ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Κατά 116,90% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο

Υπερκάλυψαν τα πλάνα τους όλες οι Οργανώσεις Περιοχής του Κόμματος

Με επιτυχία δόθηκε, και αυτή τη φορά, η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου να φτάνει, στο τελευταίο, δέκατο κατά σειρά, κλείσιμο, σε ποσοστό 116,90%. Χάρη στην ακούραστη προσπάθεια μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και στη μεγάλη ανταπόκριση των ανθρώπων του μόχθου που στήριξαν απ' το υστέρημά τους το Κόμμα που, για 95 χρόνια, αγωνίζεται αταλάντευτα για τα ζωτικά συμφέροντά τους, υπερνικήθηκαν οι μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκαν τα πλάνα όλων των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος, όπως επίσης και τα πλάνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τομεακών του Οργανώσεων.

Για τις Οργανώσεις, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ η προσπάθεια για την ενίσχυση του Κόμματος δε σταματά με την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης. Η ίδια η επιτυχία με την οποία δόθηκε αυτή η μάχη, καθώς και η πείρα που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώνουν τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για σταθερή στήριξη του Κόμματος από το λαό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Ηδη τις αμέσως επόμενες μέρες πολλές Κομματικές Οργανώσεις προγραμματίζουν μια σειρά από γλέντια και άλλες πολύμορφες εκδηλώσεις, οι οποίες θα αξιοποιηθούν και σε αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, όλες οι ΚΟ εξετάζουν τρόπους μονιμοποίησης της οικονομικής δουλειάς, αλλά και παραπέρα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που ενεργοποιήθηκαν σ' αυτήν τη μάχη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου «κλεισίματος», στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την κάλυψη των πλάνων των Οργανώσεων Περιοχής παρέμεινε η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 147,24%, στη δεύτερη η ΚΟ Πελοποννήσου με 129,41% και στην τρίτη η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 120,37%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 119,56%, Κρήτης με 117,61%, Αττικής με 115,32%, Στερεάς με 114,12%, Κεντρικής Μακεδονίας με 111,28%, Εξωτερικού με 110,05%, Θεσσαλίας με 109,06%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 107%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 121,70% του πλάνου της και η ΚΟ «Ριζοσπάστη» ποσοστό 153,97%.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η Τομεακή Οργάνωση ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση αύριο, Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1), με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 12/1, στις 11 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με θέμα: «Με τον "Ριζοσπάστη" καθημερινά στο χέρι, δίνουμε τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος». Θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Ριζοσπάστη» και τραγούδια. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με ιστορικό υλικό για τον «Ριζοσπάστη».

-- Η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εξαρχείων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση αφιερωμένη στον ηρωικό αγώνα του λαού της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/1, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού της ΚΟΑ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Γιάννης Ρίτσος, ο κομμουνιστής ποιητής και το έργο του», την Κυριακή 12/1, στις 6 μ.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μαρία Ελενα» (Αγ. Παρασκευής 40, Ανάκασα). Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματά του από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Εκδήλωση με θέμα «Στο 2014 με νέα ορμή για τη Λαϊκή Συμμαχία και Εξουσία» διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Πολίχνης και Μετεώρων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Κυριακή 12/1, στις 11.30 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων. Θα μιλήσει ο Βασίλης Τασούλας, Γραμματέας της ΤΕ Βορειοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κομματικών Οργανώσεων.

-- Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει γλέντι με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό, τη Δευτέρα 13/1, στις 9 μ.μ., στις Μουσικές Διαδρομές (Πατησίων 208 και Καλλιφρονά).

Κοπή πίτας της ΕΔΥΕΘ

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12/1, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας πάνε θέατρο

Οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ καλούν στη θεατρική παράσταση «Ο τροχός της Ιστορίας», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, την Κυριακή 12/1, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μ. Ασίας και Παπαναστασίου).

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ - ΟΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΝΕ
Ημερίδα ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας

Ημερίδα, με θέμα «Αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα» διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Τετάρτη, 15 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εξής θεματικές:

-- «Η παραχάραξη της Ιστορίας μέσα από τα σχολικά βιβλία», με ομιλητή τον Φάνη Καρκατζούνη, μέλος της ΤΕ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- «Η παραχάραξη της Ιστορίας μέσα από τα πανεπιστημιακά συγγράμματα», με ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

-- «Ο ρόλος του παιδαγωγού», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- «Ο αντικομμουνισμός μέσα από την Ιστορία: Στόχοι και επιδιώξεις. Η ευθύνη του κινήματος», με ομιλητή τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ