ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ
Η σπουδάζουσα νεολαία να συμπορευτεί με το ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Πολυτεχνείο Αθήνας μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Τασία Τσατσούλη στο βήμα της συγκέντρωσης στο αμφιθέατρο του ΣΕΜΦΕ στο ΕΜ Πολυτεχνείο
Η Τασία Τσατσούλη στο βήμα της συγκέντρωσης στο αμφιθέατρο του ΣΕΜΦΕ στο ΕΜ Πολυτεχνείο
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, απηύθυνε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας την Τετάρτη σε συγκέντρωση του Κόμματος στο ΕΜΠ.

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Απευθύνουμε και στη σπουδάζουσα νεολαία κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Στη σπουδάζουσα νεολαία γενικά, αλλά και ειδικά στο κομμάτι που έχει καταγωγή και αφετηρία της την εργατική - λαϊκή οικογένεια που γόγγυξε να φτάσει τα παιδιά της μέχρι το Πανεπιστήμιο. Που πέρασε όλα τα ταξικά φίλτρα της εκπαίδευσης και σε όλες τις βαθμίδες της με το όνειρο να κατακτήσει τη γνώση και μια καλύτερη ζωή».

«Μεγαλώνει το ποσοστό των φοιτητών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές, που πρέπει να συνδυάσουν σπουδές και δουλειά, δουλειά του ποδαριού και εκμετάλλευση. Το ποσοστό των νέων από το 2009 ακόμη που εργάζονταν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους (είτε διακόπτοντας τις σπουδές είτε παράλληλα με αυτές) ανερχόταν σε 27,4%», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα αστικά επιτελεία σχεδιάζουν «τη διεύρυνση του αριθμού των θέσεων της μερικής απασχόλησης για τη σπουδάζουσα νεολαία. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η ΕΕ στη σπουδάζουσα νεολαία: Σπουδές ευκαιρίας και ευκαιριακή απασχόληση».

«Κι όμως», συμπλήρωσε η Τ. Τσατσούλη, «η σπουδάζουσα νεολαία είναι η νέα φουρνιά των εργαζομένων που επιβεβαιώνει την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Εχουμε στον τόπο μας σπουδαγμένο και μαζί έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Μπορεί να κάνει πράξη τον επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό μιας κοινωνικοποιημένης οικονομίας. Μιας οικονομίας που λειτουργεί όχι στη βάση του κέρδους αλλά στη βάση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Μια οικονομία λαϊκή που σχεδιάζει την παραγωγή και διανομή με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας και τις ανάγκες του λαού μας. Που η επιστήμη και η τεχνική στα χέρια του θα γίνονται όπλο προόδου και ανάπτυξης της παραγωγικότητας της εργασίας, που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τον καταναγκασμό της εργασίας, του δίνει ελεύθερο χρόνο για να συμμετέχει στον κοινωνικό έλεγχο και στην οργάνωση της εργασίας. Που στους κόλπους της το νέο επιστημονικό δυναμικό θα γίνεται δύναμη που απελευθερώνει τον άνθρωπο από ασθένειες και λογής καταναγκασμούς που επιβάλλει σήμερα το καπιταλιστικό κέρδος και όχι βαστάζος ενός σάπιου συστήματος.

Ποιος νέος άνθρωπος μπορεί να αποδεχτεί σήμερα να πεινάνε παιδιά και τα super market και οι αποθήκες τροφίμων να είναι γεμάτες; Ποιος νέος άνθρωπος μπορεί να αποδεχτεί ο γέροντας και ο άνεργος να μην έχουν φάρμακο όταν οι φαρμακαποθήκες είναι γεμάτες; Να δέχεται χιλιάδες αστέγους όταν εκατοντάδες χιλιάδες διαμερίσματα είναι άδεια; Ποιος νέος άνθρωπος, και μάλιστα επιστήμονας, μπορεί να υποταχθεί σε αυτήν την αφύσικη και καταστροφική για τον άνθρωπο αντίφαση; Μόνο μια κοινωνία που πεθαίνει και σκορπά δίπλα της τη βρώμα του ανορθολογισμού και του ατομισμού. Αυτήν την κοινωνία ούτε τη θέλουμε, ούτε επιδιώκουμε την συντήρησή της. Οργανώνουμε την ανατροπή της. Η νέα γενιά στο πλάι της εργατικής τάξης μπορεί αυτό καλύτερα να το κατανοήσει. Να δώσει τον καλύτερο εαυτό της γι' αυτό το σκοπό, αφού είναι ο μόνος δρόμος που της εγγυάται το μέλλον της»!

ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση τιμής για τους μαχητές του ΔΣΕ

Ο χώρος όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των μαχητών του ΔΣΕ
Ο χώρος όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των μαχητών του ΔΣΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους μαχητές του ΔΣΕ οργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Στην εκδήλωση, με θέμα «Λαϊκή Ευημερία, η ουσία και ο σκοπός της πάλης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το χώρο όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος των μαχητών του ΔΣΕ, που στις 12 Φλεβάρη 1949 έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας. Στο χώρο έχουν ήδη γίνει εργασίες διαμόρφωσης - και θα συνεχιστούν - για την εγκατάσταση του ανάλογου μνημείου (φωτογραφία).

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Περιοδείες και συγκεντρώσεις με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», πραγματοποιούνται απ' τις ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 6 μ.μ., στη Ραφήνα, στο ξενοδοχείο «Αύρα», θα μιλήσουν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και ο Χρήστος Τσαλαπατάνης, υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου.

-- Στις 6:30 μ.μ., στη Ν. Μάκρη, στο παλιό Δημαρχείο, θα μιλήσουν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και ο Νίκος Στεφανίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα - Ν. Μάκρης.

-- Στις 6:30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών.

-- Στις 7:30 μ.μ., στο Π. Φάληρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Βαρβάρας 24), θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών και ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 6 μ.μ., στον Ωρωπό, στο Σαππανίδειο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού.

-- Στις 11 π.μ., στην Παιανία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, θα μιλήσουν ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ και ο Κώστας Φιλιούσης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας.

-- Στις 11:30 π.μ., στο Μαρκόπουλο, στο σινέ «Πολυχώρος», θα μιλήσουν ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο Ανδρέας Συλλελόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος Μαρκοπούλου.

-- Στις 11 π.μ., στο Χαλάνδρι, στο Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης και Δαναΐδων), θα μιλήσουν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και η Λούλα Καρατζά, υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου.

-- Στις 11 π.μ., στη Ν. Σμύρνη, στον κινηματογράφο «Σπόρτινγκ» (Κ. Παλαιολόγου 18), θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Σμύρνης.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αγ. Παρασκευή, στο 3ο Γυμνάσιο (Καράγιωργα & Δερβενακίων), θα μιλήσουν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Ανδρέας Γκιζιώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής.

Στη Μακεδονία

Σήμερα, Σάββατο

-- Σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Εδεσσας (Βαρόσι) θα μιλήσει, στις 7 μ.μ., ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Λαγκαδά, στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, θα μιλήσει, στις 7 μ.μ., η Σούλα Βλισίδου, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στο Χορτιάτη με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στην Ορεστιάδα, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα, θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στη Νέα Ζίχνη Σερρών, με επικεφαλής τον Γ. Κοτσάμπαση, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ζίχνης.

-- Σε συγκέντρωση στην κοινοτική αίθουσα του Χορτιάτη, στις 11 π.μ., θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ., θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη Στερεά

Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, θα μιλήσει:

-- Σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αταλάντης.

-- Αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., στη Λιβαδειά, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας.

Στην Πελοπόννησο

-- Σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στον Πύργο, στο Λάτσειο, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ.

-- Αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., πραγματοποιείται συγκέντρωση στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ