ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να μην παγιδευτεί σε νέες αυταπάτες
  • Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό, με ομιλητή το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά
  • Παρουσιάστηκε η υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ελευθερία Παπουτσιδάκη

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού στην οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών του Μάη. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευθερία Παπουτσιδάκη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, καλώντας σε συστράτευση για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μπροστά στην τριπλή εκλογική μάχη, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους μαζικά να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Μπροστά μας δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο ένας είναι αυτός που τώρα βαδίζουμε με τις δραματικές συνέπειες για το λαό. Με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να βλέπουν το μεροκάματο να μειώνεται ή να μην καταβάλλεται καθόλου, με το πενιχρό εισόδημα να εξανεμίζεται σε φόρους, χαράτσια, τόκους και πανωτόκια. Είναι ο δρόμος που, με διάφορες παραλλαγές, υπερασπίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και κοροϊδεύουν το λαό ότι με την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του κεφαλαίου θα έχει κι αυτός μερίδιο. Αυτό το δρόμο υποστηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και άλλα κόμματα που τώρα δημιουργούνται και διεκδικούν την ψήφο μας. Τον ίδιο δρόμο υπηρετούν και ομάδες ή σχήματα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β του Αλαβάνου με τη θέση για έξοδο από το ευρώ ή την ΕΕ αλλά με την καπιταλιστική εξουσία άθικτη. Ολες αυτές οι παραλλαγές διαχείρισης της κρίσης έχουν ως προϋπόθεση να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη, η εργατική τάξη και ο λαός να είναι υπάκουος, πειθαρχημένος, υποστηρικτής των επιλογών τους.

Ο άλλος δρόμος

Γέμισε από κόσμο η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού. Στο βήμα, ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Γέμισε από κόσμο η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού. Στο βήμα, ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Ο άλλος δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, με τις επιλογές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ο δρόμος που με την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των ανέργων, του λαού και της νεολαίας θα βάλει εμπόδια στην πολιτική της βαρβαρότητας, θα αποκρούει αντιλαϊκές αποφάσεις, θα διεκδικεί και θα αποσπά κατακτήσεις, αλλά και θα συγκεντρώνει δυνάμεις για να διεκδικήσει ο λαός την εξουσία για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Να πάρει, δηλαδή, στα χέρια του όλα τα εργαλεία που είναι αναγκαία για να σχεδιάσει, να οργανώσει την οικονομία στη βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Είναι ο δρόμος που προϋποθέτει η εργατική τάξη και ο λαός να παραμερίσουν αυταπάτες για ανθρώπινη διαχείριση του καπιταλισμού, για καλυτέρευση της ΕΕ όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προϋποθέτει ένα ισχυρό ΚΚΕ με γερά πόδια στα εργοστάσια, στα καράβια, στα πολυκαταστήματα, στις φτωχογειτονιές, στη νεολαία αλλά και στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, την περιφέρεια και τους δήμους.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, με ενιαίο κριτήριο θα δυναμώσει την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, θα βοηθήσει να μπουν νέες δυνάμεις στην πάλη, ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το ΚΚΕ από 8,5% πήγε 4,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στο 28%. Αυτό δεν ανησύχησε την άρχουσα τάξη, την ΕΕ. Αποδυνάμωσε τους αγώνες του λαού. Τα μονοπώλια, η ΕΕ όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους από αυτή την εξέλιξη.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα, που, από την πρώτη στιγμή, ήταν κατηγορηματικά αντίθετο στην ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, αντίθετο στην ΕΕ και το Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ. Προειδοποίησε το λαό για τις συνέπειες. Και τώρα προειδοποιούμε την εργατική τάξη, να μην παγιδευτεί σε νέες αυταπάτες».

Συγκεντρώσεις και συσκέψεις ενόψει των εκλογών

Περιοδείες και συγκεντρώσεις με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», πραγματοποιούνται απ' τις ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις για την παρουσίαση των θέσεων του Κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση και την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει. Μεταξύ αυτών και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα Σάββατο

-- Συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα Ανω Λιόσια, στο 1o ΚΑΠΗ (Φυλής 165), με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Κυριακή

-- Στις 10.30 π.μ. στη Λούτσα, στο «Γυάλινο Κτίριο», αίθουσα «Ξενοφών», θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

-- Στις 11 π.μ. στο Καματερό στον κινηματογράφο «Μελίνα» (Λ. Φυλής 165) θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 11 π.μ. στην Αγ.Βαρβάρα, στο 1o ΚΑΠΗ, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 11 π.μ. στη Σαλαμίνα, στο Εργατικό Κέντρο (Π. Φουρίκη 17) θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., στα Καλύβια, στην αίθουσα του Δημαρχείου Σαρωνικού, θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 11 π.μ. στο Χολαργό, στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ. στο Κορωπί, στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στο Γέρακα, στο 2ο Γυμνάσιο, θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 6.30 μ.μ. στου Ζωγράφου, στον κινηματογράφο «Αλέκα», θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ. στον Κολωνό, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

-- Στις 7 μ.μ. στην Πεύκη, στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

Στο Μαντούδι Εύβοιας

Συγκέντρωση σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Μαντουδίου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στην Κόρινθο

Εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κόρινθο, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Νίκο Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην Ικαρία

Η ΤE Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στον Εύδηλο, στην αίθουσα του Δήμου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει το ΚΚΕ στο Δήμο Ικαρίας.

Στη Θάσο

Εκδήλωση διοργανώνει η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, στις 11.30 π.μ. στο καφέ «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» στα Λιμενάρια. Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο Θάσου και στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Στη Βρετανία

Η ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και οι μάχες των εκλογών. Η σημασία της "Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας"», αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στο Λονδίνο (140 Falkland Road, N80NP). Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για τον κομματικό Τύπο

Εκδήλωση, με θέμα «"Ριζοσπάστης": Το καθημερινό μας όπλο για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την ανασύνταξη του κινήματος», διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μνημόσυνο για τον Κ. Παπαπολυχρονίου

Αύριο Κυριακή, στις 9.30 το πρωί στην εκκλησία Αγ. Αναργύρων στην παραλία Ασπροπύργου, θα γίνει το μνημόσυνο του Κώστα Παπαπολυχρονίου που «έφυγε» από κοντά μας στις 7 Γενάρη. Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου γεννήθηκε το 1936 στο Βαλτετσίνικο Αρκαδίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στο εργοστάσιο «ΧΑΛΥΨ». Ηταν δικηγόρος στο επάγγελμα.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1956 και δούλεψε στην παράνομη Οργάνωση Ελευσίνας - Ασπροπύργου και από στελεχικές θέσεις στην Οργάνωση Δ. Αττικής του ΚΚΕ. Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Αττικής το 1977 και το 1981. Για 8 χρόνια διετέλεσε δήμαρχος στον Ασπρόπυργο και για πάνω από 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Από το 2002 ως το 2010 ήταν επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην Δ. Αττική. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε μαχητικά δίπλα στο ΚΚΕ και την πάλη του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ