ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Φωτο 1

Στις 3 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή το μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας, 100 ευρώ.

Το Σάββατο 1 Φλεβάρη μετά τις 6 το απόγευμα θα προσφέρεται καφές στο σπίτι του.

Η οικογένειά του

***

φωτό -χαρτί -1

Για τον απροσδόκητο και άδικο χαμό του φίλου μας ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΔΑΓΛΗ, οι σύντροφοι Τάκης Τσολάκης, Γ. Μαυροδής και Δ. Πανσέληνου προσφέρουν στο Κόμμα, το ΚΚΕ που τόσο αγαπούσε, το ποσό των 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καισαριανής.

***

φωτό 1

Ο σύντροφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ του Δημήτρη, παλεύοντας ανέλπιστα ως το τέλος με την ανίατη αρρώστια, μας «έφυγε» πρόωρα, την Πέμπτη 23 Γενάρη 2014, και κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, τα Κρέστενα Ηλείας.

Σύντροφοι και φίλοι, αντί για στεφάνι, προσφέρουν 200 ευρώ, μέσω της ΤΕ Ηλείας στο ΚΚΕ που αγάπησε και υπηρέτησε δραστήρια.

***

φωτό 2

Ο Σπυρόπουλος Κώστας προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, στη μνήμη των συντρόφων: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ και Μ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

***

φωτό 1

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΖΙΚΑΡΗΣ, ένας αγαπημένος φίλος, ένας μάχιμος, αγωνιστής της παλιάς φρουράς, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου τελείωσε το 8τατάξιο Γυμνάσιο. Γόνος γνωστής Κερκυραϊκής οικογένειας απαρνήθηκε την κοινωνική του θέση και εντάχθηκε στο κίνημα, δραστηριοποιήθηκε στους Λαμπράκηδες και, στη συνέχεια, στο ΚΚΕ, που ήταν στυλοβάτης του τα τελευταία 40 χρόνια. Για τα κοινωνικά του φρονήματα διώχθηκε από την Εμπορική Τράπεζα και δούλευε σε τεχνικό γραφείο, αφού ήταν ο μόνος υπάλληλος που δεν επαναπροσλήφθηκε στην Τράπεζα. Υπηρέτησε με εντιμότητα και ακεραιότητα το Δήμο της Κέρκυρας, εκλέχθηκε για 2 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Μια άλλη πλευρά της κοινωνικής προσφοράς του Στέφανου εκφράστηκε με τη δωρεά της οικογενειακής εκκλησίας της Αντιβουνιώτισας την οποία δώρισε στο υπουργείο Πολιτισμού μαζί με έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, που λειτουργεί από τότε ως βυζαντινό μουσείο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγαπημένε φίλε Στέφανε, αγάπησες την Κέρκυρα και τον εργαζόμενο λαό της, ήσουν μελετητής και βαθύς γνώστης της ιστορίας της, τίμιος αγωνιστής και πολύτιμος φίλος. Μια ζωή φίλος και συναγωνιστής σου, προσφέρω, στη μνήμη σου, 50 ευρώ, μέσω της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Σπύρος Μάστορας

* Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΖΙΚΑΡΗΣ αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του για την Εργατική Τάξη, το λαό και την πατρίδα. Πολύτιμος σ/φος της παλιάς φρουράς, μάχιμος, αγωνιστής μέχρι την τελευταία του στιγμή που «έφυγε». Με θλίψη και πόνο η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, οι σ/φοι και συναγωνιστές του τον αποχαιρετήσαμε.

Μέλος του κόμματος από το 1974 και για πολλά χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Συνεπής και αταλάντευτος στη διατήρηση της φυσιογνωμίας και του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος, την περίοδο 1989 - 1991, έδωσε μάχη για να κρατηθεί το Κόμμα όρθιο απέναντι στην επίθεση που του έγινε και είχε σαν στόχο τη μετάλλαξή του. Ηταν στυλοβάτης του τα τελευταία 40 χρόνια. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Ηταν μελετητής και βαθύς γνώστης της ιστορίας της Κέρκυρας και της ιστορίας του λαϊκού εργατικού κινήματος. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε.

Με σεβασμό για την προσφορά του στο Κόμμα, στους αγώνες της ΕΤ στον τόπο μας, στο λαό και την πατρίδα μας, οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι συναγωνιστές του προσφέρουν στο Κόμμα 300 ευρώ, στη μνήμη του σ. Στέφανου.


ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ του Δημήτρη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ του Δημήτρη

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΖΙΚΑΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΖΙΚΑΡΗΣ

ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΑΓΛΗΣ
ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΑΓΛΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ