ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
φωτό 1

Στις 17 Μάρτη συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο της γυναίκας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Παιονίας.

Μέρμηγκας Νίκος

***

φωτό 1

Στη μνήμη του σ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η κόρη του Ευριδίκη προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ. Ο σ. Θεόδωρος Μαυρογιώργος «έφυγε» από τη ζωή στις 16 Φλεβάρη του 2013.

***

φωτό 1

Φέτος, στις 19 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 16 χρόνια από την απώλεια του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΤΣΗ. Ο σ. Βαγγέλης υπήρξε στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ, εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Λογιστών. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος ενάντια στον οπορτουνισμό, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο 1990/91. Υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Στη μνήμη του, η μητέρα του Αλεξάνδρα, η σύζυγός του Βιβή και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Παιανίας του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

***

φωτό 2

Στις 15 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΗΣ. Ο Δ. Κατσής γεννήθηκε σε πολυμελή οικογένεια στο χωριό Κτιμένη Καρδίτσας, το 1925. Μέλος του ΚΚΕ από το 1944. Στην ιταλογερμανική κατοχή πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ηταν γραμματέας της ΕΠΟΝ στο χωριό του, την Κτιμένη. Από το 1946 εντάχθηκε στον ΔΣΕ, αποφοίτησε από τη Β' σειρά της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε σοβαρά τέσσερις φορές. Αναδείχτηκε, διαδοχικά, σε διμοιρίτη, λοχαγό και διοικητή Τάγματος του ΔΣΕ. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου εργάστηκε, σπούδασε και πήρε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Επαναπατρίστηκε το 1987 με την οικογένειά του. Ηταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Συγγραφέας βιβλίων, όπως «Το ημερολόγιο ενός αντάρτη του ΔΣΕ (1946 - 1949)».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΗΣ
Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΗ, επίσης και στη μνήμη του μικρότερου αδελφού του, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΗ, κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» πριν ένα χρόνο από κοντά μας, η σύζυγος του Δημήτρη Κατσή, Ζωή, η κόρη του Κατερίνα και ο γαμπρός του Ηλίας Τσίρης, και τα εγγόνια του, Βαγγέλης, Χριστίνα και Ζωή προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».


ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΨΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΨΑΣ
φωτό (χαρτί) 1

Στις 22 Φλεβάρη 2014 και ώρα 9.30 π.μ., γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΨΑ, στον Αγ. Σπυρίδωνα Φωκίδας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΔΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΑΔΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ
φωτό 1

Φέτος τον Ιούνιο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος αγωνίστηκε όλη τη ζωή του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος. Η συντρόφισσα Κατερίνα Κορδογιάννη, σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, προσφέρει 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

φωτό 1

Την Πρωτοχρονιά του 2014 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΤΑΣ σε ηλικία 88 ετών. Γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1926. Σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ηταν πολιτικός πρόσφυγας στη Τασκένδη από το 1949 έως το 1962, οπότε και επαναπατρίστηκε στο Λιτόχωρο. Παντρεύτηκε τη Σοφία Τσιόγκα από το Στεφάνι Καρπενησίου Ευρυτανίας, επίσης αγωνίστρια του ΔΣΕ, και απέκτησαν τρία παιδιά. Σε όλη τη ζωή του στάθηκε όρθιος και περήφανος αγωνιστής για τις ιδέες του και πιστός στις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού. Δεν υπέκυψε ποτέ τις πιέσεις και δεν πρόδωσε τα ιδανικά του. Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν το ποσό των 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω Κ.Ο. Λάρισας.

***

φωτό 1

Από τις 16 Φλεβάρη του 1976 συμπληρώνονται 38 χρόνια, που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, από την Κρύα Βρύση Πέλλας. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ηρωικού και τιμημένου ΕΛΑΣ τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και παρέμεινε στη συνέχεια της ζωής του πιστός στις ιδεολογικές του αρχές.

ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΑΔΑΜΟΣ ΤΑΚΗΣ
Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κρύας Βρύσης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ολγα Φωστηροπούλου

και οι γιοι του, Τάκης και Γιώργος Φωστηρόπουλος

***

φωτό 3

Ανθρωποι αξέχαστοι, γιατί ήταν έντιμοι και αγνοί σύντροφοι κι αγωνιστές που πάλεψαν με πίστη και αφοσίωση για τη μεγάλη πανανθρώπινη ιδέα μιας καλύτερης ζωής, για όλους τους λαούς του κόσμου.

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονιών:

ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ

ΕΛΕΝΗΣ ΑΔΑΜΟΥ-ΓΚΕΡΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,

προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

φωτό 2

Στη μνήμη των καπετάνιων του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΩΡΑΚΟΥ, από τον Κότρωνα της Μάνης, η αδελφή τους Ολγα και ο άντρας της Ντίνος Γουρδομιχάλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού

***

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΥΡΟΒΑΣΙΛΑ που «έφυγε» από τη ζωή πριν 8 χρόνια, στις 16.2.2006, Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ που πάντα υπηρέτησε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων-Πεντέλης.

Η σύζυγος Παναγιώτα,

η κόρη, Ντίνα Ξυροβάσιλα

***

φωτό 1

ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΜΠΑ που πέθανε στις 27 Γενάρη του 2014, το ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) Τούμπας, προσφέρει 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

***

φωτο 1

Με αναμνήσεις από το 40ήμερο απεργιακό αγώνα το καλοκαίρι του 1981 στην Ολυμπιακή Αεροπορία, την πολιτική διαπάλη και τους αγώνες που ακολούθησαν, θυμόμαστε τη συντροφικότητα, τη μαχητικότητα και την πειθώ που χαρακτήριζαν τον ευθύ, ετοιμόλογο και αξέχαστο σύντροφό μας, ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΚΑΛΑ, καθώς πριν λίγο καιρό, στις 19 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας. Πιστός στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, δεν πρόλαβε να πάρει και πάλι ενεργά μέρος στο κίνημα και στους λαϊκούς αγώνες, όπως και το ποθούσε, επιστρέφοντας ύστερα από ολιγόχρονη απουσία του στο εξωτερικό.

Στη μνήμη του, οι σ/φοι του Βασίλης, Τάσος, Γιώργος, Γιάννης, Κώστας, Λευτέρης και Θόδωρας, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αερομεταφορών, το ποσό των 180 ευρώ.

***

φωτό 1

Εκλεισε, ήδη, ένας χρόνος (10 Γενάρη) που «έφυγε» από κοντά μας ο φίλος, συνάδελφος και σύντροφός μας ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Φεύγοντας πρόωρα από τη ζωή (μόλις 67 χρόνων) γέμισε με θλίψη τον κόσμο γύρω του και όλους εμάς. Ακόμα και λίγο πριν το τέλος, θα τον θυμόμαστε δίπλα μας, να μας καθοδηγεί και με τη γνώμη του να προσπαθεί να συμβάλλει στο σωστό προσανατολισμό του αγώνα μας. Υπήρξε ακέραιος, ευθύς και πρωτοπόρος. Αφησε δυσαναπλήρωτο κενό στους φίλους, τους συντρόφους και την οικογένειά του. Με όλα τα αυτονόητα χαρίσματα ενός Κομμουνιστή στάθηκε δίπλα στο Κόμμα μέχρι τέλους. Με τις γνώσεις του συνέβαλλε αποφασιστικά στην εκλαΐκευση και αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της ΕΟΚ - ΕΕ και στην ενημέρωση και προετοιμασία των Εκτελωνιστών για την απόκρουση των πολιτικών της. Αμετακίνητος ιδεολογικά, σοβαρός, σεμνός και μετρημένος, όπως ήταν, ο Μπάμπης κέρδισε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων ανεξαίρετα. Ετσι θα τον θυμόμαστε πάντα.

ΚΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Οι φίλοι και σύντροφοί του στην Ενιαία Κίνηση Εκτελωνιστών Πειραιά - Αθήνας (ΕΚΕΠΑ) σαν ελάχιστη συμβολή στη μνήμη του προσφέρουν στο Κόμμα του, το ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ.

***

φωτο 1

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στον αγώνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ (Σούλα). Εφυγε από κοντά μας στις 23-3-2010. Μέχρι το τέλος της ζωής έμεινε πιστή στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού.

Αντί για μνημόσυνο, στη μνήμη της, προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Ο σύζυγος και τα παιδιά

****

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΝΝΑΣ ΒΕΝΕΤΗ που πέθανε πρόσφατα στον Καναδά προσφέρω 200 ευρώ για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ και εύχομαι να τα χιλιάσει για να δει άσπρη μέρα όλος ο κόσμος.

Αγγελα Πιλιτσοπούλου

***

φωτο 1

Στις 9 Νοεμβρίου 2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΥΤΖΗΣ (Τζαβέλας). Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1921. Από τα 18 του χρόνια αγωνίστηκε για τα ιδανικά του λαού. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στα χρόνια του Εμφυλίου ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ. Με την υποχώρηση βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Βουλγαρίας, όπου διατέλεσε στέλεχος του ΚΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος πολιτικών προσφύγων στη Φιλιππούπολη επί σειρά ετών. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1982 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε τη δράση του ως στέλεχος της οργάνωσης των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων. Σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κινήματος και αφοσιωμένος αγωνιστής του ΚΚΕ, χωρίς «εκπτώσεις» και συμβιβασμούς. Υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος, πατέρας, παππούς και προπάππους.

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, Βαρβάρα, ο γιος του Νικόλαος και τα εγγόνια του, Παναγιώτης και Βαρβάρα, προσφέρουν, στη μνήμη του, 500 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη:

- Του παππού μου, ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΑΜΑΚΔΑ, νεκρού μαχητή του ΔΣΕ

- Του παππού μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, που αφέθηκε «ελεύθερος» από τη Μακρόνησο, όντας ετοιμοθάνατος από τα βασανιστήρια και ξεψύχησε λίγες μέρες αργότερα

- Της γιαγιάς μου, ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑΝΤΑ, νεκρής μαχήτριας του ΔΣΕ

- Του θείου μου, ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΤΣΙΝΗ, αναρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, από τους τελευταίους στη Χαλκιδική (ως την άνοιξη του 1950)

- Της θείας μου, ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΤΣΙΤΣΙΝΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ

- Του θείου μου, ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΓΡΑ, δικηγόρου, εξόριστου από το καθεστώς Παπαδόπουλου, αμετανόητου κομμουνιστή

- Του θείου μου, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (καπετάν-Παπαγιώργη), ταξίαρχου του ΔΣΕ και πρωτοκαπετάνιου του ΔΣΕ Χαλκιδικής, λαμπρού παραδείγματος κομμουνιστή, που ακόμα και σήμερα φωτίζει τις καρδιές μας.

Προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Παύλος Στεφανίδης

Ορμύλια Χαλκιδικής

***

φωτό 1

Ο ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ «έφυγε» από κοντά μας στις 8.1.2014. Από τα εφηβικά του χρόνια εντάχθηκε στο κίνημα και ήταν πάντα παρών σ' όλους τους αγώνες και τις μάχες που έδωσε το Κόμμα. Στην Εθνική Αντίσταση, το ΔΣΕ, το Μακρονήσι κ.λπ.

Στη μνήμη του, τα ανίψια του Τέλης και Πέγκη Γόντικα προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων και φίλων μου με τους οποίους μεγαλώσαμε στη ΛΔ Πολωνία, παιδιά μαχητών του ΔΣΕ και πολιτικών προσφύγων οι οποίοι «έφυγαν» από κοντά μας, των: ΤΖΙΜΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ από το Κροστσιένκο (Νέα Ζωή), ΒΡΟΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από την Ζιελύνα Γκούρα, ΑΛΕΞΟΥΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ από το Βρότσλαβ, ΧΑΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ από την Σφιντνίτσα και από την Λεγκνίτσα τους: ΕΞΑΔΑΧΤΥΛΟΣ ΛΑΜΠΗΣ, ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ και ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Μέσω της ΚΟΒ Μετάλλου της ΚΟΘ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκέπασε.

ΜΑΚΡΙΔΟΥ Ιωαννίδου ΕΛΕΝΗ
ΜΑΚΡΙΔΟΥ Ιωαννίδου ΕΛΕΝΗ
Ματσάγγας Δημήτρης

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αδελφού του, ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΚΑΝΔΥΛΑ, αντιστασιακού από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, που ««έφυγε» από τη ζωή στις 10 Δεκεμβρίου 2013, ο αδελφός του, αντάρτης του ΕΛΑΣ, Παύλος Σκανδύλας, προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα - αδελφού - ξάδελφου ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑ, αγωνιστή της δημοκρατίας προσφέρουμε 150 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οικογ. Δημαρχόπουλου Χαράλαμπου

Οικογ. Δημαρχόπουλου Παναγιώτη

Οικογ. Ερεμείδη Αναστ. Κυριακή.

***

φωτο 1

Στις 09/02/2014 συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λαχανά.

Ο γιος της, Μακρίδης Νικόλαος - Λάζαρος

***

φωτο 1

Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Δημητρίου γεννήθηκε το 1919 στη Μάδυτο της Αν. Θράκης. Πρόσφυγες με την οικογένειά του εγκαταστάθηκαν στην Κριθιά Λαγκαδά. Πολέμησε το '40 στο Αλβανικό Μέτωπο. Μέλος του ΚΚΕ, ΕΛΑΣίτης στη διάρκεια της Κατοχής, συλλαμβάνεται μετά την Απελευθέρωση και εκτοπίζεται στη Μακρόνησο, Γιάρο, Αη Στράτη. Δεν υπέγραψε δήλωση και βασανίστηκε απάνθρωπα. Εξαιτίας των βασαναστηρίων νοσηλεύτηκε από το 1951 μέχρι την απελευθέρωσή του στο Δαφνί. Το 1967 η φασιστική Χούντα τον εξορίζει στη Λέρο, απ' όπου αποφυλακίζεται το 1969 λόγω προβλημάτων υγείας. Μέχρι το θάνατό του (23 Απρίλη 2012) είναι μέλος του ΚΚΕ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
Στη μνήμη του, ο γιος του, Δημήτρης, προσφέρει 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κριθιάς Υπαίθρου Θεσ/νίκης.

***

φωτο 1

Στις 20 Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, το μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΠΟΥΣΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. Γεννήθηκε το 1927 στην Κριθιά Θεσ/νίκης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε αρχικά στην ΕΠΟΝ και αργότερα, μέσα από τον ΕΛΑΣ, πήρε μέρος σε μάχες όπου και τραυματίστηκε. Στον Εμφύλιο συνελήφθη, βασανίστηκε και, τέλος, εξορίστηκε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα.

Τα παιδιά του, Γιώργος-Μαρία, και τα εγγόνια του, Κατερίνα - Νικολέτα

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ, αντάρτη του 19ου Συν/τος του ΕΛΑΣ Νιγρίτας Σερρών, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ, υπεύθυνης ΕΠΟΝ περιοχής από τα Ιβηρα Σερρών, της ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΚΟΥΣΑΝΤΖΑ από τον Παλαμά Καρδίτσας και των συντρόφων της, μελών του ΚΚΕ και συμμαχητών της στον ΔΣΕ, ΤΣΙΡΩΝΗ ΒΑΣΙΛΗ από την Καρδίτσα, ΒΑΡΝΑΒΑ ΘΑΝΑΣΗ από το Νεοχώρι Τρικάλων, του ΚΑΨΑΛΗ ΘΑΝΑΣΗ και ΧΑΣΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ από τη Συκιά Ελασσόνας, του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ από το Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, του ΓΑΛΑΝΙΤΣΑ ΑΛΕΚΟΥ από τη Ματαράγκα Καρδίτσας, του ΚΥΡΙΤΣΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ από τα Χάσια, του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΗΤΣΟΥ από την Καρδίτσα, του ΧΑΛΚΙΑ ΚΩΣΤΑ από την Καρδίτσα που μετά το ηρωικό πέρασμα του αυχένα της ΝΙΑΛΑΣ Αγράφων με φάλαγγα μαχητών του ΔΣΕ και αμάχων στην Ευρυτανία τον Απρίλη του 1947, με απόφαση του στρατοδικείου Λαμίας εκτελέστηκαν στην Ξηριώτισσα Λαμίας στις 9/5/47, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλαμαριάς.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΩΡΑΚΟΣ
Σίμος Κεΐσογλου, συντ/χος Δικηγόρος


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (Σούλα)

ΜΠΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΤΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΤΑΣ

ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΥΣΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΟΥΣΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΚΑΝΔΥΛΑΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΚΑΝΔΥΛΑΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Δημητρίου
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Δημητρίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΥΤΖΗΣ (Τζαβέλας)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΥΤΖΗΣ (Τζαβέλας)


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ