ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδηλώνουν για τα ζητήματα της Υγείας

Συγκέντρωση - συναυλία την Παρασκευή στην Ελευσίνα

Από την κινητοποίηση των εννιά νοσοκομείων της Αττικής, την περασμένη Παρασκευή
Από την κινητοποίηση των εννιά νοσοκομείων της Αττικής, την περασμένη Παρασκευή
Συγκέντρωση - συναυλία για την Υγεία διοργανώνουν την Παρασκευή 18/10 στην Ελευσίνα τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και οι Σύλλογοι Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι φορείς που οργανώνουν την κινητοποίηση σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Μετά την κατάργηση 8 νοσοκομείων, σχεδιάζεται η συρρίκνωση - συγχώνευση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το "Αττικόν", δηλαδή κλείσιμο κλινικών και τμημάτων και το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Ασπροπύργου και Ελευσίνας, με συγχώνευσή τους με το Κέντρο Υγείας στην Ελευσίνα. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ήδη τραγική και θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο με τις δρομολογούμενες εξελίξεις».

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στην πλατεία Λαού στις 6.00 μ.μ.

Με στάση εργασίας απ' τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ., συνεχίζονται αύριο και οι κινητοποιήσεις εννέα σωματείων εργαζομένων από τα νοσοκομεία της Αττικής, με αίτημα: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία εδώ και δύο μήνες έχει μπει λουκέτο. Να τοποθετηθούν στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί που πάνω από 40 μέρες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί το 25ευρω για τη νοσηλεία. Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στην κινητοποίηση καλούν τα σωματεία στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ, «Αγιος Σάββας», «Αττικόν» και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Στο «Αττικόν», τέλος, τη συμπαράστασή τους στους ειδικευόμενους γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 10 μέρες εξέφρασαν, χτες το πρωί, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας με περιοδεία και παρέμβαση στη διοίκηση και σε διευθυντές κλινικών. Οπως επισημαίνουν οι ειδικευόμενοι, οι πιέσεις για παύση της επίσχεσης έχουν ενταθεί, με ορισμένους διευθυντές να απειλούν πως δεν θα υπογράψουν την ειδικότητά τους, δεν θα συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, θα κληθεί ο εισαγγελέας κ.λπ. Σήμερα, στις 10 π.μ., θα διαδηλώσουν στο υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά θα κάνουν Γενική Συνέλευση.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίκαιρη Ερώτηση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Νέα συγκέντρωση σήμερα των εργαζομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης

Με νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες και την καταβολή των μισθών τους.

Για τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εργασίας. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στον αέρα βρίσκονται οι 1.100 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η λειτουργία του Ναυπηγείου. Το Ναυπηγείο παραμένει εδώ και 18 μήνες ουσιαστικά εκτός λειτουργίας με τραγικές τις συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Το κλείσιμό του προανήγγειλε με επιστολή της η αραβογερμανικών συμφερόντων εταιρεία της ΑDM και της ΤHYSSEN KRUPP, που αναφέρει: "Ενόψει της λήξης της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στις 30 Σεπτέμβρη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε, ότι από πλευράς δραστηριότητας η εταιρεία βρίσκεται στο ίδιο μηδενικό σημείο με αυτό που την ανάγκασε να εφαρμόσει το μέτρο πριν από 18 μήνες. Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε (....) ότι οποτεδήποτε η εταιρεία εισπράξει τα οφειλόμενα από το ελληνικό δημόσιο και ανάλογα με τη ροή εισπράξεων θα είναι σε θέση και θα ανταποκριθεί και στις προς εσάς υποχρεώσεις".

Η εργοδοσία του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αξιοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων και κρατώντας κλειστό το Ναυπηγείο, εκβιάζει για περισσότερα προνόμια και "ζεστό χρήμα"».

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής του ΚΚΕ απαιτεί από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη ώστε: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά πλήρως, με όλες του τις δραστηριότητες (και το Τροχαίο Υλικό). Να μη γίνει καμία απόλυση και να μη θιχτούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ
Συγκέντρωση ενάντια στο «χαράτσωμα» της γης

Σήμερα, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, απαιτώντας την απόσυρση κάθε σχεδίου επιβολής νέου «χαρατσιού» στους αγρότες μέσω της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής προς τους αγρότες του νομού, επισημαίνεται ότι το «χαράτσι» που επιχειρεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, «σε συνάρτηση με την νέα ΚΑΠ, την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους και τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής, οδηγεί χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα. Ο πρώτος και βασικός στόχος όλων των παραπάνω αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, συμβάλλει το κατατεθέν νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων».

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«COCA - COLA»: Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «COCA - COLA 3E» απαιτώντας την ανάκληση των 33 απολύσεων που έκανε η εργοδοσία στο τμήμα διανομής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε προσφυγή της εταιρείας για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Το Σάββατο, το σωματείο εργαζομένων στην «COCA - COLA» οργάνωσε εκδήλωση για τα παιδιά των απολυμένων με θέμα «ζωγραφίζω τον κόσμο τώρα που η COCA - COLA έδιωξε τον μπαμπά μου». Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, στη Θέρμη, παιδιά ηλικίας από 2 έως και 12 χρονών, ζωγράφισαν για τους απολυμένους γονείς τους.

«SPRIDER» - «ΦΩΚΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των πολυκαταστημάτων «Sprider» και «ΦΩΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το κλαδικό σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, απαιτώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Το Σάββατο, οι εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ» έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στην οδό Τσιμισκή. Πριν από δύο βδομάδες έκλεισε το κεντρικό κατάστημα και οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, όπου εμπλέκεται η επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ», η εκκλησία ως ιδιοκτήτης του κτιρίου και οι όμιλοι που βλέπουν ως φιλέτο το κατάστημα.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα έκαναν χτες το πρωί σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Γ. Μιχελάκη, ήταν άκαρπη. Στο μεταξύ, οι σχολικοί φύλακες που στις 28 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν πορεία με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα χτες βρίσκονταν στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης βδομάδας. Για τα προβλήματα των σχολικών φυλάκων το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε συγκρότηση επιτροπής Νέων του κλάδου, προχώρησε χθες το Συνδικάτο Επισιτισμού (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, ενώ σήμερα οργανώνει σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων του κλάδου. Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης στους χώρους ευθύνης του και για την προετοιμασία της απεργίας της 6 Νοέμβρη. Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10 το πρωί, προγραμματίζει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τα ιδιαίτερα προβλήματα των ανέργων και των εποχικά εργαζόμενων, καθώς και παρέμβαση σε σχολές μαθητείας και χώρους δουλειάς με οξυμένα προβλήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Πανελλαδική συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο, στις 9 π.μ., έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας), η Ομοσπονδία Εφοριακών και καλεί σε συμμετοχή τις 595 καθαρίστριες του υπουργείου που απολύθηκαν πρόσφατα. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, στις 6 μ.μ., καλεί σε συγκέντρωση και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Οι καθαρίστριες ήταν μόνιμο προσωπικό του υπουργείου, 4ωρης απασχόλησης και απολύθηκαν στις 18/9/2013, με κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη. Η ΔΑΣ Εφοριακών απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική σύσκεψη για τις Μεταφορές

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ για τις εξελίξεις στον κλάδο των Μεταφορών, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, οργανώνεται το Σάββατο 19/10, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ «ΖΩΝΗΣ»
Σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας

Συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας διοργανώνουν τα Σωματεία της Ζώνης, διεκδικώντας άμεση λειτουργία, με ευθύνη του κράτους, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, όχι στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά, άμεση χωροθέτηση της Ζώνης με νομοθετική ρύθμιση, έργα για την ανάπτυξη των υποδομών της Ζώνης, ουσιαστική προστασία των ανέργων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ