ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι δηλώσεις συμμετοχής

Ξεκινούν στις 9 Μάρτη οι αγώνες

Μέχρι την Παρασκευή 21 Φλεβάρη συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής στο εργατικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 9 Μάρτη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις σωματειακές επιτροπές και κάθε εργαζόμενο να πάρουν μέρος με τις ομάδες τους. Μέχρι στιγμής, τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 39 ομάδες: Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σωματείο Εργαζόμενων στην «Tasty», Νέοι εργατικών κατοικιών στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, Σωματείο Εργαζομένων στη «Newrest», Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, Σωματείο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Γκύζη-Κυψέλης, Σωματείο Ξύλου Αθήνας, Παράρτημα Οικοδόμων Καλλιθέας, Επιτροπή Νέων Οικοδόμων Καλλιθέας, Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο ΟΤΑ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματειακή Επιτροπή στη «DIAKINISIS LOGISTICS», Σωματείο Εργαζομένων στον «Κωσταντακάτο», ΚΕΘΕΑ θεραπευτική Κοινότητα «ΔΙΑΒΑΣΗ», Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «ΒΥΡΩΝΑΣ», Σωματείο εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Χαρτοποιία SOFTEX», ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καλαμακίου, Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών, Σωματειακή Επιτροπή ΟΤΕ Αθήνας, ΣΕΤΗΠ, Λογιστές, Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Νέας Ιωνίας, Λαϊκή Επιτροπή Καισαριανής, Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», Εργαζόμενοι «MEDIATEL», Εργαζόμενοι «FORTHNET», ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, ΚΕΘΕΑ θεραπευτική Κοινότητα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ΚΕΘΕΑ Θεραπευτική Κοινότητα «ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ», ΚΕΘΕΑ κοινωνική επανένταξη «ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ», Μετανάστες Εργαζόμενοι από το Αφγανιστάν, Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού, ΕΠΑΣ Αθηνών.

ΣΤΙΒΟΣ
«Απογειώθηκε» ο Λαβινελί

Στο πλέον ιδανικό μέρος βρήκε την ευκαιρία ο Γάλλος Ρενό Λαβινελί να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ότι δικαίως θεωρείται το σπουδαιότερο όνομα του επί κοντώ αυτή τη στιγμή και ένας απ' τους καλύτερους αθλητές του αγωνίσματος μέχρι σήμερα. Συμμετέχοντας στο διεθνές μίτινγκ επί κοντώ του Ντόνετσκ με διοργανωτή μάλιστα τον Σεργκέι Μπούμπκα ο οποίος έχει σφραγίσει την εξέλιξη του αγωνίσματος για μια δεκαετία περίπου, ο Λαβινελί του πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ στο κλειστό στίβου με άλμα στα 6,16μ., καταρρίπτοντας το 6,15μ., που κράταγε από τις 21 Φλεβάρη του 1993.

Μάλιστα, ουσιαστικά το άλμα του Γάλλου είναι το καλύτερο όλων των εποχών στην ιστορία του επί κοντώ, αφού ξεπέρασε και το παγκόσμιο στο ανοικτό που είναι 6,14μ. (πάλι του Μπούμπκα) με το αγώνισμα να κατέχει το παράδοξο του μεγαλύτερου ρεκόρ στο κλειστό απ' ό,τι στο ανοικτό. Τυπικά, όμως, ακόμα το ρεκόρ ανήκει και αυτό στον Σεργκέι Μπούμπκα (απ' τις 31/7/1994), αφού η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Στίβου ξεχωρίζει τα ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ επιστρέφει σε γαλλικά χέρια μετά από 30 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα το 5,91μ. του επίσης σπουδαίου επικοντιστή Τιερί Βινιερόν.

Ο 28χρονος Ρενό Λαβινελί πρωταγωνιστεί την τελευταία πενταετία στο αγώνισμα του επί κοντώ, έχοντας συνεχώς εξέλιξη, πρωταγωνιστώντας σε κάθε διοργάνωση που έχει συμμετάσχει απ το 2009 που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Ευρωπαϊκό κλειστό του Τορίνο μέχρι την καλύτερη (μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο) επίδοσή του, το 5,97μ. των Ολυμπιακών του Λονδίνου (2012). Στο μίτινγκ μετείχαν και ο Κώστας Φιλιππίδης με την Νικόλ Κυριακοπούλου, ωστόσο έδειξαν κουρασμένοι και οι δυο και τα άλματα δεν τους βγήκαν. Ο πρώτος είχε καλύτερη επίδοση στο 5,66μ., ενώ η δεύτερη έμεινε στα 4,42μ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Χαμόγελα για Αστέρα, ΠΑΟ

Στα αποτελέσματα των ομάδων που διεκδικούν μια θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ και η μοιρασιά στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ Αρη και Βέροιας, εστιάστηκε το ενδιαφέρον στα δρώμενα της 25ης αγωνιστική της Super League.

Απ' τους κερδισμένους της ημέρας θεωρούνται ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναθηναϊκός. Οι Αρκάδες επικράτησαν και μάλιστα με ανατροπή του ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τρίπολη και πλέον εδραιώθηκαν στην 5η θέση, ενώ παραμένουν ζωντανοί με αξιώσεις για το κάτι παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός πέρασε απ' την Κομοτηνή νικώντας τον Πανθρακικό με 2-0, μένοντας εντός πρώτης τετράδας. Αντίθετα, τη μοίρα του δεύτερου ΠΑΟΚ ακολούθησε και ο τρίτος Ατρόμητος που ηττήθηκε εκτός έδρας απ τον Λεβαδειακό με 1-0 και είδε τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του (ΠΑΟ, Αστέρα Τρίπολης) να μειώνεται. Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι ουραγών στο Κλ. Βικελίδης, αφού Αρης και Βέροια κόλλησαν στο μηδέν με τους κίτρινους πάντως να θεωρούνται οι πιο... χαμένοι του αγώνα. Αλλα αποτελέσματα: Ξάνθη - Καλλονή 1-0, Ολυμπιακός - Πλατανιάς 4-2, Παναιτωλικός - Απόλλων Σμ. 2-1, Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Εργοτέλης - ΟΦΗ 0-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 71, ΠΑΟΚ 51, Ατρόμητος 49, Παναθηναϊκός 46, Αστέρας Τρίπολης 45, Παναιτωλικός 34, Πανθρακικός 34, ΟΦΗ 33, ΠΑΣ Γιάννινα 32, Εργοτέλης 30, Ξάνθη 29, Καλλονή 29, Λεβαδειακός 27, Πανιώνιος 27, Απόλλων Σμ. 25, Πλατανιάς 22, Βέροια 20, Αρης 25.

Footbal league (20η αγων)

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών 2-0, Βύζας - Γλυφάδα 1-3, Παναχαϊκή - Πανηλειακός 2-1, Αχαρναϊκός - Αστέρας Μαγούλας 1-0, Φωκικός - Παναιγιάλειος 0-1, Επισκοπή - Καλλιθέα 0-1, Χανιά - Φωστήρας 0-1. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός Βόλου 49, Ηρακλής Ψαχνών 34, Χανιά 34, Παναιγιάλειος 33 κτλ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-2, Κέρκυρα - Απόλλων 1926 2-0 , Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0, Τύρναβος - Αιγινιακός 1-2, Καβάλα - Βατανιακός 0-0, Δόξα Δράμας - Ηρακλής 0-2 , Ζάκυνθος - Νίκη Βόλου 2-0. Η βαθμολογία: Κέρκυρα 47, Ηρακλής 39, Νίκη Βόλου 38, Αιγινιακός 37 κτλ.

Γ ΕΘΝΙΚΗ: 18η αγων: Με το εντυπωσιακό 8-1 επικράτησε η ΑΕΚ του Περιστερίου στα πλαίσια του 6ου ομίλου και συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία με 41 β. (έναντι 31 της Κηφισιάς που ακολουθεί). Αντίθετα, η πρωτοπόρος του 2ου ΑΕΛ έμεινε στο 1-1 με τη Δόξα Κρανούλας, ωστόσο προπορεύεται με 46 βαθμούς (έναντι 39 του Οικονόμου).

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Αγωνιστική εκπλήξεων στο βόλεϊ

Σε αγωνιστική των εκπλήξεων εξελίχθηκε η 17η της Α1 ανδρών με τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά. Οι «πράσινοι» έφθασαν στην 5η συνεχόμενη νίκη τους (μέχρι την 11η αγωνιστική δεν είχαν βαθμό) επικρατώντας στην Αλεξανδρούπολη του Εθνικού με 3-0 και αλλάζοντας τα δρώμενα στην ουρά της βαθμολογίας. Στις εκπλήξεις συγκαταλέγονται και οι νίκες του Παμβοχαϊκού στην Σύρο επί του Φοίνικα (3-2) και της Λαμίας επί της ΑΕΚ (3-0) . Απ' τους πλέον κερδισμένους της αγωνιστικής η Κηφισιά που μετά το 3-1 επί του Αρη, έπιασε τους Εβρίτες στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έφυγε με χαμόγελα απ' την Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 επί του ΠΑΟΚ ενώ στο ντέρμπι ουραγών η Παναχαϊκή πέρασε απ' το Αιγίνιο νικώντας την τοπική Νίκη με το ίδιο σκορ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Εθνικός Αλεξ. 37, Κηφισιά 37, Φοίνικας Σύρου 36, Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 28, Λαμία 21, ΠΑΟΚ 20, Αρης 20, Παμβοχαϊκός 15, Παναθηναϊκός 14, Νίκη Αιγινίου 13, Παναχαϊκή 11.

  • Α1 γυναικών (17η αγων.): Ρέθυμνο - Ηρακλής Κηφισιάς 3-1 , Βριλήσσια - Σταυρούπολη 3-1 , Μακεδόνες - Ηρακλής 1-3, Μαρκόπουλο - Ιωνες 2-3, Πανναξιακός-ΑΕΚ 1-3. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1. Βαθμολογία: ΑΕΚ 46, Ολυμπιακός 45, Βριλήσσια 43, Παναθηναϊκός 35 κτλ.

ΠΟΛΟ: Α1 ανδρών (15η αγων.): Γλυφάδα-Ολυμπιακός 4-19, Αργοστόλι-ΠΑΟΚ 4-14, Χίος-Βουλιαγμένη 7-15, Πανιώνιος-Κέρκυρα 8-6, Νηρέας Λαμίας-Π.Φάληρο 5-3. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 42, Βουλιαγμένη 40, Παναθηναϊκός 32, ΠΑΟΚ 30 κτλ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ο Δούκας γνώρισε την ήττα με 27-17 από την ουκρανική Ζαπορόζιε στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Challenge Cup και πλέον η ρεβάνς στην Ουκρανία είναι τυπική διαδικασία αφού το έργο της ελληνικής ομάδας είναι αρκετά δύσκολο.

  • Α1 ανδρών (13η αγων.): Αερωπός Εδεσσας-ΑΕΚ 17-36, ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας 28-21, Κιλκίς-Αναγέννηση Βύρωνα 22-22, ΧΑΝΘ-Ποσειδώνας Λουτρακίου 24-24, Αρχέλαος-Φοίβος Συκεών 18-20. Η βαθμολογία: ΑΕΚ 25, Διομήδης Αργους 24, ΠΑΟΚ 18, Δούκας 16 κτλ.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ντέρμπι και φωνές στην Πυλαία

Η δύσκολη αγχωτική επικράτηση του Ολυμπιακού στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ και η νίκη του Αρη επί του Πανιωνίου ήταν τα δυο γεγονότα που ξεχώρισαν στη 18η αγωνιστική της Α1.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός στην πρόβα τζενεράλε πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη για την Ευρωλίγκα, ίδρωσε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ και να επικρατήσει με 74-72, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν πάντως για την τελευταία φάση, αφού θεωρούν ότι ο Ντάνσον έκανε φάουλ στον Κούπερ.

Στη Ν. Σμύρνη ο Αρης, μετά από σπουδαία εμφάνιση έφτασε στη νίκη επί του γηπεδούχου Πανιωνίου με 68-63, ρίχνοντάς τον από τη 2η θέση της βαθμολογίας και βάζοντάς τον σε μπελάδες για την πρώτη τετράδα με δεδομένο και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει για τη συνέχεια (τα δυο παιχνίδια με τους αιώνιους και τη μονομαχία με τον ΠΑΟΚ).

Στα αξιοσημείωτα και η νίκη του Ρεθύμνου επί του Απόλλων Πάτρας με 92-72 που ξανάφερε εντός οκτάδας τους Κρητικούς.

Αλλα αποτελέσματα: Ικαρος - Τρίκαλα 81-74, Κολοσσός Ρόδου - Πανελευσινιακός 61-57, Ηλυσιακός - ΚΑΟΔ 70-74, Παναθηναϊκός - Κηφισιά 72-59.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 35, Ολυμπιακός 32, Πανιώνιος 31, ΠΑΟΚ 29, Κηφισιά 28, Αρης 26, ΚΑΟΔ 26, Ρέθυμνο 25, Απόλλων Π. 25, Κολοσσός Ρ. 25, Τρίκαλα 24, Πανελευσινιακός 24, Ικαρος 23, Ηλυσιακός 23.

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Με τα βλέμματα του ενδιαφέροντος να πέφτουν περισσότερο στην αναμέτρηση του Μάντσεστερ, η φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη σχεδόν δίμηνη διακοπή της, ξαναμπαίνει σε δράση με τη διεξαγωγή των αγώνων για τη φάση των 16. Στη σημερινή πρεμιέρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα (21.45 ΝS 2), ενώ την ίδια ώρα, η Μπάγερν Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει την Παρί Σεν Ζερμέν (ΝS1). Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη φάση, τα παιχνίδια είναι διπλά και θα ακολουθήσει ρεβάνς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ