αθηνά και τα παιδιά του Θόδωρος - Τασούλα και Αλέξανδρος, προσφέρουν 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ».

Ο Δ. Νίτσιος γεννήθηκε το 1927 στη Δεσκάτη Γρεβενών από αγροτική οικογένεια. Το 1943 εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και, στη συνέχεια, στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ. Το 1946 τον συνέλαβαν και τον εξόρισαν στον Αη Στράτη. Το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο Κοζάνης και, ως μελοθάνατος, πέρασε από πολλές φυλακές (Αίγινας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Επταπυργίου κ.ά.). Αποφυλακίστηκε το 1958 και αμέσως πέρασε στις γραμμές της ΕΔΑ. Την πρώτη μέρα του χουντικού πραξικοπήματος, στις 21 Απρίλη 1967, συνελήφθη και φυλακίστηκε για ένα χρόνο. Από τα 1974 και ως το τέλος της ζωής του, ως μέλος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ, αγαπητού φίλου, συντρόφου με μεγάλη ιστορική αγωνιστική πορεία για την υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του σοσιαλισμού, αταλάντευτου κομμουνιστή, προσφέρω 50 ευρώ για τον αγώνα του ΚΚΕ.

Ελένη Λιναρδή

***

* Στη μνήμη του συντρόφου ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

Αλεξάνδρα Χαϊδή

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, αταλάντευτου και ανιδιοτελή συντρόφου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, αντί για στεφάνι, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ελένη Λιναρδή

***

φωτό 2

Ο Νικόλας Κοζάτσας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, στη μνήμη του γιου του ΓΙΑΝΝΑΚΗ και της συντρόφισσάς του ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΟΖΑΤΣΑ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 30/7/2010.

ΡΑΠΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ
Επίσης, προσφέρει 50 ευρώ, στη μνήμη της ανιψιάς του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΟΖΑΤΣΑ - ΠΑΝΤΕΛΑΤΟΥ, που έφυγε από τη ζωή στις 29/7/1999.

***

φωτο 2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΡΑΠΤΗ και της πρόωρα χαμένης κόρης μας ΑΓΛΑΪΑΣ ΡΑΠΤΗ, η σύζυγος και μητέρα, Μαρία Ράπτη, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μαυροδενδρίου Κοζάνης.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ακούραστου και ασυμβίβαστου κομμουνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΙΑΚΟΥ που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας στις 22/7/2013, προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα που, με ήθος, αγωνιστικότητα και συνέπεια, υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του.

Τα παιδιά του Θέμης και Ιωάννα και Κική Ευαγγελάτου, Μαρία Ευαγελλάτου.

***

φωτο 1

Στις 6 του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ από την Καλλιράχη της Θάσου. Ο σ/φος Παναγιώτης αφιέρωσε τη ζωή για το καλό του λαού μας, την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό. Στάθηκε αποφασιστικός και αταλάντευτος στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Τον διέκρινε η λεβεντιά, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα, σταθερότητα στις αρχές του Κόμματος. Αντιπάλευε τον οπορτουνισμό, το συμβιβασμό, κάθε φαινόμενο συναίνεσης και ταξικής συνεργασίας. Για τη δράση του εξορίστηκε επί σειρά ετών στο Λακκί της Λέρου και στα Κύθηρα, αλλά ποτέ δε συμβιβάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν έκανε πίσω από τις αρχές του.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, Πηνελόπη Ροδά, που στα δύσκολα χρόνια της εξορίας ήταν μαζί του, προσφέρει 50 ευρώ στην Τομεακή Οργάνωση Καβάλας. «Ηταν σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Μου έδειξε το σωστό δρόμο, γι' αυτό κι εγώ του υποσχέθηκα ότι θα συνεχίσω τον αγώνα του και είμαι πολύ περήφανη που είχα για σύντροφό μου έναν κομμουνιστή αγωνιστή».

ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
***

φωτό 1

Στις 5 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της αδελφής μας και θείας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ. Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω.

Οικογένεια Παράσχου Τσαλίκη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΖΩΗ, με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγρινίου, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΤΑΣΟΥ, που πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα - Νταμαράκια.

Η οικογένειά του

***

φωτο 1

Πέρασαν 10 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ.

Στην ξεχωριστή θύμησή του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ικαρίας, στο Κόμμα που μέσα από τις γραμμές του πάλευε ακούραστα μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Κωστούλα Σεφέρη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΜΜΑΤΑ από τον Δρούτσουλα Ικαρίας, που εφέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγος του Χρύσα και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσό των 85 ευρώ.

***

φωτο 1

Πέρασαν τρία χρόνια, 7 του Σεπτέμβρη 2010, που έφυγε οριστικά από κοντά μας, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 χρόνων, η αγαπημένη μας ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ. Αγωνίστρια της ζωής, στην ανατροφή των παιδιών της, στην ταξική μάχη στη δουλειά της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Ικαρίας του ΚΚΕ

Η θεία της Δέσποινα

Οι ξαδέρφες της από την Ικαρία

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Αυγούστου του 2013 πέθανε ο ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗΣ, σε ηλικία 92 ετών.

ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
Γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου το 1921. Με τον ξεριζωμό των Ποντίων, η οικογένειά του βρέθηκε καταρχάς στη Δραπετσώνα και μετέπειτα στο Χαϊδάρι. Παντρεύτηκε την Αγάπη Αντωνιάδου και απέκτησαν δύο γιους, τον Γιάννη και τον Λευτέρη.

Ο Σάββας ασπάστηκε την ιδεολογία του κομμουνισμού από νεαρή ηλικία και γι' αυτές του τις πεποιθήσεις φυλακίστηκε και κατόπιν εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός οπαδός του ΚΚΕ. Κάθε Κυριακή οι σύντροφοί του πήγαιναν τον «Ριζοσπάστη». Κηδεύτηκε με την επιθυμία να έχει μαζί του συντροφιά τον «Ριζοσπάστη».

***

φωτό 1

Τον Ιούλη 2013 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης σ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ σε ηλικία 87 χρόνων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο σύντροφός μας, έζησε στο φιλόξενο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» κοντά σε άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες του λαού μας για λευτεριά, προκοπή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για κοινωνία σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

Ο σ. Λάζαρος καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια που πέρασε, από τις πρώτες, στις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Η «ανταμοιβή του» από το δοσίλογο, υποταγμένο στους ιμπεριαλιστές Κράτος και όλο τον προδοτικό κρατικό μηχανισμό που αυτό νομιμοποίησε, ήταν διωγμοί και καταναγκαστικά στρατόπεδα, Μακρόνησος και άλλες διώξεις για πολλά χρόνια. Εντάχθηκε ιδεολογικά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καταδικάστηκε σε θάνατο και σώθηκε χάρη στην αμνηστία του 1952, που κατακτήθηκε με τους αγώνες του λαού μας και τη διεθνή συμπαράσταση. Συνέχισε τον αγώνα της ζωής στη σκληρή βιοπάλη. Πέρασε στην ΕΔΑ, μετείχε στις κινητοποιήσεις και, ξεφεύγοντας τη σύλληψη, συνέχισε την αντιδικτατορική του πάλη. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ στην Αθήνα. Αργότερα πέρασε στα Τρίκαλα.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (Βούλα) ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (Βούλα) ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ
Ο σ. Λάζαρος ανταποκρίθηκε με όλη του την ψυχή στους όρους φιλοξενίας του «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ». Διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια, αγάπη και αφοσίωση στους συναγωνιστές του. Ο σ. Λάζαρος έκλεισε ευτυχισμένος τα μάτια του στο φιλόξενο χώρο του «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», που το στηρίζει η αλληλεγγύη του λαού μας και η ανιδιοτελής προσφορά των συνανθρώπων μας. Χωρίς αυτούς και τη φροντίδα του ΚΚΕ, «ΣΠΙΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» δεν είναι δυνατό να υπάρξει. Θα θυμόμαστε πάντα το σύντροφό μας ΛΑΖΑΡΟ ΠΑΝΑΓΟ, την πίστη και αφοσίωσή του στο ΚΚΕ, στην οικογένειά του, στο λαό μας, στους συντρόφους του.

Στη μνήμη του, φιλοξενούμενοι και προσωπικό του «ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» προσφέρουμε στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 150 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα, συζύγου, παππού, αδελφού και θείου μας, ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, που χάσαμε, πρόσφατα. Του αταλάντευτου κομμουνιστή, χαρισματικού λαϊκού αγωνιστή, αλύγιστου και άφθαρτου στυλοβάτη των παναθρώπινων ιδανικών του Κομμουνισμού. Του αγωνιστή που πρόσφερε όλες του τις δυνάμεις στο Κόμμα μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του και ήταν για μας ο καλύτερος δάσκαλος, προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού, 210 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

«Εφυγε» από κοντά μας, στις 17 Αυγούστου 2013, σε ηλικία 84 ετών, η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΠΑ, το γένος Τασιούλα, από τον Καταρράκτη Δ. Πωγωνίου.

Στέλλα Κοζάτσα
Στέλλα Κοζάτσα
Από μικρή ηλικία ήταν πιστή στους αγώνες μέσα από την ΕΠΟΝ, την Εθνική Αντίσταση και μέχρι το τέλος της ζωής της. Ο σύζυγός της ΖΗΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, κι αυτός πιστός και ακούραστος στο δίκαιο αγώνα, πέθανε πριν από 5 χρόνια. Πάντα στο πλευρό του Κόμματος, πάντα στις δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του Αγώνα. Και οι δύο κατάγονταν από αντιστασιακές οικογένειες.

Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, στη μνήμη τους, προσφέρουν στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ ΟΤΑ, 60 ευρώ. Ασβηστοι θα είναι στις καρδιές μας.


Δήμος Γκλαβέλης
Δήμος Γκλαβέλης

ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ

ΑΓΛΑΪΑ ΡΑΠΤΗ
ΑΓΛΑΪΑ ΡΑΠΤΗ

ΤΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΣΙΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ

ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΜΑΤΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΜΑΤΑΣ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ -
ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ -

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΔΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΟΥ

ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ