ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Κόλλησε» ο Ολυμπιακός, εντυπωσίασε ο Απόλλων

Ο Ατρόμητος σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού

Icon

Ο Ατρόμητος σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού
Το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, που σταμάτησε το νικηφόρο σερί (16 αγωνιστικές) των «ερυθρολεύκων«, και η ευρεία νίκη του Απόλλωνα Σμ. με 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, που δίνει άλλον αέρα στην ομάδα της Ριζούπολης, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 19η αγωνιστική της Super League. Κατά τ' άλλα ο ΠΑΟΚ επικράτησε έστω και δύσκολα του Παναιτωλικού με 1-0 μειώνοντας τη διαφορά με τον Ολυμπιακό στους 8 β., ενώ ο Παναθηναϊκός, εμφανίζοντας δύο πρόσωπα (καλός στο α', κακός στο β' ημίχρονο), νίκησε με το ίδιο σκορ τον Πανιώνιο. Στα της ουράς ξεχωρίζει η νίκη της Καλλονής επί του Αρη με 3-1 που... εκτοξεύει την ομάδα της Μυτιλήνης στη βαθμολογία, ενώ σε συνδυασμό και με τη νίκη της Βέροιας (επί του ΟΦΗ με 1-0) φέρνει πλέον τον ουραγό Αρη σε (ακόμα) πιο δύσκολη θέση. Αλλα αποτελέσματα: Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0, Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 3-0, Πανθρακικός - Ξάνθη 2-1.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 53, ΠΑΟΚ 45, Ατρόμητος 36, Παναθηναϊκός 33, Αστέρας Τρίπολης 32, Πανθρακικός 27, Ξάνθη 24, Παναιτωλικός 24, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Καλλονή 22, Πανιώνιος 21, Απόλλων Σμ. 20, Εργοτέλης 20, Λεβαδειακός 20, Πλατανιάς 19, Βέροια 18, Αρης 11.

FOOTBALL LEAGUE (15η αγων.)

Εστω και εάν δυσκολεύτηκαν αρκετά, οι δύο πρωτοπόροι των ομίλων της Football League, Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα, συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας για τη 15η αγωνιστική των Αστέρα Μαγούλας (3-2) και Βατανιακού (4-3) αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή 2-0, Φωκικός - Χανιά 1-0, Αχαρναϊκός - Φωστήρας 0-1, Παναχαϊκή - Καλλιθέα 0-0, Βύζας - Παναιγιάλειος 1-1, Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Μαγούλας 3-2, Γλυφάδα - Πανηλειακός 0-7. Στη βαθμολογία προπορεύεται ο Ολυμπιακός Βόλου με 38 β. και ακολουθούν Χανιά 29, Ηρακλής Ψαχνών 27 κ.τ.λ. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Καρδίτσας - Δόξα Δράμας 0-0, Καβάλα - Ζάκυνθος 1-0, Τύρναβος - Νίκη Βόλου 0-0, Εθνικός Γαζώρου - Ηρακλής 0-2, Κέρκυρα - Βατανιακός 4-3, Πιερικός - Αιγινιακός 1-5, Απόλλων 1926 - Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1. Στη βαθμολογία προηγείται η Κέρκυρα με 39 β. και ακολουθούν Νίκη Βόλου 31, Εθνικός Γαζώρου 25, κ.τ.λ.

  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η πρωτοπόρος του 6ου ομίλου ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Περαμαϊκού στο ΟΑΚΑ για τη 13η αγωνιστική διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας απ' τους υπόλοιπους έχοντας 32 βαθμούς. Αντίθετα, η αντίστοιχη του 2ου ομίλου Λάρισα στραβοπάτησε στη Φιλιππιάδα χάνοντας 1-0 απ' τον Εθνικό, ωστόσο παραμένει στην πρώτη θέση (33 β.).
MΠΑΣΚΕΤ
Ξέσπασμα... με υπογραφή Σπανούλη

Το... ξέσπασμα του Ολυμπιακού στον Πανιώνιο για την ήττα του στην Ευρωλίγκα απ' την Αρμάνι, η σφαλιάρα του Ηλυσιακού στο Ρέθυμνο και η νίκη του Κολοσσού στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 13η αγωνιστική της Α1. Στη Ν. Σμύρνη ο Ολυμπιακός δια... χειρός Βασίλη Σπανούλη (26 π.) επικράτησε των γηπεδούχων με 77-66. Επειτα από καλή εμφάνιση πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση για τη 2η θέση ενώ ανέβηκε ψυχολογικά ενόψει και των δύσκολων υποχρεώσεων τις επόμενες ημέρες (με Μπαρτσελόνα για Ευρωλίγκα και ΠΑΟ για το πρωτάθλημα).

Νίκη - ανάσα για τον Ηλυσιακό στη μάχη, που δίνει για αποφυγή του υποβιβασμού, επί του Ρεθύμνου με 86-72 που έμεινε αρκετά πίσω στη μάχη για την πρώτη τετράδα και τον τεχνικό Θ.Γιαπλέ να πληρώνει το... μάρμαρο. Ακόμα πιο μακριά απ' τη λεγόμενη επικίνδυνη ζώνη βρέθηκε ο Κολοσσός Ρόδου μετά την εκτός έδρας επιτυχία επί του Αρη τον οποίο νίκησε με 68-57. Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ... ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Πάτρας και να νικήσει με 81-73. Αλλα αποτελέσματα: Ικαρος Χαλκίδας- ΠΑΟΚ 78-86, Κηφισιά - Πανελευσινιακός 81-73, ΚΑΟΔ - Τρίκαλα 83-70.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 25, Ολυμπιακός 23, Πανιώνιος 23, ΠΑΟΚ 21, ΚΑΟΔ 20, Κηφισιά 19, Ρέθυμνο 18, Πανελευσινιακός 18, Τρίκαλα 18, Κολοσσός Ρόδου 18, Αρης 18, Ηλυσιακός 17, Απόλλων Π 17, Ικαρος Χ 16.

  • Ο Αρης ανακοίνωσε τη σύναψη της συνεργασίας του με τον Μίλαν Μίνιτς, για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2002-03. Θα αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος έφυγε για την Τουρκία και την Εφές.
  • Στη Βασκονία κόντρα στην Μπιλμπάο αγωνίζεται σήμερα ο Πανιώνιος (21.30 Εurosport 2) για τη 2η αγωνιστική του ομίλου του στους 32 του Εuro Cup.
ΒΟΛΕΪ
Την έκπληξη η Κηφισιά, «σεφτές» για ΠΑΟ

Η νίκη της Κηφισιάς στη Σύρο επί του δεύτερου της βαθμολογίας, Φοίνικα, ο «σεφτές» στις επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο ντέρμπι ουραγών με την Παναχαϊκή και το στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που πέταξε βαθμό κόντρα στον Αρη, ήταν αυτά που σημάδεψαν τη 12η αγωνιστική στην Α1 ανδρών. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη της ΑΕΚ επί του Παμβοχαϊκού που φέρνει την Ενωση στην... πόρτα της τετράδας. Τα αποτελέσματα αναλυτικά. Φοίνικας Σύρου - ΑΟ Κηφισιάς 0-3, ΠΑΟΚ - Νίκη Αιγινίου 3-1, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Αρης 3-2, Λαμία - Ολυμπιακός 0-3, ΑΕΚ - Παμβοχαϊκός 3-1, Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 3-1. Η βαθμολογία: Εθνικός Αλεξ. 31, Φοίνικας Σύρου 28, Ολυμπιακός 27, Κηφισιά 26, ΑΕΚ 21, ΠΑΟΚ 18, Αρης 17, Λαμία 15, Νίκη Αιγινίου 11, Παμβοχαϊκός 10, Παναχαϊκή 8, Παναθηναϊκός 4.

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας στην Α1 γυναικών στην εξ αναβολής 2η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών: Τα αποτελέσματα: Ηρακλής Κηφισιάς - Πανναξιακός 3-2, Παναθηναϊκός - Σταυρούπολη 3-0, Ηρακλής - Βριλήσσια 0-3, Μαρκόπουλο - ΑΕΚ 0-3, Ιωνες - Ολυμπιακός 0-3, Μακεδόνες - Ρέθυμνο 3-1. Η βαθμολογία: Βριλήσσια 32, ΑΕΚ 31 Ολυμπιακός 30 κ.τ.λ.

ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Μέσω... Ολλανδίας στα πλέι οφ οι άνδρες

Μέσω... Ολλανδίας η Εθνική ανδρών εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, που θα κρίνουν τις ομάδες της τελικής φάσης. Οι Οράνιε έκαναν το δώρο που περίμενε η ελληνική ομάδα νικώντας το Ισραήλ με 34-32 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Εθνικής με το Βέλγιο (30-30) η πρόκριση πήγε στα ελληνικά χέρια. Τώρα πλέον το ελληνικό συγκρότημα θα χρειαστεί να αποκλείσει σε διπλό αγώνα (εντός - εκτός) τον αντίπαλο που θα προκύψει από την κλήρωση των πλέι οφ στις 26 Γενάρη. Πάντως, η αποστολή δεν αναμένεται να είναι εύκολη καθώς αντίπαλος θα είναι μια εκ των τεσσάρων πρώτων ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Δανία.

ΠΟΛΟ
Παράσταση για ένα ρόλο..

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, κόντρα στη Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός που επικράτησε στον Πειραιά με 9-7 αποκτώντας αέρα πέντε βαθμών στη μάχη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι άριστα το πλεονέκτημα του παραπάνω παίκτη προηγήθηκαν με 7-2, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι απ' το β' οκτάλεπτο. Οι «μπέμπηδες» απ' την άλλη το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαζέψουν τη διαφορά στο β' μέρος. Κατά τα άλλα τα φαβορί επικράτησαν στα υπόλοιπα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Νηρέας Λαμίας 4-7, Αργοστόλι - Χίος 11-12, Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 6-12, Γλυφάδα - Εθνικός 6-10, Π. Φάληρο - ΠΑΟΚ 6-9. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 30, Βουλιαγμένη 25, ΠΑΟΚ 21 κ.λπ.

ΔΙΕΘΝΗ
«Ανάσανε» η Μάντσεστερ Γ.

Μετά από τρεις σερί ήττες (!) η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμήθηκε τον καλό της εαυτό για ένα διάστημα του αγώνα με τη Σουόνσι και αυτό ήταν αρκετό για να επικρατήσει 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι», παρά τις απουσίες των Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ, κατάφεραν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να φτιάξουν φάσεις με τον κορυφαίο του γηπέδου Γιανουζάι και να τις τελειώσουν με τους Βαλέντσια στο 47' και Γουέλμπεκ στο 59', που έγραψαν το τελικό σκορ. Κατά τ' άλλα η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εκτός έδρας τη Νιούκαστλ με 2-0 και πέρασε στην κορυφή (η Αρσεναλ αγωνιζόταν χτες με την Αστον Βίλα), ενώ με το ίδιο σκορ η Τσέλσι επικράτησε της Χαλ. Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε κόντρα στη Στόουκ εκτός έδρας (3-5) ενώ νικηφόρα συνέχισε και η Τότεναμ (2-0, επί της Κρίσταλ Πάλας). Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 47, Τσέλσι 46, Αρσεναλ 45 (20 αγων.) Λίβερπουλ 42 κ.τ.λ.

  • Οπως αναμενόταν, βάσει και των προγνωστικών που υπήρχαν, ο Πορτογάλος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάν Ρονάλντο για δεύτερη φορά στην καριέρα του κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2013, επικρατώντας των Φρανκ Ριμπερί και Λιονέλ Μέσι στη σχετική ψηφοφορία.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ