ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Οι πρωτοπόρες Τομεακές Οργανώσεις

Με το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ να έχει καλυφθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, μια βδομάδα πριν από την εκπνοή του πρώτου μήνα της μάχης (φτάνοντας στο 49,79% μετά και το τέταρτο «κλείσιμο») δεκάδες Τομεακές Οργανώσεις απ' όλη την Ελλάδα καταγράφουν ποσοστά κάλυψης των πλάνων τους ίσα και μεγαλύτερα του πανελλαδικού, ενώ οι πρώτες οχτώ καταγράφουν ποσοστά κάλυψης μεγαλύτερα του 70%.

Στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την κάλυψη του πλάνου της βρίσκεται η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Αχαΐας με ποσοστό 90,41%. Στη δεύτερη θέση η ΤΟ Ρόδου με 82% και στην τρίτη θέση η ΤΟ Ικαρίας με 76,25%. Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις Νοτίων Κυκλάδων με 75,40%, Κορινθίας με 73,35%, Ζακύνθου με 71,35%, Μεταφορών Αττικής με 70,62%, Βορείων Κυκλάδων με 70,26%, Εργατικού Τομέα Αχαΐας με 69,73%, Καβάλας με 69,30%, Κω με 68,16%, Υπαίθρου Μαγνησίας με 63,32%, Εδαφικού Τομέα Αχαΐας με 63,09%, Υπαίθρου Χανίων με 61,55%, Πέλλας με 61,32%, Υγείας Κ. Μακεδονίας με 60,75%, Υγείας - Πρόνοιας Αττικής με 60,24%, Κεντροανατολικών Θεσσαλονίκης με 60,11%, Χρηματοπιστωτικού Αττικής με 59,05%, Εβρου με 58,40%, Κεφαλονιάς με 57,50%, Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας με 57,32%, Σερρών με 56,04%, ΑΕΙ - ΤΕΙ Αττικής με 55,41%, Εργατικού Τομέα Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας με 54,71%, Ανατολικού Τομέα Αττικής με 54,28%, Βιομηχανίας Αττικής με 54,20%, Λακωνίας με 54%, Μεσσηνίας με 53,95%, Σάμου με 53,84%, ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με 52,67%, Αρκαδίας με 52,56%, Φλώρινας με 52,22%, Βορειοδυτικών Θεσσαλονίκης με 52,08%, ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας με 51,76%, Υπαίθρου Κοζάνης με 51,35%, Ηλείας με 51,33%, Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας με 51,18%, Εργατικού Τομέα Λάρισας με 50,96%, Υπαίθρου Λέσβου με 50%, Πόλης Χανίων με 49,97% και Δράμας με 49,80%.

95 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής

Την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στο ΣΕΦ

«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε» είναι ο «τίτλος» της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς και Βασίλης Λέκκας. Στη μουσική εκτέλεση η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη, η Χορωδία του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Πέμπτη

-- Συζήτηση με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις θέσεις του ΚΚΕ, στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Ελλάδας, στις 10.30 π.μ. Θα μιλήσει ο Π. Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 95 χρόνων δράσης του ΚΚΕ η ΤΟ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει, στις 8:30 μ.μ., στη μουσική σκηνή «Ρεμπέτικο» (πεζόδρομος Ηρακλείτου 2), αφιερωματική εκδήλωση στο ρεμπέτικο του Εμφυλίου.

-- Στις 8 π.μ. περιοδεία στο ΙΚΑ Ιλίου με τον Σπ. Χαλβατζή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στις 12:00 περιοδεία στο πολυκατάστημα PRAKTIKER στο Αιγάλεω με την Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΤΕ Πειραιά, στις 18:30, στα γραφεία της, Καραΐσκου 119, πλ. Κοραή.

Το Σάββατο 30/11

-- Η ΚΟΒ Βασιλικών (Ιστιαίας Εύβοιας) του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση προς τιμήν των 95χρονων του Κόμματος και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Ψαρουδάκης» στα Βασιλικά.

-- Οι Οργανώσεις Κεφαλονιάς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «95 χρόνια ΚΚΕ - 45 χρόνια ΚΝΕ», στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, στις 7:30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αγγελική Τσώλου, γραμματέα της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 2/12

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στον Αγ. Δημήτριο, στην αίθουσα του Δημαρχείου, με ομιλητή τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 5:30 μ.μ. στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χ. Φλωράκης» (οδός Χ.Φλωράκη 6, πρώην Πυθίας, Χαλάνδρι) η ΚΟΒ Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Σ. Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σύστημα Υγείας για το λαό

(Συνέχεια από σελίδα 1)

Για να έχει, όμως, επιτυχία αυτός ο αγώνας, θα πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά του προβλήματος. Να αναδεικνύει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και για τους οποίους ανοίγονται καινούργια, νέα κερδοφόρα πεδία, είτε πουλώντας υπηρεσίες στο «δημόσιο σύστημα», είτε απευθείας στους ασθενείς. Σε όφελός τους εφαρμόζεται η στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας. Αυτή η στρατηγική μετατρέπει τα κρατικά νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, επιβάλλοντας πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Τα απογευματινά ιατρεία που ήδη λειτουργούν και τα απογευματινά χειρουργεία που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, το 5ευρω για τα εξωτερικά ιατρεία και το 25ευρω για τις εισαγωγές, είναι πλευρές της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Λύση για τους εργαζόμενους στην Υγεία και το λαό, δεν είναι να υπερασπιστούν το σημερινό δημόσιο σύστημα. Ούτε αποτελεί διέξοδος η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν αμφισβητεί τη στρατηγική της ΕΕ και την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ούτε βέβαια προτείνει την κατάργησή της. Αντίθετα, προτείνει την ανάπτυξη ενός «δημόσιου συστήματος» Υγείας που θα λειτουργεί παράλληλα με τους ιδιώτες και θα τους ανταγωνίζεται στην «αγορά Υγείας», σπέρνοντας αυταπάτες ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος του λαού.

Σήμερα, δεν αρκεί να αποτραπούν τα χειρότερα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας και να διευρυνθεί το μέτωπο που παλεύει για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας. Για αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες. Για δωρεάν φάρμακο σε όλους. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων όσοι απασχολούνται στον τομέα της Υγείας.

Συνέντευξη στο «Action 24»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα, σήμερα Πέμπτη, στις 9 το βράδυ.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος

Εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» και έκθεση βιβλίου.

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Κοζάνη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, στις 6.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ