ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΚΟΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
φωτό 1

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΠΑΝΟΣ.

Το ετήσιο μνημόσυνό του θα γίνει, αύριο Κυριακή 30.3.2014, από το κοιμητήριο Αγ. Δημητρίου και ώρα 11.40 π.μ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που «έφυγε» ξαφνικά και απρόσμενα από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΙΑΔΗΣ.

Αύριο Kυριακή 30 Μάρτη Μάρτη, πραγματοποιείται μνημόσυνο στην εκκλησία της Ν. Σαμψούντας στην Πρέβεζα.

Η μνήμη του παραμένει πάντα ζωντανή σ' όλους όσοι τον γνώρισαν. Η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, του οποίου ο εκλιπών ήταν ακούραστος συμπαραστάτης, το ποσό των 100 ευρώ.

***

φωτό 1

Την Κυριακή 30 Μάρτη και ώρα 10.30 πρωί στην εκκλησία Παναγίτσας στον Ταύρο θα γίνει το μνημόσυνο του σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΖΟΚΟΠΟΥ.

Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 280 ευρώ και εργαζόμενοι (μπες στο ψητό) 65 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΖΟΚΟΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΑΖΟΚΟΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Eurokinissi

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
φωτό 1

Το Τομεακό Συμβούλιο του Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ και οι Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ προσφέρουν 470 ευρώ στη μνήμη του σ. Τάκη Τσίγκα, πατέρα της συντρόφισσάς μας, Βούλας Τσίγκα.

Το παράδειγμα του σ. Τάκη Τσίγκα, το ήθος και η αγωνιστική του σεμνότητα, η αντοχή του στις δύσκολες στιγμές της ταξικής πάλης, η προσφορά του στους αγώνες του λαού μας θα μας διδάσκουν πάντα, θα μας εμπνέουν και θα μας γεμίζουν με περηφάνια και δύναμη για να ακολουθήσουμε και εμείς τα χνάρια του, ακλόνητοι στον ίδιο δρόμο.

  • Στη μνήμη του σ. ΤΑΚΗ ΤΣΙΓΚΑ, στελέχους του ΚΚΕ που έφυγε τόσο νωρίς, από τη ζωή, προσφέρω στο Σπίτι του Αγωνιστή 30 ευρώ.

Λάκης Ασκαρίδης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του μέλους του ΚΚΕ, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 31 Μάρτη 2013, καθώς και στη μνήμη της αδερφής του ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΠΑΝΑΚΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ο γιος του Μπάμπης και η νύφη του Ζωή, προσφέρουμε στο Κόμμα μας μέσω της ΚΟΒ Λεχαινών το ποσό των 100 ευρώ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ γεννήθηκε το Μάρτη του 1924 στο Παλιορόφορο Πρεβέζης. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ και οργανώθηκε στο ΕΑΜ. ΕΠΟΝίτης από το 1943 και υπαξιωματικός του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε. Στα χρόνια της παρανομίας έδρασε μέσα απ' την ΕΔΑ. Από το 1974 συνέβαλε στη συγκρότηση των κομματικών οργανώσεων. Στις προσπάθειες να αλωθεί το Κόμμα από τον οπορτουνισμό (το '68 και το '91), κράτησε ανυποχώρητη στάση, υπερασπίστηκε το μαρξιστικό - λενινιστικό χαρακτήρα του Κόμματος, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΚΟΝΤΟΥ ΗΛΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και όλων των δημοκρατικών αγώνων, που αντιμετώπισε με κομμουνιστικό σθένος διώξεις, κυνηγητά, Μακρόνησο, καθώς και απόπειρα δολοφονίας του. Πιστός ως το τέλος του.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Η κόρη του προσφέρει 10 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Κηπ/λης Περιστερίου.


ΚΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ