ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Σε κομβικό σημείο

Τον πλέον κρίσιμο αγώνα για το στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός, που για την 4η αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ φιλοξενεί την Μπενφίκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21.45, ΝS2). Μετά το 1-1 στη Λισαβόνα την προηγούμενη αγωνιστική και με δεδομένο ότι οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση (με 4 βαθμούς) γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση νίκης οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την τύχη στα χέρια τους για την πρόκριση αφού έχουν και την Αντερλεχτ εντός. Μετά τη νίκη και επί του Παναθηναϊκού η ψυχολογία είναι στα ύψη στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον Ισπανό τεχνικό της ομάδας, Μίτσελ, να προσπαθεί, χτες, να προσγειώσει τους παίκτες. Ο ίδιος υποστήριξε πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει εύκολα. «Δεν πρέπει να νιώθουμε καμία σιγουριά για το αυριανό παιχνίδι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά προσπαθώντας να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του «ερυθρόλευκου» τεχνικού, που διευκρίνισε πως το πάθος, η δύναμη, η απόλυτη συγκέντρωση και η έλλειψη χαλαρότητας είναι τα τέσσερα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του σήμερα. Επίσης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, έκανε ειδική αναφορά στον Μήτρογλου, τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό επιθετικό. Στην αντίπερα όχθη, με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα αλλά με σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Φέισαλ και Σουλεϊμάνι, εξαιτίας τραυματισμών, θα παραταχθεί σήμερα η Μπενφίκα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενήσει την Αντερλεχτ.

  • «Αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει σήμερα ο φορμαρισμένος Μήτρογλου

    Icon

    «Αιχμή του δόρατος» για τον Ολυμπιακό θα αποτελέσει σήμερα ο φορμαρισμένος Μήτρογλου
    Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα (21.45): Σαχτιάρ - Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (NS3), Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης (ΝS1), Κοπεγχάγη - Γαλατασεράι, Μάντσεστερ Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βικτόρια Πλέζε - Μπάγερν Μονάχου.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Με... υπογραφή Μήτρογλου

Mε τον Κώστα Μήτρογλου να... πυροβολεί στο φινάλε (90+) ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού με 1-0 στο ντέρμπι των αιωνίων που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη 10η αγωνιστική της Super League.

Xωρίς ιδιαίτερα έκτροπα (αφού οι διακοπές λόγω ρίψης αντικειμένων και φωτοβολίδων δεν αποφεύχθηκαν) εξαιτίας της έντονης αστυνομικής παρουσίας (η περιοχή θύμισε εμπόλεμη ζώνη) οι δυο ομάδες κινήθηκαν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο πάθος, ήταν πιο δραστήριοι, ωστόσο στερήθηκαν ουσίας στην τελική προσπάθεια με απολογισμό μόνο χαμένες ευκαιρίες (Φιγκερόα δυο φορές, Πράνιτς, Μέντεζ, Σίντεφελντ). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, ενόψει και... Μπενφίκα, έπαιξαν πιο συντηρητικά στηρίχθηκαν στις αντεπιθέσεις, ωστόσο φάνηκαν πιο αποτελεσματικοί εκμεταλλευόμενοι άριστα τη μια από τις ουσιαστικά τρεις ευκαιρίες (οι άλλες δυο με Μήτρογλου και Σάμαρη) που είχαν.

Αν και δυσκολεύτηκε, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Εργοτέλη με 2-1 στην Τούμπα και ως μόνος δεύτερος ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

Στο καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες με το 3-2 επί του Πανιωνίου ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έλυσε τη συνεργασία του με τον Πλατανιά. Αλλα αποτελέσματα: ΟΦΗ - Αρης 2-0., Απόλλων Σμύρνης - Βέροια 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 1-0, Λεβαδειακός - Ξάνθη 2-0, Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1, Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 28, ΠΑΟΚ 25, Ατρόμητος 18, ΠΑΟ 14, Πανθρακικός 14, Αστέρας Τρίπολης 14, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Εργοτέλης 14, Παναιτωλικός 14, Ξάνθη 13, Καλλονή 12, Πανιώνιος 12, Λεβαδειακός 11, ΟΦΗ 9, Απόλλων Σμ. 8, Πλατανιάς 8, Αρης 8, Βέροια 7.

Στους σκόρερ προηγείται ο Μήτρογλου με 13 γκολ.

FOOTBALL LEAUGE

6η αγωνιστική: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Βύζας - Ηρακλής Ψαχνών 1-0, Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 , Αχαρναϊκός - Γλυφάδα 2-1, Φωκικός - Πανηλειακός 2-1, Επισκοπή - Αστέρας Μαγούλας 0-3, Χανιά - Παναιγιάλειος 1-1, Φωστήρας-Καλλιθέα 0-0. Η βαθμολογία: Παναιγιάλειος 14, Επισκοπή 13, Ολυμπιακός Βόλου 13, Ηρακλής Ψαχνών 10, Πανηλειακός 10, Φωστήρας 9, Χανιά 9, Καλλιθέα 6, Φωκικός 7, Αχαρναϊκός 7, Παναχαϊκή 7, Αστέρας Μαγούλας 4, Βύζας 3, Γλυφάδα 1.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Καβάλα - Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-2, Δόξα Δράμας - Αιγινιακός 0-0, Ζάκυνθος - Βατανιακός 2-0, Νίκη Βόλου - Ηρακλής 2-0, Τύρναβος - Απόλλων 1926 0-2, Εθνικός Γαζώρου - Πιερικός 0-0, Κέρκυρα - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0. Η βαθμολογία: Κέρκυρα 18, Νίκη Βόλου 13, Απόλλων 1926 13, Γαζώρος 10, Τύρναβος 9, Αναγέννηση Καρδ. 9, Ζάκυνθος 9, Ηρακλής 7, Αιγινιακός 7, Πιερικός 6, Δόξα Δράμας 5, Καβάλα 4, Γιαννιτσά 4, Βατανιακός 4.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μόνη πρώτη στη βαθμολογία του 6ου ομίλου έμεινε η ΑΕΚ (13β) μετά τη νίκη της στο ΟΑΚΑ επί της Τριγλίας Ραφήνας με 3-0 για την 5η αγωνιστική. Ξέφυγε για τα καλά η ΑΕΛ στον 2ο όμιλο αφού μετά το 5-0 επί του Πυρσού προπορεύεται με 18 βαθμούς. Στους άλλους ομίλους προηγούνται: 1ος: Πανσερραϊκός 14β, 3ος: Αχιλλέας Νεοκαισαρείας 13β, 4ος: Παναργειακός 16β, 5ος: Τράχωνες 14β.

  • Δέκα άτομα, οπαδοί ομάδων, συνελήφθησαν για τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη των ποδοσφαιρικών συναντήσεων στο Βύρωνα και στου Ζωγράφου. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία οι 9 συλλήψεις έγιναν για συμπλοκές στην οδό Κατεχάκη μεταξύ οπαδών της Δόξας Βύρωνα και Ιωνικού Νικαίας, ενώ ένας συνελήφθη για ρίψη μολότοφ έξω από το γήπεδο Ζωγράφου.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σεφτέ στις νίκες για εθνική ανδρών

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 πέτυχε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, που επικράτησε του Βελγίου με 31-25 για την 2η αγωνιστική των προκριματικών ομίλων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας τη συμπαράσταση των θεατών που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Λιοσίων, και με καλύτερο παίκτη τον τερματοφύλακα Τσιλιμπάρη (17 επεμβάσεις) έδειξε καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ξαναμπήκε σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωση. Στο άλλο ματς του ομίλου, που πραγματοποιήθηκε στη Ριζόν, το Ισραήλ νίκησε 28-26 την Ολλανδία, βάζοντας φωτιά στον όμιλο με τέσσερις ομάδες να έχουν από 2 βαθμούς.Το επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα θα γίνει στις 2 Γενάρη 2014 με το Ισραήλ εκτός έδρας.

ΒΟΛΕΪ
Μόνος στο... ρετιρέ ο Εθνικός

Μόνος πρώτος στην κορυφή της Α1 ανδρών βρίσκεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από 4 αγωνιστικές. Οι Εβρίτες νίκησαν στο ντέρμπι κορυφής την ΑΕΚ με 3-1, προσπέρασαν τον ΑΟ Κηφισιάς και έριξαν την Ενωση στην 4η θέση. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η νίκη της Κηφισιάς με 3-0 επί του Ολυμπιακού που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό.

Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1, Λαμία - Παμβοχαϊκός 3-0, Φοίνικας Σύρου - Παναχαϊκή 3-0, Νίκη Αιγινίου - Αρης 2-3.

Η βαθμολογία: Εθνικός Αλεξανδρούπολης 11, ΑΟ Κηφισιάς 10, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 8, Φοίνικας Σύρου 8, Λαμία 8, Ολυμπιακός 7, Αρης 3, Παμβοχαϊκός 3, Νίκη Αιγινίου 1, ΠΑΟ 0.

  • Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής (ουσιαστικά δεύτερης) στην Α1 γυναικών αφού νίκησε με 3-0 σετ ον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Κυψέλης. Νικηφόρα συνέχισε και ο Ολυμπιακός που επικράτησε εκτός του Μαρκόπουλου με 3-0. Με το ίδιο σκορ τα Βριλήσσια επιβλήθηκαν του Ηρακλή Κηφισιάς ενώ το 2 στα 2 έκανε και ο Παναξιακός απέναντι στην Σταυρούπολη. Υπενθυμιζεται οτι έχουν αναβληθεί η 1η και 2η αγωνιστική.
ΠΟΛΟ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα με προβλήματα και εκπλήξεις

Με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών άρχισαν και τα προβλήματα, αφού από την 1η αγωνιστική δεν έλειψαν οι τραγελαφικές καταστάσεις. Ο αγώνας Κέρκυρα - ΠΑΟΚ που επρόκειτο να γίνει στο Ποσειδώνιο εξαιτίας προβλημάτων στο κολυμβητήριο του Νησιού των Φαιάκων δεν έγινε ποτέ καθώς αυτό της Θεσσαλονίκης δεν είχε άδεια. Το οξύμωρο είναι ότι ο αγώνας κατοχυρώθηκε κατά της τυπικά γηπεδούχου Κέρκυρας που θεωρείται βάσει κανονισμού υπαίτια για τη μη διεξαγωγή και ο ΠΑΟΚ τον κέρδισε στα χαρτιά με 5-0. Πάντως, το πρόβλημα τώρα μεταφέρεται στο Δικέφαλο που φιλοξενεί τον Πανιώνιο (στο ίδιο γήπεδο) την επόμενη αγωνιστική. Στα αγωνιστικά η νίκη του νεοφώτιστου στην κατηγορία Νηρέα Λαμίας επί του Αργοστολίου με 9-7 ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν τα φαβορί. Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Π. Φάληρο 15-4, Πανιώνιος - Βουλιαγμένη 3-16, Γλυφάδα - Παναθηναϊκός 9-13, Χίος - Εθνικός 9-7.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ανοιξε... φτερά ο ΠΑΟΚ

Την υψηλή πτήση του συνέχισε ο ΠΑΟΚ μετά και την 4η αγωνιστική της Α1, που βρήκε τον Δικέφαλο να παραμένει μόνος πρώτος και αήττητος στο ρετιρέ. Οι Θεσσαλονικείς αν και κινδύνεψαν αρκετά από τον αξιόμαχο Απόλλωνα Πάτρας στην Πυλαία, τελικά κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασή του στο τελευταίο λεπτό του αγώνα επικρατώντας με 78-74. Στο... κατόπι των «ασπρόμαυρων» βρίσκονται Πανιώνιος και Ρέθυμνο, που μετά τις ανακατατάξεις που υπήρξαν έμειναν μόνοι τους στο δεύτερο σκαλοπάτι επικρατώντας της Κηφισιάς (64-39) και του Αρη (84-77) αντίστοιχα.

Αλλα αποτελέσματα: Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 61-94, Ηλυσιακός - Τρίκαλα 69-59, Ικαρος Χαλκίδας - Πανελευσινιακός 74-84. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Παναθηναϊκού - ΚΑΟΔ (ΟΑΚΑ, 16.00, ΔΤ). Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 8, Πανιώνιος 7, Ρέθυμνο 7, Ολυμπιακός 6, Απόλλων Πάτρας 6, Αρης 6, Πανελευσινιακός 6, ΚΑΟΔ 5, ΑΝΕ Κηφισιά 5, Παναθηναϊκός 5, Ικαρος Χαλ. 5, Ηλυσιακός 5, Τρίκαλα 4, Κολοσσός Ρόδου 4. ΠΑΟ και ΚΑΟΔ έχουν έναν αγώνα λιγότερο ενώ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ