ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΧΑΝΙΑ
Η επίθεση σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ

Περιοδείες σε Καστέλι, Βρύσες και Βουκολιές πραγματοποίησαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο Καστέλι Κισσάμου περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και Σοφοκλή Τσουρουνάκη, υποψήφιο Δήμαρχου Κισσάμου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους μαγαζάτορες και τους κατοίκους του Καστελίου βρέθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί ΕΒΕ: Η άγρια φορολόγηση με ατελείωτα χαράτσια, η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, που στην πράξη συγκεντρώνει υπηρεσίες, εμπόριο και παραγωγή στα χέρια των μονοπωλίων, οι φοροαπαλλαγές και τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις είχαν τη σφραγίδα της ΕΕ. Οπως υπογράμμισαν, τα οφέλη που μας υπόσχονταν από την ΕΕ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ήταν μεγάλα ψέματα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε μόνο οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ διεκδικούν να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για τη λαϊκή κατοικία και τα μικρομάγαζα και να επιβαρυνθούν οι τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Κάλεσαν σε ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και στο Δήμο, για να έχουμε εκλεγμένους που θα νοιάζονται για το αν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί ΕΒΕ θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, εκλεγμένους που θα είναι δίπλα τους και με ανιδιοτέλεια θα μάχονται για τα λαϊκά δικαιώματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κισσάμου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κισσάμου, καθώς και των πρώτων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

Σε Βουκολιές, Βρύσες και Καστέλι

Την περασμένη Παρασκευή εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΚΚΕ περιοδείες στα παζάρια στις Βουκολιές, στις Βρύσες και το Καστέλι, με επικεφαλής το Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και τους υποψήφιους δημάρχους Πλατανιά, Μανώλη Νταγκουνάκη, Αποκόρωνα, Σταύρο Ζώη, και Κισσάμου, Σοφοκλή Τσουρουνάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισαν ότι πρέπει «με την ψήφο μας να απορρίψουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ΕΕ που μας οδηγεί έξω από την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τους αγρότες σε ανέργους, ενώ σταθερά ευνοεί τους μεγαλοαγρότες και τα μονοπώλια». Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, υπερασπίζεται τα αιτήματα της αγροτιάς και με προτάσεις νόμου απαίτησε: Την απαγόρευση των πλειστηριασμών χωραφιών και κατοικιών μικρομεσαίων αγροτών συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, τη διαγραφή του χρέους από τόκους που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, το «κούρεμα» κατά 30% των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια ύψους 200.000 ευρώ, φτηνό πετρέλαιο και Ενέργεια για την αγροτική δραστηριότητα αλλά και για θέρμανση.

ΗΛΕΙΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΚΚΕ

Φασιστικά σύμβολα και συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ έγραψαν έξω από το σπίτι του υποψηφίου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πηνειού Ηλείας και μέλους του ΚΚΕ Μπάμπη Καλαντζή και της προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου και μέλους του ΚΚΕ Ζωής Τσάση.

Πρόκειται για μία ακόμα απ' τις πολλές θρασύδειλες πράξεις των φασιστών, που επιβεβαιώνουν ότι εχθρός τους δεν είναι το σύστημα αλλά το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα, όλοι όσοι παλεύουν και αντιστέκονται στο κεφάλαιο και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που αυτοί υπηρετούν.

«Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες», τονίζει σε δήλωσή του ο Μπ. Καλαντζής και προσθέτει: «Καλούμε το λαό του Πηνειού να τους απομονώσει! Αυτούς και όσους τους στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί τους. Να μην μπορούν να σταθούν σε καμία γειτονιά, σε κανένα χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολείο. Η αντιμετώπιση των φασιστών είναι υπόθεση του λαού, με πολιτική αντιπαράθεση και αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου που παίζουν, αφού φτιάχτηκαν και χρηματοδοτούνται από τους καπιταλιστές, τους εφοπλιστές, για να ανακόψουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, το λαό του Πηνειού - όπως έκανε και στο παρελθόν ενάντια στους ταγματασφαλίτες προγόνους τους - να δώσει αποστομωτική απάντηση σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες».

«Στις εκλογικές μάχες του Μαΐου - καταλήγει - ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού! Αυτή είναι η μοναδική απάντηση στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, το σάπιο αστικό πολιτικό στερέωμα και τα πιο σάπια παιδιά του, τους φασίστες. Γιατί όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν είναι δύναμη αστική, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των βιομηχάνων και των εφοπλιστών».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Στο πλαίσιο της πολιτικής δράσης που αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, για τις επόμενες μέρες, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες:

Στην Κ. Μακεδονία

Σήμερα, Τετάρτη

-- Σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα Χαλκιδικής θα περιοδεύσουν το απόγευμα ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γ. Τρικαλιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη.

-- Στις 11 π.μ., στη λαϊκή αγορά της Μαρτίου θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 11 π.μ., θα περιοδεύσει στο ΚΑΠΗ της Μπότσαρη και στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε σύσκεψη στο Ντεπώ, ο Γ. Δελής.

Σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις τράπεζες θα περιοδεύσει το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χρ. Ποτόλιας, ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με το ΔΣ του ΤΕΕ.

-- Στο Νέστο θα περιοδεύσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Κοντογεωργίου.

Στην Ικαρία

-- Ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας Στ. Σταμούλος θα παρουσιάσει τη διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις ακόλουθες συγκεντρώσεις: Αύριο, Πέμπτη, στον Αγιο Κήρυκο στις 8.30 μ.μ.. Την Παρασκευή 25/4, στον Εύδηλο στις 8.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Τετάρτη

-- Συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λάρισας, στις 7 π.μ., με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

-- Περιοδεία στον ΟΣΕ στη Λάρισα, στις 8.30 π.μ., με τον Τ. Τσιαπλέ.

Αύριο, Πέμπτη

-- Συγκέντρωση στο Σταυρό Φαρσάλων στις 8 μ.μ. και στο Κατωχώρι Φαρσάλων, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Ομιλίες υποψήφιων ευρωβουλευτών του Κόμματος

-- Την Τετάρτη 30/4, σε συγκέντρωση στο Καματερό, στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, και ο Δ. Κατσαντώνης, υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

-- Αύριο Πέμπτη, σε συγκέντρωση στη Φήκη Τρικάλων, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Αύριο Πέμπτη, συγκέντρωση στις Νέες Καρυές Λάρισας στις 7:30 μ.μ., στο Ζάπειο Λάρισας στις 8:30 μ.μ. και στη Χαρά στις 9:30 μ.μ., με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτή.

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την Ενέργεια

Εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «Ενεργειακά αποθέματα, δρόμοι και αγωγοί, ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, ποιος θα ωφεληθεί τελικά;», οργανώνει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ την Παρασκευή 25/4, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι επιτροπές ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.3301.106, 210.3302.411, 210.5249.111.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ