ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Απάντηση στις προκλήσεις του δημάρχου Περάματος

Είχε επιτεθεί στο ΠΑΜΕ με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι και οι χρυσαυγίτες

Από την κινητοποίηση των σωματείων και του λαού του Περάματος μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών
Από την κινητοποίηση των σωματείων και του λαού του Περάματος μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών
Αγωνιστική παρέμβαση στο δήμαρχο Περάματος, Παντελή Ζουμπούλη, έγινε χτες το πρωί από τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου και τη Λαϊκή Επιτροπή της πόλης, με αφορμή τις δηλώσεις του στις 30 Σεπτέμβρη σε ραδιοφωνικό σταθμό, με τις οποίες, προκαλώντας ανοιχτά, είχε σιγοντάρει τους χρυσαυγίτες και τους εργολάβους επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα - καρμπόν σε βάρος των ταξικών συνδικάτων της Ζώνης.

Ο Π. Ζουμπούλης, εκλεγμένος με το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είχε ισχυριστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για την ανεργία στη Ζώνη ευθύνονται το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, ενώ δεν δίστασε να τσουβαλιάσει τους πρωτοπόρους εργάτες με τους φασίστες υπερασπιστές του κεφαλαίου, αφήνοντας υπαινιγμό ότι το ταξικό κίνημα ήταν αυτό που έστρωσε το έδαφος για να δράσει η Χρυσή Αυγή στη Ζώνη! Τα ίδια επιχειρήματα που για χρόνια αναμασούν οι εργολάβοι στη Ζώνη, χρησιμοποίησε και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός λίγα 24ωρα μετά το δολοφονικό χτύπημα σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου αρνήθηκαν να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες της Ζώνης. Χτες, κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, ο Π. Ζουμπούλης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί ότι και μερικούς μήνες πριν, όταν χρυσαυγίτες είχαν επιτεθεί στους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρός του είχε πει για τη Χρυσή Αυγή ότι «είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και πρέπει να σεβόμαστε το 10% του Κοινοβουλίου»!

Ομως, δεν είναι μόνο η στάση της σημερινής δημοτικής αρχής του Περάματος που δείχνει ανάγλυφα πώς το αστικό σύστημα και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι διαμορφώνουν το έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργείται και ενισχύεται η Χρυσή Αυγή. Η προηγούμενη δημοτική αρχή του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Γλύκα (εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αν. Πανταζή, αρχηγό, όπως όλα δείχνουν, της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Ο Πανταζής, ο οποίος χτες παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική, ήταν από τους επικεφαλής των χρυσαυγιτών που έστησαν τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, με αποτέλεσμα 9 εργάτες να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός, επίσης είχε σχέσεις με το δήμαρχο Γ. Λαγουδάκο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, την τετραετία πριν από τον Γλύκα και ...πάει λέγοντας.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν στον Ε' ανακριτή Πειραιά οι χρυσαυγίτες Κυρ. Αντωνακόπουλος (εργοδηγός του εργολάβου της Ζώνης Φιντάνη), Καστρινός και Αν. Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Πέραμα, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Αν. Πανταζής. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καθυστερούν τόσο οι διώξεις για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, όταν είναι εξακριβωμένο ότι η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει στη διάθεσή της χειροπιαστά στοιχεία ότι ήταν δολοφονική απόπειρα.

Νέα γραφεία του ΚΚΕ στο Περιστέρι

Η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Περιστερίου άλλαξαν γραφεία. Η νέα διεύθυνση είναι Θηβών 231 στο Περιστέρι. Τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν στις 21 Οκτώβρη, με συγκέντρωση του Κόμματος.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λαϊκή πάλη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή», διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στην εταιρεία OLYMPIC CATERING και στη 1 μ.μ. στην εταιρεία NEWREST, με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 6/10

  • Στις 11.30 π.μ., στα Ανω Λιόσια (πλατεία Δημαρχείου), με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ.

Τη Δευτέρα 7/10

  • Στις 7 μ.μ., στον Πειραιά (αίθουσα εκδηλώσεων ΠΕΜΕΝ, οδός Μπουμπουλίνας), με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. στο Χαϊδάρι (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου - πρώην ΝΕΛΕ), με τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη 8/10

  • Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας (Βύρωνος και Πλάτωνος) στον Πειραιά με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.

Συγκέντρωση για την Παιδεία:

  • Την Κυριακή 6/10, στις 7 μ.μ., στη Νίκαια (Δημαρχείο) με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για μαθητές ενάντια στο φασισμό

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες οργανώνει πλήθος δράσεων για μαθητές με θεματική «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Συγκεκριμένα προγραμματίζει:

  • Αύριο Σάββατο 5/10 έκθεση φωτογραφίας στον πεζόδρομο της Κατερίνης, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.
  • Την Κυριακή 6/10 στη Θεσσαλονίκη:

-- Στις 11 π.μ. στο πάρκο του Αγιου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

-- Στις 11 π.μ. ιστορικό περίπατο στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της κατοχής.

-- Στις 12.30 το μεσημέρι, ιστορικό περίπατο στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές.

-- Στις 5 μ.μ. συζήτηση και συνέντευξη από αγωνιστή της δικτατορικής περιόδου 1967 - 1974.

-- Στις 6 μ.μ. ιστορικό περίπατο για το μπλόκο της Καλαμαριάς.

-- Στις 6.30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» στο πάρκο Κρήτης.

  • Την Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ., οργανώνει εκδήλωση στην Επισκοπή Νάουσας, μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Κίνδυνος έντασης του αυταρχισμού με «όχημα» τη Χρυσή Αυγή

70.000 άνθρωποι παρακολουθούνται με υποκλοπές από την ΕΥΠ

Ο κίνδυνος όξυνσης του κρατικού αυταρχισμού, αυστηροποίησης διατάξεων και έντασης διώξεων «εν γένει», με αφορμή τη δράση της Χρυσής Αυγής, επισημάνθηκε σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με συμμετοχή πανεπιστημιακών και νομικών. Οπως τονίστηκε, ήδη 70.000 άνθρωποι παρακολουθούνται με υποκλοπές από την ΕΥΠ, ενώ κατ' έτος αστυνομικές αρχές υποβάλλουν 5.000 αιτήματα στους εισαγγελείς για άρση απορρήτου επικοινωνιών. Υπάρχει επομένως κίνδυνος, όπως υποστηρίχτηκε, για αυταρχικές εκτροπές, ενώ αναφέρθηκαν ως παράδειγμα οι επικίνδυνες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαμαρά στις ΗΠΑ για το «άλλο άκρο».

Παριστάμενοι στην εκδήλωση μίλησαν για μακροχρόνια αδράνεια και διστακτικότητα Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, μηχανισμών του κράτους απέναντι στους ναζί, για «ερείσματα των ναζί στην αστυνομία» και συνεργασία τους. Τέλος, ασκήθηκε κριτική στην απόφαση μη προσωρινής κράτησης τριών νεοναζί βουλευτών. Οπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν προφυλακιστεί για σχεδόν 18 μήνες οροθετικές τοξικομανείς γυναίκες ή πολίτες για χρέη, το μέτρο της προφυλάκισης δεν εφαρμόστηκε στους χρυσαυγίτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ