ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τρίπλες στο «ξεκάρφωμα»;

Χτες, τα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή ότι αφέθηκαν ελεύθεροι, κρινόμενοι ως μη προφυλακιστέοι, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, «βγήκαν από τα ρούχα τους», μιλώντας «για απόφαση σοκ». Ηταν τα ίδια αστικά ΜΜΕ που βγήκαν με ύμνους για τη «δημοκρατία που νίκησε το φασισμό». Τώρα κάνουν σαν την «απατημένη σύζυγο». Τα αστικά ΜΜΕ, επιδιώκοντας να ξεχωρίσουν τη ναζιστική φύση κάθε μορφώματος σαν τη Χρυσή Αυγή από την οργανωμένη εγκληματική δράση, επέμεναν στην άποψη, (αυτό μόνο θέλουν να περάσει στη λαϊκή συνείδηση), ότι πρόκειται μόνο για καθαρά ποινική υπόθεση και η «Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο». Χτες, όμως έβαλλαν κατά της «Δικαιοσύνης». Αλήθεια, πότε είχαν δίκιο; Τότε που προπαγάνδιζαν ότι η «δημοκρατία νίκησε» ή τώρα που μιλούν για «απόφαση σοκ»;

***

Τμήμα των αστικών ΜΜΕ πασχίζει να αποδείξει ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν συνδέεται με την φασιστική της φύση, με το γεγονός δηλαδή ότι είναι μπράβοι του κεφαλαίου.

«Τα ΝΕΑ» κατ' επανάληψη έχουν προβάλει την άποψη περί εγκληματικής συμμορίας που κατάφερε να αποκτήσει πολιτικό μανδύα, αλλά καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με την πολιτική, η εγκληματική της δράση. Η «Καθημερινή» έγραψε ότι «είναι άλλο πράγμα οι δολοφονίες, οι προπηλακισμοί, το "μπραβιλίκι", ακόμη και η συνέργεια σε κακουργήματα κι άλλο η ύπαρξη ενός απεχθούς κόμματος όπως είναι η Χρυσή Αυγή». Αλλωστε, η «Καθημερινή, ο «ΣΚΑΪ» έχουν «βγάλει σπυράκια» επειδή η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ναζιστική - φασιστική οργάνωση, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ όσους τη χαρακτηρίζουν έτσι ότι ουσιαστικά τη συκοφαντούν. Εχουν πει ότι δεν είναι κακό να υπάρχει ένα «εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα» στο αστικό πολιτικό σύστημα, αρκεί να είναι σοβαρό και γιατί όχι να συμμετάσχει και σε κυβέρνηση. Βεβαίως, η εγκληματική δράση της ΧΑ είναι συνυφασμένη με το ρόλο της ενάντια οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τον καπιταλισμό. Αυτή η δράση, απότοκο του ναζιστικού - φασιστικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, τους χαλάει τώρα τη «σούπα».

***

Μπλέχτηκαν στις αντιφάσεις τους. Γιατί στέκονται απέναντι στην απέναντι στην Χρυσή Αυγή με ταξικό κριτήριο. Από την μια θέλουν τέτοια κόμματα να τα φουσκώνουν από την άλλη να τα ξεφουσκώνουν, να τα χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως.

Πανηγύρισαν, λοιπόν, γιατί η (αστική) δημοκρατία βάλθηκε να ξεβρωμίσει έναν πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος από το έγκλημα, αλλά δεν τους βόλεψε η απόφαση για τη μη προφυλάκιση. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτήν την άθλια προπαγάνδα αθώωσης του ναζισμού και εγκλωβισμού τους στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ας σκεφτούν. Μπορεί η (αστική) δημοκρατία που εκκολάπτει και αναπαράγει το ναζιστικό μόρφωμα, να το καταπολεμήσει; Τότε γιατί δεν το έκανε προτού δυναμώσει και πώς αναπτύχθηκε; Το ναζισμό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος, αλλά η λαϊκή συμμαχία που θα έχει στόχο να βάλει τέρμα στην εξουσία των μονοπωλίων, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει ναζιστικά μορφώματα.


Ι.


Μάχη για αλλαγή συσχετισμών στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!

Μπροστά στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (Κυριακή 6 Οκτώβρη έως Τρίτη 8 Οκτώβρη), η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της:

«Το πραγματικό ζητούμενο παραμένει ποιος είναι εκείνος ο συσχετισμός δύναμης στη νέα Διοίκηση που την επόμενη κιόλας ημέρα θα δώσει ώθηση στο Σωματείο. Ωθηση να ανταποκριθεί στη βασική αναγκαιότητα για τα μέλη του, τους εργαζόμενους του κλάδου, την εργατική τάξη ως σύνολο: την ταξική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Ωθηση, ώστε να μαζικοποιείται αποκτώντας γερές βάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, με προτεραιότητα τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και εργοτάξια, τα μεγάλα μελετητικά γραφεία, τις εταιρείες επιστημονικών και τεχνικών υπηρεσιών.

Ωθηση, για να περιφρουρεί αποτελεσματικά την υλοποίηση των αποφάσεών του, με τα μέλη του πραγματικούς απεργούς σε πραγματικές ταξικές μάχες και για να διασφαλίσει τον προσανατολισμό του αγώνα κατά του πραγματικού αντίπαλου: των μονοπωλίων, της άρχουσας τάξης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να μη γίνεται το εργατικό κίνημα ουρά στα σενάρια της εκάστοτε εναλλακτικής λύσης της αστικής τάξης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό το καθήκον αρνείται η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που από την ίδρυση του ΣΜΤ κατέχει την πλειοψηφία της Διοίκησης.

Η πλειοψηφία στη Διοίκηση του ΣΜΤ υλοποιεί τη γραμμή για ένα εργατικό κίνημα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα στο ρόλο πολιτικού υπηρέτη του στόχου να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ γρηγορότερα στην κυβέρνηση.

Γι' αυτό από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι ως "η πρώτη δύναμη στο ΕΚΑ έχει τεράστιες ευθύνες...καθώς αρνείται τη συγκρότηση προεδρείου σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση".

Φτάνοντας στο απόγειο της διγλωσσίας και της αντιφατικότητας κατηγορεί το ΠΑΜΕ αφ' ενός ότι αποτελεί "φωνή διαμαρτυρίας και όχι ανατροπής" και αφ' ετέρου, την ίδια στιγμή, ότι "παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων στη Λαϊκή Εξουσία".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει αυτές τις υπηρεσίες της Αριστερής Πρωτοβουλίας, και γι' αυτό, σε κάθε Γενική Συνέλευση του ΣΜΤ, στηρίζει το πλαίσιό της ενάντια στο πλαίσιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, παραμερίζοντας το ανώδυνο "ριζοσπαστικό" περιτύλιγμα.

Στον αντίποδα της προετοιμασίας του ΣΜΤ με γραμμή αντεπίθεσης ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, η Αριστερή Πρωτοβουλία προτείνει αποσπασματικές μάχες, για να επιτευχθούν "μικρές νίκες". Το αποτέλεσμα φαίνεται ξεκάθαρα στην υποχώρηση της δυναμικής ανάπτυξης του Σωματείου, στην αδυναμία ουσιαστικής προετοιμασίας για αντιπαράθεση με την εργοδοσία, στις παλινωδίες συμπόρευσης με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αποκαλυπτικό είναι το παράδειγμα των αγώνων για το Ασφαλιστικό του ΤΣΜΕΔΕ - ΕΤΑΑ.

Πώς να δικαιολογήσει κανείς το σύρσιμο του σωματείου στην κάλπικη μορφή "αγώνα" που επέλεξε το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος του αστικού κράτους, με μαζικές νομικές προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, με την τραγελαφική "πίεση" στο ΔΣ του ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΑ...για αναστολή αποστολής των ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες συναδέλφους, που είχαν ήδη αποσταλεί και την αναστολή των πληρωμών μέχρι την εκδίκασή τους από το ΣτΕ;

Πώς να σχολιάσει κανείς το θράσος να κατηγορούν την ΕΣΑΚ ότι δε συμμετείχε στις μεσημεριανές "κινητοποιήσεις" - θεατρικές παραστάσεις του ΤΕΕ και, την ίδια ώρα που ούτε τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου δεν ήταν εκεί, καθώς καλούσαν τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση χωρίς Στάση Εργασίας;

Πώς να ξεπεράσει κανείς τη στήριξη και συμμετοχή του Σωματείου στην "Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών" από κοινού με τον πρόεδρο και την ηγεσία του ΤΕΕ; Σε ένα σχήμα, στο οποίο, στο όνομα της "άμεσης δημοκρατίας του κινήματος", συναποφασίζουν "θύτες" και "θύματα" -εργοδότες και εργαζόμενοι- για τα αντιτιθέμενα συμφέροντά τους;

Τι απαντούν στους χιλιάδες συναδέλφους που σήμερα παραμένουν ανασφάλιστοι και αναμένουν τα κατασχετήρια, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε τις προηγούμενες εισφορές; Πού θα βρουν να κρυφτούν όταν έρθουν αναδρομικά οι αυξήσεις εισφορών για το 2011 - 2012 και 2013, βεβαίως σε χρόνο μετά τις προσεχείς εκλογές του Νοέμβρη στο ΤΕΕ;

Η τακτική των "ρεαλιστικών μικρών νικών" είναι αυτή που έχει καταστήσει το Σωματείο ουρά του ΤΕΕ στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, πρόθυμη συνδικαλιστική ουρά των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα μέσω του "Συντονισμού Πρωτοβάθμιων" χτες και σήμερα μέσω της "Πρωτοβουλίας των Ομοσπονδιών" από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους "αντιμνημονιακούς" πρώην ΠΑΣΟΚους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για να στήσουν το νέο μηχανισμό χειραγώγησης και υποταγής του εργατικού κινήματος».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αθήνα στο Αμφ. του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), Κυριακή, 6 Οκτώβρη, 11.00 π.μ. - 9.00 μ.μ., Δευτέρα 7 Οκτώβρη, 3.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. και Τρίτη 8 Οκτώβρη, 3.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

Στην περιφέρεια, θα ανοίξει η κάλπη μόνο την Κυριακή 6 Οκτώβρη, στις ακόλουθες πόλεις: Πάτρα στα γραφεία του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40) 11.00 π.μ. - 6.30 μ.μ, Λάρισα, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Πρωτομαγιάς 6), 11.00 π.μ. - 6.30 μ.μ, Ηράκλειο στα γραφεία των Συλλόγων Μηχανικών (25ης Αυγούστου 21), 12.00 μ. - 6.30 μ.μ, Χανιά στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68), 12.00 μμ. - 6.30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 6977.806.266, 6946.799.833.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ