ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Ενα πρωτάθλημα από εργάτες για ... εργάτες

Η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Μετώπου καλεί σε συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Φωτ. από την περσινή διοργάνωση
Φωτ. από την περσινή διοργάνωση
Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους σπουδαστές, τους φοιτητές και μετανάστες να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό εργατικό πρωτάθλημα. Το τουρνουά που κάνει πράξη το δικαίωμα όλων στη δωρεάν άθληση, προβάλλοντας έναν άλλο αθλητισμό χωρίς σπόνσορες, πόλεμο συμφερόντων, ντόπινγκ, κυνήγι κέρδους, αλλά και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής εξαρχής και μέχρι σήμερα εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό θεσμό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Το περσινό ρεκόρ συμμετοχών το αποδεικνύει στην πράξη αυτό, ενώ για φέτος η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στοχεύει ο θεσμός του τουρνουά ποδοσφαίρου να ακουμπήσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής νεολαίας.

Ο δηλώσεις συμμετοχής έχουν καταληκτική ημερομηνία έως στις 15 Φλεβάρη και θα πρέπει να δηλωθούν ή στο email του ΠΑΜΕ (pame@pamehellas.gr) ή τηλεφωνικά (210 3301842,210 3301847,210 3833786). Φυσικά οι συμμετοχές είναι δωρεάν. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ τονίζονται τα εξής: «Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος πρέπει να αγωνίζεται, να μη σκύβει το κεφάλι, να μη συμβιβάζεται και να απαιτεί μια ζωή που του αξίζει. Ολοι οι τομείς Παιδεία, Υγεία, εργασία έχουν ισοπεδωθεί και δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ο Αθλητισμός. Θέλουμε ο θεσμός του εργατικού τουρνουά, μετά τη μεγάλη περσινή συμμετοχή, να ακουμπήσει σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής νεολαίας, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά και να γίνει γνωστό σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στα σχολεία και σε όλες τις γειτονιές που ζει και εργάζεται η εργατική τάξη.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα συνδικάτα, στα σωματεία, στους συλλόγους, στα 15μελή και στις Επιτροπές Αγώνα από κάθε κλάδο να συμμετάσχουν και να συμβάλουν για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος.

Μέσα από το δικό μας τουρνουά προβάλλουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής όπου το ποδόσφαιρο και κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα θα είναι υπόθεση για όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, χωρίς εμπόδια.

Ενάντια σε κάθε ναρκωτική ουσία στήνουμε κοινό μέτωπο πάλης με θεραπευτικές κοινότητες που αντιστέκονται, που έρχονται σε ρήξη με το υπάρχον σύστημα που γεννά και διαιωνίζει τη ναρκωκουλτούρα.

Στο εργατικό τουρνουά δεν μας ενδιαφέρει ποια ομάδα είναι καλύτερη, ποιος είναι ο νικητής και ποιος είναι ο χαμένος. Είναι ένα τουρνουά από εργάτες για εργάτες, καμιά πολυεθνική, κανένα στήσιμο αγώνα για να πλουτίζει ο μεγαλομέτοχος.

Προβάλλουμε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, που μαζί με όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται (θεατρική ομάδα, ομάδα χορού, εκδρομές, εκδηλώσεις κλπ.) δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο εποικοδομητικά, ενισχύοντας την άθληση και την άμιλλα, τη δημιουργία και τη διασκέδαση».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στα μέτρα των φαβορί

Με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην Ξάνθη και θεωρητικά να έχει το πιο δύσκολο έργο από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία, αφού οι υπόλοιπες αγωνίζονται στις έδρες τους, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League με την 21η αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και το ντέρμπι της ουράς μεταξύ του Λεβαδειακού και Αρη, με τους δυο αντιπάλους να καίγονται για τους βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλλονή - Απόλλων Σμύρνης (15.00 ΝS2), Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15 NS1), Παναθηναϊκός - Πλατανιάς (19.30 NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Λεβαδειακός - Αρης (15.00 NS2), Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ (17.15 NS7), ΠΑΟΚ - Βέροια (17.15 NS2), Πανθρακικός - Πανιώνιος (17.15 NS4), Ξάνθη - Ολυμπιακός (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εργοτέλης - Παναιτωλικός (19.30 NS1).

FOOTBALL LEAGUE (17η αγωνιστική)

1oς ΟΜΙΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής Ψαχνών - Αχαρναϊκός (15.00), Βύζας - Επισκοπή (15.00), Ολυμπιακός Βόλου - Χανιά (18.00 ΟΤΕ ΤV), Γλυφάδα - Φωστήρας (15.00), Πανηλειακός - Καλλιθέα (15.00), Αστέρας Μαγούλας - Παναιγιάλειος (15.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναχαϊκή - Φωκικός (18.00 ΟΤΕ ΤV).

2oς ΟΜΙΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ: Εθνικός Γαζώρου - Καβάλα (15.00), Κέρκυρα - Δόξα Δράμας (15.00), Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ηρακλής (15.00), Αιγινιακός - Βατανιακός (15.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πιερικός - Ζάκυνθος (15.00), Απόλλων 1926 - Νίκη Βόλου (18.00 ΟΤΕ TV).

Γ ΕΘΝΙΚΗ: Βαρύς ήταν ο ...πέλεκυς για την ΑΕΚ σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω, αφού η Ενωση τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση τριών βαθμών, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 2.500 ευρώ. Η ίδια ποινή ισχύει και για το Αιγάλεω. Ετσι πλέον οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν πρώτοι, αλλά με 32 βαθμούς (ακολουθεί ο Ηρόδοτος με 25) και το Αιγάλεω 9ο με 15 βαθμούς. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής η ΑΕΚ αγωνίζεται αύριο στη Νάξο με τον Πανναξιακό (14.45), ενώ η πρωτοπόρος του 2ου ομίλου Λάρισα στην έδρα της με το ΑΟ Κάστωρ.

ΤΕΝΙΣ

Η δύο φορές φιναλίστ του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ Κινέζα Να Λι «κοντράρεται» σήμερα το πρωί (10.30 ώρα Ελλάδας) με το αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου μεν, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα στον τελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό των ανδρών (Κυριακή 10.30) ο Ράφαελ Ναδάλ, που επικράτησε στο δεύτερο ημιτελικό χτες (αν και πληγωμένος στο χέρι) του Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-3), θα αντιμετωπίσει τον ...πρωτάρη Ελβετό Στάνισλας Βαβρίνκα.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Δοκιμασίες στο βόλεϊ

ΒΟΛΕΪ: Οι δοκιμασίες των δυο εκ των τριών συγκατοίκων στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, Κηφισιάς και Ολυμπιακού, στις έδρες του ΠΑΟΚ και της Νίκης Αιγινίου αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Α1. Το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Φοίνικας Σύρου - Αρης (19.00), Νίκη Αιγινίου - Ολυμπιακός (19.00 NS), Λαμία - Παναχαϊκή (19.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παμβοχαϊκός (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Κηφισιά (16.00).

  • Α1 γυναικών (14η αγων.): ΣΗΜΕΡΑ: Ηρακλής Κηφισιάς - Σταυρούπολη (15.30), Μακεδόνες - Ολυμπιακός (19,00), Ιώνες - Πανναξιακός (19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Βριλήσσια (17.00), Μαρκόπουλο - Ρέθυμνο (16.30).

ΠΟΛΟ: Α1 ανδρών (12η αγων.): ΣΗΜΕΡΑ: Βουλιαγμένη - Πανιώνιος (15.00), ΠΑΟΚ - Κέρκυρα (16.00), Παναθηναϊκός - Γλυφάδα (17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παλαιό Φάληρο - Ολυμπιακός (13.00), Νηρέας Λαμίας - Αργοστόλι (15.00).

  • Α1 γυναικών (5η αγων.): Ηρακλής - Ρέθυμνο (14.00), Νηρέας Χαλανδρίου - Γλυφάδα (15.00), Βουλιαγμένη - Εθνικός (17.00), Ολυμπιακός - Τρίτων Αμαρουσίου (18.00).
ΔΙΕΘΝΗ
Ριβάλντο κατά Μουντιάλ Βραζιλίας

Λάβρος κατά της διοργάνωσης του Μουντιάλ σχετικά με τη χρησιμότητά του στα προβλήματα της χώρας, αλλά και κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται απ' τους κυβερνώντες εμφανίστηκε ο πρώην Βραζιλιάνος παίκτης, που φόρεσε και τη φανέλα των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Ριβάλντο. «Η Βραζιλία έχει πολλά ανοικτά θέματα όπως στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης και όχι για γήπεδα του Μουντιάλ. Θα ξοδέψει αρκετά χρήματα για ένα και μόνο μήνα, ωστόσο τα προβλήματα σε αυτούς τους τομείς θα παραμείνουν άλυτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ριβάλντο.

  • Τα σκοτεινά σημεία της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, που έχουν καταλήξει την υπόθεση στην ισπανική δικαιοσύνη, ερευνώντας καταγγελία για οικονομικές ατασθαλίες, οδήγησαν σε αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Μπλαουγκράνα με τον νυν πρόεδρο Σάντρο Ροσέλ να παραιτείται από την προεδρία. Αντικαταστάτης του είναι ο Τζουσέπ Μπερτομέου.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Υπόθεση της Θεσσαλονίκης

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη και η δοκιμασία του δεύτερου της βαθμολογίας Πανιωνίου στα Τρίκαλα ξεχωρίζουν από τα δρώμενα της 15ης αγωνιστικής στην Α1. Στην Πυλαία ο γηπεδούχος Δικέφαλος θέλει τη νίκη προκειμένου να μείνει εντός της πρώτης τετράδας ή και να ανέβει ψηλότερα (βάσει συνδυασμών). Από την άλλη οι «κίτρινοι» έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και σε περίπτωση νέας απώλειας τα πράγματα γι' αυτούς θα μπλέξουν στα χαμηλά. Με στόχο να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση, στην οποία βρέθηκε μετά την απώλεια του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (ήττα από τον Παναθηναϊκό), ο Πανιώνιος ταξιδεύει στα Τρίκαλα που δείχνουν επικίνδυνα στην έδρα τους - χτυπάνε εξάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΑΟΔ - Ν. Κηφισιά (16.00), Τρίκαλα - Πανιώνιος (16.00), Ρέθυμνο - Κολοσσός Ρόδου (18.00), ΠΑΟΚ - Αρης (21.30 ΝS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανελευσινιακός - Παναθηναϊκός (16.00 NS3), Απόλλων Πάτρας - Ικαρος (18.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός - Ηλυσιακός (19.15 ΔΤ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ