ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάρτη 2014
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Φιέστα για την προώθηση των πολιτικών της ΕΕ

Το πρόβλημα παρουσίασε ως λύση ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcarcel, κατά τη διάρκεια μιας φιέστας, της «6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πόλεων και Περιφερειών», που διεξάγεται από χτες στην Αθήνα.

Είπε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι πρόβλημα, αλλά η λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, με τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια. Εμφάνισε την ΕΕ περίπου ως έναν ουδέτερο χώρο όπου χωρίς αιτία διάφοροι αναρωτιούνται «αν είναι στη σωστή πορεία». Αναγνώρισε, βέβαια, ότι «έχουμε την οικονομική κρίση που έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Υπάρχει ανεργία των νέων που σε ορισμένα κράτη-μέλη ξεπερνά το 50%, 5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι χωρίς μέλλον αυτή τη στιγμή». Παράλληλα, όμως, ισχυρίστηκε ότι γι' αυτήν την χωρίς μέλλον προοπτική φταίει το γεγονός ότι οι άνθρωποι «δεν έχουν ένα σαφή ορίζοντα για να μπορέσουν να καταλάβουν με ποιον τρόπο λειτουργούν η επικουρικότητα και η αλληλεγγύη». Για το γεγονός ότι «26 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχασαν τη θέση εργασίας τους», ομολόγησε ότι «δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι κανείς αισιόδοξος». Παρ' όλα αυτά επέμεινε ότι «η Ευρώπη είναι η λύση του προβλήματος» και κατέφυγε στο ευχολόγιο που επαναλαμβάνει η ηγεσία της ΕΕ τα τελευταία 22 χρόνια: «Να αναζητήσουμε τις πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

Θεωρώντας την ΕΕ ως λύση στο πρόβλημα, κάλεσε «να ενωθούμε γύρω από αυτό που είναι το καλύτερο που έχουμε αυτήν τη στιγμή που είναι η Ευρώπη», ώστε να αντιμετωπιστεί μπροστά στις ευρωεκλογές «ο ευρωσκεπτικισμός».

Απόλυτα εναρμονισμένος με την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση, ο Ramon Luis Valcarcel αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων των χωρών της Νότιας Ευρώπης και προσπερνώντας το γεγονός των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων σε μια σειρά χώρες, εστίασε το πρόβλημα σε εγκληματικές οργανώσεις που «μεταφέρουν μετανάστες, ανθρώπους απελπισμένους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν». Κατά συνέπεια, για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ως προβλήματος που αφορά την εγκληματικότητα, μίλησε για «πρόβλημα διαχείρισης μεταναστευτικών δομών» και ως λύση πρόβαλε ότι «πάρα πολλά χρήματα και από την ΕΕ προορίζονται και πρέπει να υπάρχουν και προς τις χώρες που είναι πηγή προέλευσης της μετανάστευσης αυτής». Προοπτική που αναίρεσε λίγο μετά, λέγοντας ότι «υπάρχει θέμα έλλειψης σωστής διαχείρισης και διοίκησης (...) λόγω της τοπικής διαφθοράς, δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η στρατηγική και δεν μπορεί να κρατηθεί εκεί ο πληθυσμός».

Ως προς τους στόχους της διάσκεψης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αννα Παπαδημητρίου, είπε ότι «η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε τη συνδιάσκεψη αυτή με τη συνεργασία της Ευρώπης για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το πρόβλημα της οικονομίας. Για να μπορέσει να έρθει η Ευρώπη κοντά στο λαό. Για να μπορέσουν να συζητήσουν οι Περιφέρειες της Ευρώπης, οι Δήμοι της Ευρώπης για τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν με την κρίση».

Συνεχίζονται οι εργασίες στις Σκουριές

Συνεχίζονται οι εργασίες στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με προχτεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού (έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός), που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ για τα 3 χρόνια από το θάνατό του, η σύζυγός του Σταματία και τα παιδιά του Πέτρος, Γιώργος και Μαρία προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συναγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΠΑΜΕ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών υπαλλήλων. Μαρία μου δε θα σε ξεχάσω ποτέ και θα σε μνημονεύω ενισχύοντας τους τίμιους ταξικούς αγώνες όπου και εσύ συμμετείχες.

Βάσω Ζαχαριά

***

Στη μνήμη της ΦΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΤΣΗ, ένα χρόνο από το θάνατό της, προσφέρουμε μέσω του Τομέα Δημ. Διοίκησης και ΟΤΑ 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΤΕΝΤΕΣ

ΤΕΝΤ CENTER Τεντοτεχνική. Μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, ευκολίες πληρωμής, άμεση εξυπηρέτηση, δωρεάν εγκατάσταση. Αφήνουμε την τέντα να μιλήσει από μόνη της! Σωκράτους 52 - Δραπετσώνα, 210.4080.119, 210.4080.199, κιν. 6942.554.060. Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τεσσάρι 95 τ.μ., Νιόβης 11 - 3ος όροφος, κοντά στην πλατεία Αμερικής. Τιμή εξαιρετική, προτιμάται οικογένεια και μακροχρόνια μίσθωση. Πληροφ.-τηλ.: 210.6723.693.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΗΛΑΚΟ

ετών 89

κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου.

Η σύζυγος: Φωτεινή. Τα τέκνα: Γεώργιος και Κατερίνα, Ναταλί και Νίκος. Τα εγγόνια: Ευαγγελία, Φωτεινή. Τα αδέλφια: Ειρήνη και Βαγγέλης, Θεοδώρα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ