Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11657

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΓΙΩΡΓΗΣ ΒΑΡΛΑΜΟΣ
Πάλεψε για τη συμπόρευση της Τέχνης με τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τους αγώνες του λαού

Ζώντας σε μια πραγματικότητα που σημαδεύεται απ' τις κίβδηλες «αξίες» του καπιταλιστικού συστήματος, το κέρδος και την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, ο κομμουνιστής, κορυφαίος ζωγράφος - χαράκτης Γιώργης Βαρλάμος, που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτέμβρη σε ηλικία 91 χρόνων, εργάσθηκε σε όλη του τη ζωή για «έξοδο» της Τέχνης από τα σαλόνια της αστικής τάξης και με την ακούραστη δουλειά του πάλεψε για τη συμπόρευση της Τέχνης με τις ανάγκες, τα δικαιώματα, τους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες του λαού. Συμμετείχε με τους άλλους κομμουνιστές καλλιτέχνες στους αγώνες για την απελευθέρωση της Τέχνης από το εμπόριο, για το δυνάμωμα του μαζικού πολιτιστικού κινήματος. Ηταν παρών με το έργο του ως καλλιτέχνης στις μεγάλες στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΤΟΜ.ΟΡΓ.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΚΕ-ΚΝΕ
Πρόσκληση δημιουργίας νέου πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου

Μια πρωτοβουλία με σύνθημα «Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει» που παρουσιάστηκε στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ιλιον, αρχίζει από τώρα και θα κορυφωθεί του χρόνου στο 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η εσωτερική ζωή των αστρικών σμηνών

Κάθε άστρο αρχίζει τη ζωή του μέσα σε μια ομάδα, περιβαλλόμενο από αδερφούς αστέρες περίπου της ίδιας ηλικίας, που στη συνέχεια σκορπίζουν μέσα στο γαλαξιακό διαστημικό χώρο. Οι αστρονόμοι το γνωρίζουν επειδή μερικά από αυτά τα αστρικά «βρεφοκομεία», που ονομάζονται αστρικά σμήνη, υπάρχουν και σήμερα.


ΣΕΛ.  8
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τη συμμετοχή των γυναικών στην πάλη

Η ανάγκη να φτάνει η φωνή της ΟΓΕ καθημερινά σε περισσότερες από τις γυναίκες που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της και η διαρκής προσπάθεια να μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που κάνουν το βήμα και παίρνουν θέση στον αγώνα μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες, απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  16
Συστηματικές οι νομοθετικές παραβάσεις από τις ΠΑΕ

Η πλειοψηφία των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών -με τους (εκάστοτε) πολιτικά αρμόδιους να κάνουν συνειδητά τα «στραβά μάτια»- παραβαίνει συστηματικά και ασύστολα τις διατάξεις (άρθρα 47, 48) του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών (2190/20) και του αθλητικού νόμου (2725/99), όπως ισχύουν.


ΣΕΛ.  9  -  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ