ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αύριο και μεθαύριο η 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Συνεχής μάχη από τις ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων

Από την κινητοποίηση στα ασφαλιστικά ταμεία
Από την κινητοποίηση στα ασφαλιστικά ταμεία
Με διαρκείς παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, που θα γίνει αύριο και μεθαύριο, και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει, από χτες Δευτέρα, πενθήμερες απεργίες η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) και οι πέντε Ομοσπονδίες Εργαζομένων στις υπηρεσίες και τους φορείς του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικών ταμείων, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΠΥ, υπουργείου). Αιχμή των κινητοποιήσεων είναι οι διαθεσιμότητες που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις και ανοίγουν το δρόμο σε παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Αύριο, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, πρώτη μέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ τη δεύτερη μέρα, 19 Σεπτέμβρη, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να εκτιμήσουν την πορεία του αγώνα και να αποφασίσουν την κλιμάκωσή του.

Συγκεντρώσεις οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις αύριο 18 Σεπτέμβρη και: στη Θεσσαλονίκη 11 π.μ. πλατεία Αγίας Σοφίας, τη Δράμα 11.30 π.μ. κεντρική πλατεία, την Ξάνθη 11.30 π.μ. έξω από το 2ο ΕΠΑΛ, την Κοζάνη 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο, τη Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία, το Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου, τα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», την Καρδίτσα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει στις 18 Σεπτέμβρη πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Στο πλαίσιο της στάσης το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου οργανώνει συγκέντρωση 11 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

Απαιτείται ενιαία λαϊκή αντεπίθεση

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογραμμίζουν στη σχετική ανακοίνωσή ότι: «Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει».

Στην κατεύθυνση αυτή προβάλλουν τα αιτήματα:

Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειές μας. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων. Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Ολοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας. ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Εργαζόμενοι φορέων υπουργείου Εργασίας

Χτες εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας συμμετείχαν σε απεργιακές φρουρές από νωρίς το πρωί και στις 10 π.μ. έκαναν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ακολούθησε πορεία στα Προπύλαια όπου ενώθηκαν με τη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι άλλων κλάδων του Δημοσίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο πλαίσιο παναττικής τρίωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας έχουν νέα συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό της δράσης συνολικά στο Δημόσιο.

Κάλεσμα Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Στην ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Στις 18 και 19 Σεπτέμβρη κλείνουμε τις σχολές και συμμετέχουμε στη 48ωρη Απεργία στο Δημόσιο. Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, 10.30 π.μ., Ομόνοια. Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη, 11 π.μ., Ομόνοια. Στηρίζουμε την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις από χτες για λουκέτα και διαθεσιμότητες

Από σήμερα απεργούν οι γιατροί και αύριο ξεκινά και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων

Μαζική ήταν η παράσταση των εργαζομένων της «Πολυκλινικής» στον «Ευαγγελισμό»
Μαζική ήταν η παράσταση των εργαζομένων της «Πολυκλινικής» στον «Ευαγγελισμό»
Με τα συνθήματα «Η διαθεσιμότητα και η εφεδρεία είναι ο προθάλαμος για την ανεργία» και «το νοσοκομείο θα μείνει ανοιχτό, την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο» οι εργαζόμενοι της «Πολυκλινικής», που έκλεισε πρόσφατα, έκαναν χτες μαζική συγκέντρωση και παράσταση στη διοίκηση του «Ευαγγελισμού», απαιτώντας τον άμεσο διορισμό τους και την επαναλειτουργία της «Πολυκλινικής».

Οι εργαζόμενοι, παρά τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ότι θα είχε λήξει μέχρι και χτες η διαθεσιμότητα και ότι θα επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που «αλλάζουν» -όπως η «Πολυκλινική»- χαρακτήρα δεν πήραν καμιά απάντηση. Αντίθετα, από τη συζήτηση που είχαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προκύπτει ότι το καθεστώς των διαθεσιμοτήτων θα παραταθεί τουλάχιστον για ένα μήνα, διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι θα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού θα εξακολουθούν, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, να είναι απολυμένοι.

Στον «Ευαγγελισμό» βρέθηκε και η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που εξέφρασε την υποστήριξη του Κόμματος στο αίτημα των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους για τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της συγκυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί...

Οι απεργίες των γιατρών από σήμερα και των εργαζομένων από αύριο και μεθαύριο είναι η απάντηση στις διαλυτικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης για το κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε για την Τετάρτη προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10.30 π.μ. και στην Περιφέρεια τις ώρες που ανακοίνωσαν τα περιφερειακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΜΕ: Κλιμάκωση με αποφάσεις συνελεύσεων

Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 18-19 Σεπτέμβρη καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν παντού μαζικές γενικές συνελεύσεις, στις οποίες πρέπει να γίνει συζήτηση για την κλιμάκωση των αγώνων.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ διεκδικεί να μην κλείσει κανένα δημόσιο νοσοκομείο, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να διοριστούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα. «Λέει ψέματα ο 6υπουργός Υγείας, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, όταν καυχιέται ότι ο ίδιος παλεύει για την υγεία του κοσμάκη και ότι θέλει να βάλει τάξη. Εκείνο που θέλει η κυβέρνηση είναι να έχει την υγειά του όποιος έχει να πληρώσει και οι άλλοι στον... Καιάδα. Θέλει το κράτος να δίνει τα ελάχιστα στην δημόσια Υγεία - Πρόνοια και να λειτουργούν τα νοσοκομεία όπως οι επιχειρήσεις. Θέλει να έχει προσωπικό με μισθούς πείνας , ευέλικτο και σε διαρκή κινητικότητα. Και όλα αυτά για να εξασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Υπηρετεί τα μονοπώλια στην υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο και στους άλλους κλάδους, γι' αυτό καταργεί κλίνες, συγχωνεύει κλινικές, βάζει λουκέτο σε νοσοκομεία. Στέλνει σπίτι τους, έστω και προσωρινά όπως ο ίδιος λέει, υγειονομικούς την ίδια ώρα που ασθενείς περιμένουν σε λίστα αναμονής μηνών για μια εξέταση, ένα χειρουργείο, την έναρξη θεραπείας για τον καρκίνο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οχι στα δημόσια νοσοκομεία - επιχειρήσεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό».

ΝΙΚΑΣ
Απόλυση συνδικαλιστή

Εναν πρωτοπόρο εργάτη που το τελευταίο διάστημα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση επέλεξε να απολύσει η εταιρεία ΝΙΚΑΣ προς... γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων. Την απόλυση του Π. Ματσώκη καταγγέλλει σαν «παράνομη και στοχευμένη» το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να συσπειρωθούν γύρω από την Εργοστασιακή Επιτροπή και η οποία από την πρώτη στιγμή ζήτησε την ανάκληση της απόλυσης του εργαζομένου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ