ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκρηκτικά τα προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων

Τα σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου, καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ στην οποία σημειώνει:

«Πέρα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν έως τώρα, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με το συχνό αποκλεισμό τους από την ηπειρωτική χώρα, τα πανάκριβα ναύλα, τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας, τον περιορισμό κοινωνικών παροχών, την ατέλειωτη ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση για τη διεκπεραίωση μια σειράς ζητημάτων (υπηρεσίες, εξετάσεις κ.λπ.), έρχονται τώρα και νέα βάσανα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της κατάργησης μονάδων υπηρεσιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μείωση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κ.α.».

Ως χαρακτηριστικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αναφέρονται:

  • Η κατάργηση των ΔΟΥ και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.
  • Η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου, που από 6θέσιο μετατρέπεται σε 4θέσιο.
  • Το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, με ό,τι αρνητικές συνέπειες συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τα παιδιά του νησιού.
  • Η ενίσχυση της φημολογίας για κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στα νησιά.
  • Παρά τις υποσχέσεις για κάλυψη των νησιών με εξυπηρέτηση ΚΤΕΟ, μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμιά λύση.

«Σα να μην έφταναν όλα αυτά - τονίζει η ΤΕ στην ανακοίνωσή της - η Σκόπελος μπαίνει σε "πιλοτικό πρόγραμμα", δήθεν για την καλύτερη παρακολούθηση οργανωτικών θεμάτων, διοίκησης και πολιτικών προτεραιοτήτων. Ας μας πει ο Δήμαρχος που πανηγυρίζει για τέτοια προγράμματα. Ολα τα παραπάνω προβλήματα, που έχουν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους των Β. Σποράδων, γενικότερα το λαό, γιατί δε λύνονται, αντίθετα συσσωρεύονται και άλλα.

Ο Τομέας Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί φορείς, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Οργανώσεις των Γυναικών και της Νεολαίας, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην ξεγελαστούν από αποπροσανατολιστικά τρικ κυβερνήσεων και αιρετών της Τοπικής Διοίκησης, από κούφιες υποσχέσεις. Με αγώνες να απαιτήσουν «καμιά υποβάθμιση στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα μας». Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «το ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις των νησιών θα είναι μπροστάρηδες και σ' αυτή τη μάχη. Βέβαια η οριστική απάντηση θα δοθεί με την ανατροπή αυτής της εξουσίας και την οργάνωση της νέας κοινωνίας, με Εργατική - Λαϊκή Εξουσία, κεντρικά σχεδιασμένη Οικονομία, με μονομερή διαγραφή του χρέους και έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τον πλούτο της χώρας να περνάει στα χέρια του λαού».

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή οικοδόμου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ που έχασε τη ζωή του στη 48ωρη πανεργατική απεργία στις 20 Οκτώβρη 2011 μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από παρακρατικούς μηχανισμούς και κουκουλοφόρους, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΟΒ του Βύρωνα.

***

***

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΓΙΑΝΝΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΥ, ΘΕΜΗ και ΗΡΩΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ και ΡΙΤΣΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αγ. Αναργύρων.

Μιχάλης Αρχολέκης

***

φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας, ΚΟΚΟΡΗ ΕΥΘΥΜΙΑΣ, που έφυγε από τη ζωή στις 27.12.2012, της υπέροχης συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, Κόκορης Σωτήριος

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, προσφέρουμε 20 ευρώ από το υστέρημά μας, στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Μαρίνα

Οι κόρες του, Γεωργία και Ευαγγελία

***

Φωτο 1

Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΒΑΣΩΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ προσφέρουν στο ΚΚΕ αντί στεφάνου το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κορυδαλλού 30 ευρώ, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού 50 ευρώ και η Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας Βάσως Βιτετζάκη οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και εξαδέλφου της γιαγιάς μου Μυρσίνης (από τα Πάμφιλα Λέσβου), προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ. Ο Απόστολος Φωτεινός, για τη δράση του φυλακίστηκε 23 χρόνια και ένα ακόμα χρόνο εξορίστηκε.

Ο συγγενής του Παναγιώτης Νικολού

***

φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα, ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης, που ήταν μέλος της μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αννα Σταθοπούλου

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου και αξέχαστων: συζύγου ΕΙΡΗΝΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ και του αδερφού μου ΗΛΙΑ Π. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής.

Ο σύζυγος και αδερφός, Γιώργος Παπαδόγιαννης

***

φωτό 2

Στις 29 Γενάρη 1994 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής οικοδόμος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε συνδικαλιστής με δραστήρια συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επίσης, στις 13 Νοέμβρη 2013, «έφυγε» από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ, αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου και παππού, ΜΑΤΣΟΓΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, από τους Αμπέλους Λαρίσης, ο Κ. Μανώλης και ο Δ. Κολοβός προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Συκεών Θεσσαλονίκης.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΚΟΛΟΒΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.

Αντάρτες των Ουρανών: Δεν ήσουν καπετάνιος, μήτε αρχηγός τρανός. / Πολεμιστής της πρώτης γραμμής ήσουν, στο καθήκον πιστός. /

Παράστημα ήρωα είχες και αέρα αρχοντικό. / Τα χέρια σου άπλωνες και χάιδευες τον ουρανό. /

Κι είχες αδέρφια παλικάρια, πλημμύριζε ο κόσμος λεβεντιά. / Ματώσατε σε κάμπους, βουνά, πόλεις και χωριά για την αιώνια λευτεριά. /

Τις χούφτες σας γεμίσανε με χρυσά φλουριά, στο κεφάλι δάφνες. Μα εσείς στο χώμα τα πετάξατε και ορμήξατε πάλι στων βουνών τις ράχες. /

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΥ, αγωνιστή Μακρονησιώτη, και των Δαδιωτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Φθιώτιδας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γεωργία Ι. Γκρινιάτσου

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης
Γιώργος Γκρινιάτσος
Γιώργος Γκρινιάτσος
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
ΒΙΤΕΤΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΚΟΡΗ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΚΟΡΗ
ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΚΟΘ)
ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΚΟΘ)

Συλλυπητήρια

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στον σ/φο Γιάννη Κράλλη και τη γυναίκα του Κωνσταντίνα για την απώλεια της αγαπημένης τους μητέρας.

Στον αέρα εργαζόμενοι σε εργολάβο της «ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου για τα προβλήματα των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία «ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ», που δραστηριοποιείται στην «ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ».

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «οι αντεργατικές πολιτικές που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και εφαρμόστηκαν από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, στη δημιουργία εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων (μόνιμων, εργολαβικών, συμβασιούχων, μερικής απασχόλησης κ.λπ.) και στη δημιουργία των δουλεμπορικών γραφείων που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των 24 εργαζομένων της εργολαβικής εταιρείας "ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ", που τους απασχολούσε στην εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων "ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ". Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από τις αρχές του Νοέμβρη και τους οφείλονται δεδουλευμένα 4 μηνών, επιδόματα αδείας, Χριστουγέννων και αποζημιώσεις. Οι απολυμένοι από τη "ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ" βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων στους εργαζόμενους της εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ».
  • Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ