ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις των μαχητικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Εκδηλώσεις σε Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και Πύλης Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Από την περιοδεία στην αγορά του Βόλου
Από την περιοδεία στην αγορά του Βόλου
Με την παρουσίαση των υποψηφίων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και το Δήμο Πύλης Τρικάλων συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες οι εκδηλώσεις παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλία.

Η εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βελεστίνου. Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γιώργος Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναπτύχθηκαν αγώνες με πρωτοπόρα τη δράση των κομμουνιστών, των δυνάμεων της ΠΑΣΥ, ιδιαίτερα στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπου τα τελευταία 2 χρόνια στήθηκαν αγροτικά μπλόκα στο Αερινό, συντεταγμένα με το πλαίσιο της Νίκαιας. Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη τετραετία μείναμε χωρίς δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Ρ. Φεραίου, η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν παρούσα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, έκανε παρεμβάσεις, ερωτήσεις, προτάσεις, που βέβαια έβρισκαν την άρνηση όλων των άλλων παρατάξεων. Το ίδιο και στο περιφερειακό συμβούλιο, με τις δυνάμεις που διαθέταμε».

«Ενισχύστε το ΚΚΕ, παντού. Δώστε μεγαλύτερη δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε Δήμο και Περιφέρεια, δυναμώστε τη Λαϊκή Αντιπολίτευση με την οικοδόμηση Αγροτικών Συλλόγων, εργατικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε χωριό», πρόσθεσε ο Γ. Λούμας.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Νίκο Αγγελή, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, αγροτοσυνδικαλιστή.

Παίρνοντας τον λόγο ο Απόστολος Παπαϊωάννου, υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Ολοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο, καθώς και άλλοι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να μας καταβάλλει η μοιρολατρία, η απογοήτευση».

«Στη μάχη των τοπικών εκλογών», τόνισε, «κρίνεται ολόκληρη η πολιτική κατάσταση: Δηλαδή το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε ενάντια σε ό,τι μας πληγώνει και μας πονά: Ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, στις υποταγμένες κυβερνήσεις και στις αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις.

Μπρος! Να τους στραπατσάρουμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να σηκώσει κεφάλι ο λαός, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ανοίξουμε το δρόμο για έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, για την πραγματική Λαϊκή Εξουσία».

Στην Πύλη Τρικάλων

Ανθρωποι του καθημερινού μόχθου, που δίνουν αγώνες για προκοπή και ευημερία του λαού μας, για την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων, περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πύλης Τρικάλων, μεγάλο μέρος του οποίου παρουσιάστηκε σε συγκέντρωση-εκδήλωση από τον υποψήφιο δήμαρχο Πύλης, Αποστόλη Ζάχο.

Οπως σημείωσε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι υποψήφιοί της δίνουν τη μάχη των εκλογών με ψηλά το κεφάλι, σα μια γροθιά, για μια πραγματικά ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει φρένο στην εξαθλίωση και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, τόνισε, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παριστάνουν τους δήθεν ακομμάτιστους, ανεξάρτητους και αγανακτισμένους. Είμαστε ανεξάρτητοι από τα μεγάλα συμφέροντα. «Μεροληπτούμε», σημείωσε, «υπέρ των αναγκών και δικαιωμάτων του λαού. Είμαστε ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ. Είναι η εγγύηση της δικής μας σταθερότητας και συνέπειας».

Περιοδεία στο Βόλο

Περιοδεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησε, εξάλλου, το περασμένο Σάββατο, πολυπληθές κλιμάκιο υποψηφίων των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο Βόλου και Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, Απόστολο Νάνο.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν τον κόσμο που βρέθηκε στην αγορά της πόλης να στηρίξουν στις τοπικές εκλογές τους συνδυασμούς του ΚΚΕ και στις 25 Μάη στις ευρωεκλογές να ενισχύσουν το Κόμμα. Απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα ερωτήθηκαν για θέματα που αφορούν την ανεργία, τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη μέριμνα που θα πρέπει να λαμβάνεται γι' αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους ανάγκες. Τόνισαν ότι μαζί με τη δράση των κομμουνιστών στο δρόμο, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδια που απαντούσαν σε όλα αυτά τα ζητήματα και κινούνταν προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Βόλο έχουν καταθέσει αντίστοιχα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως τα υπόλοιπα κόμματα και οι παρατάξεις τάχθηκαν κατά.

Μπέρδεμα και αλχημείες με την εκλογική διαδικασία

Ενα ατελείωτο μπέρδεμα επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους εκλέξιμους συμβούλους, περιφερειακούς και δημοτικούς, τον τρόπο εκλογής αλλά και τις προθεσμίες που έχουν οι συνδυασμοί για να λάβουν μέρος στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ενώ θα έπρεπε ήδη όλα να είναι τακτοποιημένα, η κυβέρνηση σχεδόν καθημερινά αλλάζει και κάτι σε ό,τι αφορά όλα τα παραπάνω. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μπροστά σε σειρά αργιών, να δώσει στη δημοσιότητα τις εγκυκλίους για τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, με στενές προθεσμίες.

Ειδικότερα, ο ορισμός του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, όπως και το πώς θα εκλέγονται ανά δήμους και δημοτικές κοινότητες με βάση την καινούρια υπογραφή, δημοσιεύτηκαν στις 15 Απρίλη, μόλις περίπου επτά εργάσιμες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων. Με νεότερη διευκρίνηση η κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα, καθόρισε τον αριθμό του πληθυσμού σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα, ενώ μόλις το βράδυ της Πέμπτης 17 Απρίλη εκδόθηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι. Χτες, όμως, σε ένα νόμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έβαλε τροπολογία για να κάνει «διορθώσεις σφαλμάτων» της υπουργικής απόφασης της 15ης Απρίλη σε δύο δημοτικές Ενότητες της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, στην Δημοτική Ενότητα Εσπερίων καθορίζεται τώρα ότι εκλέγονται τέσσερις αντί για τρεις σύμβουλοι και στην αντίστοιχη των Φαιάκων τρεις αντί για τέσσερις. Τέλος, μόλις χτες εκδόθηκε το ΦΕΚ όπου ορίστηκαν η ημέρα διεξαγωγής και η διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνει για τις επόμενες μέρες:

-- Την Παρασκευή 25/4 στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Θα χαιρετήσει ο Γ. Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

-- Το Σάββατο 26/4 στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Λαμίας, μαζί με τον Κ. Μπασδέκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, και τον Τ. Χρονά, υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Δήμου Λαμιαίων.

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου δημάρχου Αθήνας, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Την Πέμπτη 24/4 στις 12 μ. επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ (Κοτοπούλη 9) και στις 6 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της πλατείας Γκύζη.

-- Την Παρασκευή 25/4 στις 11 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα της πλατείας Κολιάτσου και στις 6.30 μ.μ. περιοδεία στην πλατεία Αγ. Ανδρέα, στη Λαμπρινή.

Παρουσιάσεις ψηφοδελτίων
  • Αύριο, Πέμπτη, στον Πειραιά: Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Θα μιλήσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΚΕ, και ο Βαγγέλης Μαρούπας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.
  • Αύριο, Πέμπτη, στον Πλατανιά Χανίων: Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε. Θα μιλήσουν ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, και ο Μανώλης Νταγκουνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά.
  • Την Παρασκευή 25/4, στον Κορυδαλλό: Στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Λαμπράκη 240). Θα μιλήσουν η Κάτια Κρόκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ΓΓ του ΔΣ της ΟΓΕ, και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού.
  • Την Παρασκευή 25/4, στον Αποκόρωνα Χανίων: Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Βρυσών. Θα μιλήσουν ο Στ. Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και ο Στ. Ζώης, υποψήφιος δήμαρχος Αποκόρωνα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ