ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στους Γόννους Λάρισας

Μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση. Στο βήμα ο Τ. Τσιαπλές
Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση. Στο βήμα ο Τ. Τσιαπλές
Με μαζική συμμετοχή του λαού έγινε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, που οργάνωσε στην κεντρική πλατεία του χωριού η ΚΟΒ Γόννων Λάρισας. Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι γεροί δεσμοί που έχει το ΚΚΕ με τους κατοίκους του χωριού, το οποίο είχε και έχει μεγάλη συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ιδιαίτερα στην ΕΑΜική Αντίσταση και το ΔΣΕ, στους οποίους το ΚΚΕ έπαιξε και παίζει πρωτοπόρο ρόλο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου, που σκέπτονται να κάνουν κάτι. Εμείς τους λέμε οργανωθείτε στα σωματεία, στους αγροτικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, μπείτε στον αγώνα με τα αιτήματα και τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ. Οργανωθείτε και δυναμώστε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να δυναμώσει αυτός ο αγώνας.

Μη δίνετε χώρο στον ταξικό αντίπαλο να χειραγωγεί το κίνημα και να το αποδιοργανώνει, μετατρέποντάς το σε υποστηρικτή της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, όπως το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιγράφοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μην επιτρέπετε στο αστικό κράτος και τα κόμματά του, να βρίσκουν τρόπους να σας χειραγωγούν, μαζί με νέα μέσα που έχουν, για να επιβάλλουν τη βία, και ένα τέτοιο είναι η φασιστική Χρυσή Αυγή που ξεκίνησε τις δολοφονικές επιθέσεις απ' τους μετανάστες και τώρα τις επεκτείνει σε κομμουνιστές και αγωνιστές».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε: «Οσοι απλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρούν το σύστημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Ετσι το ενισχύουν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το πιο αντιδραστικό και πιστό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος, που με μαχαίρια, πιστόλια και ρόπαλα χτυπά και δολοφονεί μετανάστες, κομμουνιστές και εργάτες που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο». Μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προγραμματίζει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκαν χτες οι Ευ. Μεϊμαράκης και Ν. Δένδιας

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να φέρει το θέμα της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζεται η επικοινωνιακή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκληση ή όχι του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συζήτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη βδομάδα, μετά την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά από τις ΗΠΑ. Επιφυλάξεις για τους χειρισμούς της ΝΔ διατηρούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να υιοθετεί την απόφαση του πρωθυπουργού.

Χτες, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, για να επισημοποιήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή, με θέμα τη Χρυσή Αυγή. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε στον Καρ. Παπούλια ότι «η Βουλή θα συμβάλλει ώστε να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου».

Με τη σειρά του, ο Ν. Δένδιας προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση αμείλικτη μπροστά στη δράση της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε: «Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές». Την ίδια ώρα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προανήγγειλε την άμεση κατάθεση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχέδιου, επαληθεύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής για να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί «η έξαρση της νεοναζιστικής βίας και οι τρόποι με τους οποίους πρέπει αντιδράσει αποφασιστικά το Κοινοβούλιο», ζήτησε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βουλής, μια μέρα μετά το αίτημά του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ την άρνηση της ΝΔ για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
Στέλνει ανάπηρους για ντεκόρ στους χρυσαυγίτες

Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι, δηλώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνιοι πάσχοντες του νησιού. Καταγγελία της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που πριν από μέρες μοίρασαν τρόφιμα σε μέλη του Συλλόγου Διαβητικών του νησιού μετά από αίτημα της προέδρου του συλλόγου, καταδικάζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνιοι πάσχοντες της Χίου.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου σημειώνει πως «οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, αυτοί που ονειρεύονται στειρώσεις σε ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες, που χαρακτήρισαν τα ΑμεΑ ελαττωματικά πλάσματα και προϊόντα, οι φασίστες νοσταλγοί της ευγονικής του Χίτλερ που σκότωνε ηλικιωμένους και ανάπηρους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή ήταν "κόστος για την κοινωνία", αυτοί που μπουκάρουν σε νοσοκομεία, για να δοθεί αίμα μόνο σε Ελληνες, χρησιμοποιούν σήμερα και πάλι τα ΑμεΑ και τους χρονίως πάσχοντες για να διαφημιστούν!

Στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και τους εκμεταλλευτές της και εντείνουν την υποβάθμισή της, ρίχνοντας την ευθύνη στους μετανάστες και σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο, μοιράζουν όμως τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους!». Τέλος, καλεί τα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες «με τη συνέχιση της έμπρακτης αλληλεγγύης μέσα από τους Συλλόγους μας και δίπλα σε όλους όσοι αντιπαλεύουν τη σημερινή κατάσταση και όχι με τους ανεπιθύμητους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι στηρίζουν ακριβώς αυτή την πολιτική από την οποία υποφέρουμε!».

Το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ« Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει. Το φασιστικό και νεοναζιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, που παρουσιάζεται και μέσω φιλανθρωπικών σόου να μην ξεγελάσει κανένα και στο νησί μας, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειές τους σε χρόνια πάσχοντες ή στα σχολεία.

Δεκάρα δε δίνουν για τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους, τους ανέργους και τους εξαθλιωμένους οι νεοναζί. Οσοι χρησιμοποιούν τις καταστάσεις των μελών Συλλόγων τους, στέλνοντας ανυποψίαστους εργαζόμενους, χρόνια πάσχοντες, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου υπό το βλέμμα των πόστερ του Χίτλερ, τους δίνουν μια σακούλα τρόφιμα εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια και την ανεργία, θα μας βρουν απέναντί τους. Ντεκόρ στο σόου τους θέλουν, για να καλύπτουν το δολοφονικό τους πρόσωπο».

Ερευνούν για σχέσεις Αστυνομίας - Χρυσής Αυγής

Μέλος της φασιστικής οργάνωσης εμφανίζεται να συνεργάζεται με τα ΜΑΤ στα επεισόδια στο Κερατσίνι

Αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων επισκέφθηκαν χτες το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν μετά τις καταγγελίες για εμπλοκή αστυνομικών σε τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί πως υπάρχουν και καταγγελίες Πακιστανών μεταναστών ότι αστυνομικοί τους επέτρεπαν να πωλούν λαθραία τσιγάρα, με τον όρο να τους δίνουν τα μισά από τα κέρδη.

«Την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής», είπε χτες το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Είπε ακόμα ότι η Ομοσπονδία είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, οι οποίες, όμως, «δεν εισακούστηκαν».

Παράλληλα, νέα ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή ήρθαν χτες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το «Εθνος», χρυσαυγίτης της Νίκαιας που φωτογραφιζόταν δίπλα στον Γ. Ρουπακιά στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, έχει καταγραφεί από κάμερες δίπλα στους αστυνομικούς να πετά πέτρες στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στο Κερατσίνι, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τέλος, ένας 40χρονος πιάστηκε από την Αστυνομία χτες στο Ρέθυμνο. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη οπλισμού, ρόπαλα, μαχαίρι, μαστίγιο, έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής κ.λπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ