ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λένε «όχι» στην καταλήστευση του ορυκτού πλούτου

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η καταλήστευση του ορυκτού πλούτου του τόπου τους και η καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής τους από την ασύδοτη δράση της «Ελληνικός Χρυσός» διαδήλωσαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Στρυμονικού, με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σταυρό της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το περιβαλλοντικό ατύχημα που έγινε την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη, στη Ρεντίνα, όταν ποσότητα συμπυκνώματος τοξικών μετάλλων (αρσενοπυρίτης) έπεσε στο έδαφος από φορτηγό της εταιρείας που το μετέφερε από τις εγκαταστάσεις της στην Ολυμπιάδα, για αποθήκευση στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Δ. Γαλαμάτης, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμφανίζεται ως όργανο της εταιρείας και να ακούσει το λαό της περιοχής, που απαιτεί να σταματήσει η συγκεκριμένη «επένδυση».

Η Βάσω Πολυζωίδου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Στρυμονικού, σημείωσε ότι πολύ συντομότερα αποκαλύπτονται οι καταστροφικές συνέπειες από τη δράση της «Ελληνικός Χρυσός», αφού, όπως αποδείχθηκε, δεν τηρούνται οι όροι για τη μεταφορά, αποθήκευση και διαχείριση των φορτίων υψηλής επικινδυνότητας. Κάλεσε το λαό να μπει αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα όχι μόνο ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες της επένδυσης αλλά και για την εκδίωξή της από την περιοχή. «Ο ορυκτός πλούτος είναι δημόσια περιουσία. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες και δεν μπορεί τότε τα παιδιά μας να κληρονομήσουν μια καταληστευμένη Ελλάδα», είπε.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης στο χαιρετισμό του σημείωσε πως είτε με την TVX προηγούμενα, είτε με την «Ελληνικός Χρυσός» σήμερα, τα αποτελέσματα της διαχείρισης αυτής της υπόθεσης είναι το ίδιο καταστροφικά, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος για την οικονομία και το λαό.

Τόνισε ότι «το επιχειρηματικό κέρδος είναι αυτό που καταστρέφει τις ζωές μας». Και ξεκαθάρισε ότι «ο ορυκτός πλούτος της πατρίδας μας είναι λαϊκή περιουσία και σαν τέτοια πρέπει να αξιοποιηθεί από μια άλλη, λαϊκή κυβέρνηση προς όφελος του λαού και του τόπου».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Συγκεντρώσεις για την πολιτική πρόταση του Κόμματος

Την Τετάρτη 25/9

  • Στις 6.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στον Κορυδαλλό, στη πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων (παλιό νεκροταφείο), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ ΕΛΤΑ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΛΤΑ (3ης Σεπτεμβρίου 11, 6ος όροφος) καλούν σε συζήτηση, με ομιλητή τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

-- Συγκεντρώσεις για την Παιδεία

Την Τετάρτη 25/9

  • Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Ανδρέας Καργόπουλος, στέλεχος του Κόμματος.
  • Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Ιλιον, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, θα μιλήσει ο Δημήτρης Διοΐλης, στέλεχος του Κόμματος.
  • Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος», θα μιλήσει η Μαριάννα Οργέτα, γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Πολιτικό μνημόσυνο για τον σ. Δημήτρη Κρεωνά

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Δημήτρη Κρεωνά πραγματοποιούν η ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ και η οικογένειά του, σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί στο ΚΕΠΑΚΥ (πρώην ΥΕΒ).

Προσφορές

Ο Λευτέρης Τσέλιος προσφέρει, μέσω της ΤΕ Ηλείας στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, ως 2η δόση, το ποσό των 500 ευρώ.

***

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας Σοφίας Απαρτόγλου που, πρόσφατα, «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Εμποροϋπαλλήλων του ΚΚΕ.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
7ήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία

Ενόψει του 13ου Συνεδρίου της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών) στη Σόφια στις 5/6 Οκτώβρη, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει 7ήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία, στο διάστημα, από Τρίτη 1 έως Δευτέρα 7 Οκτώβρη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε Μπουργκάς, Φιλιππούπολη, Σόφια, Σαντάντσκι. (Τιμή συμμετοχής 320 ευρώ σε δωμάτιο 2κλινο. Σε μονόκλινο δωμάτιο 390 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται μετακινήσεις, 6 διανυκτερεύσεις, 6 πρωινά και 5 δείπνα εντός ξενοδοχείου).

Δηλώσεις συμμετοχής (και πληροφορίες) έως μεθαύριο Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο 210.8222.952.

Σύσκεψη Μηχανικών και Τεχνικών

Η Πανεπιστημονική Μηχανικών και η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών καλούν όλους τους μηχανικούς και τεχνικούς σε πλατιά σύσκεψη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της δράσης μας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).

Μνημόσυνο Λεων. Αυδή

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Λεων. Αυδή («έφυγε» στις 24 Σεπτέμβρη του 2000), στο μνήμα του στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, προγραμματίζουν σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι, μεθαύριο Τρίτη 24/9 στις 6.30 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σήμερα η ανοιχτή σύσκεψη της ΠΑΣΥ

Σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή σύσκεψη της ΠΑΣΥ για την κτηνοτροφία. Εισηγητές θα είναι ο Ρίζος Μαρούδας και ο Νίκος Μωραΐτης, μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος

Σύσκεψη με θέμα την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την προετοιμασία μπροστά στο συλλαλητήριο στις 2 Οκτώβρη, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στα γραφεία του (Ευγενίδου 5).

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Γιορτάζει τα 50 χρόνια δράσης

Πενήντα χρόνια ζωής και δράσης συμπληρώνει φέτος ο Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου «Στοργή του Παιδιού» (ιδρυτικό μέλος της ΟΓΕ) και γιορτάζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινούν τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του επόμενου έτους. Η πρώτη από τις εκδηλώσεις αυτές θα γίνει σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείου). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Περιλαμβάνει ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, φεστιβάλ παιγνιδιού, ενώ στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ενας παράξενος μουσικός» από την ομάδα «Τρομπετίνι». Ο Σύλλογος συνδιοργανώνει την εκδήλωση με την Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και την Επιτροπή Ειρήνης της περιοχής.

Συζήτηση για την Παιδεία

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι πρόσφατες αλλαγές στην Παιδεία και οι επιπτώσεις τους στη λαϊκή οικογένεια», διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο θεατράκι της Χηλής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ