ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /40
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με κάθε μέσο να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη

Δίπλα σε εργαζόμενους, απολυμένους και ανέργους στέκονται τα ταξικά συνδικάτα και φορείς του κινήματος

Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, απολυμένους και ανέργους, «που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις από τράπεζες και άλλα αρπαχτικά», να έρθουν σε επαφή με τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Χωρίς δισταγμό, να πιάσουν επαφή με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα 210.3833786 - 210.3301842.

Με την ίδια αποφασιστικότητα, το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν την πάλη για να μη μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, «να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και μαζί με τα συνδικάτα ν' απαιτήσουμε:

  • Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Ν' απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
  • Αμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια».
Γιορτές για τα παιδιά

Εκφράζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη σε απολυμένους, απλήρωτους και άνεργους συναδέλφους, τα ταξικά συνδικάτα διοργανώνουν αυτές τις μέρες εκδηλώσεις για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων:

  • Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σήμερα Κυριακή 15/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας).
  • Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 14/1/2014, με παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, το Σάββατο 21/12, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας, την Κυριακή 22/12, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Επίσης, καλούν για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη (10 π.μ. - 12 μ., στο γραφείο των συνταξιούχων ΙΚΑ και 6 μ.μ. - 8 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων).
  • Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Σάββατο 28/12 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43).
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Η ταξική αλληλεγγύη είναι «λίπασμα» για να δυναμώσουν οι διεκδικητικοί αγώνες, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Να πάρουν εργαζόμενοι και άνεργοι την τύχη στα χέρια τους, να ενταχθούν στη ζωή και τη δράση των ταξικών συνδικάτων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα Συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 19/12, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, διεκδικώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συγκέντρωση καλεί η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, με αιτήματα όπως: Μείωση 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ανέργων του κλάδου.

Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων προγραμματίζει κοινές δράσεις για τους ανέργους και τους απλήρωτους εργαζόμενους, όπως: Συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, την Τρίτη 17/12, στις 6.30 το απόγευμα και το Σάββατο 21/12, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ), με πολύμορφες δράσεις.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
φωτό 2

Στη μνήμη του ΕΛΑΣίτη πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, του συνδικαλιστή καπνεργάτη θείου μας ΣΤΕΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που έπεσαν για τα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της λευτεριάς, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 2.500 σουηδικές κορόνες, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω ΚΟΒ Στοκχόλμης.

Αννα - Κατερίνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Προσφορές στο ΚΚΕ

- Ο σύντροφος Παπασταθόπουλος Αντώνης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και στη μνήμη της γυναίκας του Ντίνας και του παιδιού του Νικήτα 1.000 ευρώ (5η δόση) μέσω της ΤΕ Μεσσηνίας.

- Ο σύντροφος Αρίστος Χιδήρογλου (Παλιός), αγωνιστής και εξόριστος στη Μακρόνησο, έδωσε, μαζί με την οικογένειά του, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Γιάννης Χαλκίδης» του ΚΚΕ Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης.

- Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΕΡΓΗ, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, αντί για στεφάνι, προσφέρω, μέσω ΚΟ Δανίας, 500 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Πάνος Απέργης

Εκλογές σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Σε αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της καλεί η «Πανεπιστημονική»

Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας πραγματοποιούνται σήμερα, Κυριακή, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι οικονομολόγοι της Αττικής ψηφίζουν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο) στην ανακοίνωσή της για τις εκλογές απευθύνει κάλεσμα «στους μισθωτούς, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

-- Να ξεπεράσουν φόβους και απογοήτευση, να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση (EE), τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο νέος "εθνικός στόχος" για το "πρωτογενές πλεόνασμα" σημαίνει νέες περικοπές για Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια, ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία του λαού, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

-- Να γυρίσουν την πλάτη στο νέο διπολισμό που στήνεται προς όφελος του κεφαλαίου με πυρήνες, από τη μια με τη ΝΔ και από την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της σημειώνει: «Η ενίσχυση της ΔΠΚ-Ο αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας». Και τονίζει: «Η ΔΠΚ-Ο δεν περιορίζει τη δράση της στα όργανα του ΟΕΕ. Μαζί και μέσα από τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ πασχίζει για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό - λαϊκό κίνημα υιοθετώντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκέμβρη αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος σαν ένα πολύχρωμο «καλικαντζαροχωριό» και τόσο οι παραστάσεις όσο και τα εργαστήρια είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε κάθε παιδική ηλικία από 1 έως και 12 χρόνων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη:

17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.

18.30 Γιορτινό εργαστήρι.

19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 21 Δεκέμβρη:

10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.

12.00 «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).

12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 28 Δεκέμβρη:

18.00 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2 - 7 χρόνων).

20.30 Πάρτι.

Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά. Θα υπάρχει ακόμα θεατρικό παιχνίδι, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ