ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
φωτό 1

Στην πετυχημένη εκδήλωση του Κόμματός μας, χάρηκα και συγκινήθηκα, γιατί η αίθουσα ήταν γεμάτη από τη γενιά της μέσης ηλικίας και νεολαία. Οι βετεράνοι μετρημένοι, οι νόμοι της φύσης έβαλαν τη σφραγίδα τους... Ο αγώνας συνεχίζεται, όμως, και η ανάγκη είναι μεγάλη για το δυνάμωμα του Κόμματος με νεότερους σε ηλικία αγωνιστές.

Για τα 95 χρόνια του Κόμματός μας και στην αξέχαστη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Τρικαλινού Γιάννα

***

φωτό 1

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τον πρόωρο χαμό του εξαδέλφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΑΣΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Πειραιά το ποσό των 100 ευρώ.

Ολγα και Βάσω

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΕΑ, που έδωσε τη ζωή του πιστός στους αγώνες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για ενίσχυση των αγώνων του ΚΚΕ.

Βασίλης Χριστακέας

***

φωτό 1

Για τα 95χρονα του Κόμματός μας, την οικονομική ενίσχυσή του και στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΤΣΟΥ, τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 240 ευρώ.

***

Φωτ. 1

Συμπληρώνονται, στις 25/12/2013, 20 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αντάρτης του ΕΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ (ψευδώνυμο Κολυμπάσης), από τη Ζαγορά Πηλίου.

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Η σύζυγος Χαρίκλεια

Τα παιδιά του, Μιχάλης - Βέργος και Φανή

***

φωτό 4

Για την ονομαστική γιορτή της γλυκιάς μας μανούλας και γιαγιάς ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και παππού ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ που για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση εξορίστηκε στην Ικαριά και απολύθηκε από την ΑΤΕ ως μη νομιμόφρων..., τιμώντας τη μνήμη του αξέχαστου συζύγου και πατέρα μας, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της ΕΑ, στελέχους του ΚΚΕ και της ΤΑ και στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Ολγα Κυριαζοπούλου

Νάσος Κυριαζόπουλος

***

Ο σύντροφος ΜΕΛΙΟΣ ΝΙΚΑΣ, που «έφυγε» λίγες μέρες πριν από κοντά μας, γεννήθηκε το 1922 στα Καλάβρυτα. Ηταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά της οικογένειας. Από την πρώτη του νιότη σύνδεσε τη ζωή του με την πάλη των εργαζομένων, των φτωχών και των κατατρεγμένων. Από τη μέρα που οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ μέχρι και το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις καταστατικές αρχές του Κόμματος, αφιερωμένος στην οργάνωση της πάλης για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό. Στάθηκε με πίστη στις αρχές του ταξικού κινήματος, στα δίκαια της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, αξία αδιαπραγμάτευτη για εκείνον και στάση ζωής που τον ανέδειξε ως πρωτοπόρο αγωνιστή.

ΓΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΓΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Με αυταπάρνηση, έδωσε τη μάχη της υπεράσπισης του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος κατά την προσπάθεια διάλυσής του από τους οπορτουνιστές. Η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για εμάς, τους συντρόφους του, τους νεότερους κομμουνιστές. Κρατώντας ως παρακαταθήκη την ανιδιοτελή και αδιάκοπη δράση του, θα τιμούμε τη μνήμη του στην καθημερινή πάλη για τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με στόχο την εγκαθίδρυση της Λαϊκής εξουσίας και Οικονομίας, για το Σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι από την ΚΟΒ Θρακομακεδόνων του ΚΚΕ προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 350 ευρώ.

***

φωτο

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΗ (φωτ.), των γαμπρών μου ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας.

Χριστίνα Στεφανή

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΥΣΙΔΗ που όλη του τη ζωή ήταν με το ΚΚΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 220 ευρώ αντί για στεφάνι.

Οικογένεια Ελένη Γεωργιάδου


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΑΪΤΟΥ

ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μέλιος Νίκας
Μέλιος Νίκας


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ