ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Στήριξη στο ΚΚΕ, στη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός

Να στηρίξει ο λαός τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στις τοπικές και τις ευρωεκλογές αφού είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός, τόνισε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης, κατά την προχτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Κηφισιάς - Εκάλης - Νέας Ερυθραίας.

Ο Κ. Παπαδάκης τόνισε πως «μπήκαμε στην τελική ευθεία με ισχυρό ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην Ευρωβουλή, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" να ενισχύεται αποφασιστικά σε περιφέρειες και δήμους, η επόμενη μέρα θα σημάνει πάλη από καλύτερες θέσεις. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να περιμένεις άλλο. Το λέμε εξ' αρχής και το ξεκαθαρίζουμε, είναι κρίσιμο σε αυτήν τη φάση να σημαδέψεις σωστά. Να δυναμώσεις το ακλόνητο και δοκιμασμένο στήριγμα σε όλες τις μπόρες, το ΚΚΕ. Χρειάζεται όμως να αλλάξει η ίδια η στάση κι η ζωή μας».

Στάθηκε στο συγκροτημένο αντίπαλο του λαού, που δεν είναι άλλος από την αστική τάξη, ο οποίος έχει τους δικούς του κρίκους στην αλυσίδα, την ΕΕ, την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους. Υπογράμμισε μάλιστα πως η ψήφος στο ΚΚΕ «αποτυπώνει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της ΕΕ», γιατί ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη «που κατοικούν οι λαοί της, δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει, η Ευρώπη των λαών. Και γι' αυτό δε φταίνε μόνο οι συσχετισμοί μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, στο πολιτικό προσωπικό της, ούτε το ότι άλλαξαν οι αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε. Η ΕΕ δεν παίρνει από βελτιώσεις. Κι όσοι τάζουν τέτοιες, στόχο, έχουν σε συνθήκες γενικευμένης δυσαρέσκειας απέναντί της, αυτή να τη σκαπουλάρει, κερδίζοντας κι άλλο χρόνο για να συνεχίσει να χτυπά αλύπητα το λαό».

Ζήτησε από παρευρισκόμενους να μη σταθούν στα διλήμματα και στις αυταπάτες που βάζει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως «ψηφίζεις - φεύγουν», «καμιά θυσία για το ευρώ», «να τελειώνουμε με το χρέος» και αναφέρθηκε στα «συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να βάλει ο λαός απέναντι σε όλα τα κόμματα. Αυτά είναι η στάση τους απέναντι στην ταξικότητα της κυβερνητικής πολιτικής σήμερα, στους εφοπλιστές και στην ΕΕ». Οπως είπε ο Κ. Παπαδάκης, μόνο οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ τα «βάζουν» κατευθείαν με τον αντίπαλο και ζήτησε από το λαό να μην ψηφίζει άλλο στις τοπικές εκλογές και άλλο στις ευρωεκλογές. «Δε χωράει σήμερα να μοιράζουμε χρήσιμα "βόλια" εν ώρα πολέμου».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς - Εκάλης - Νέας Ερυθραίας Νίκος Σφαντός, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε τη στάση όλων των παρατάξεων στο δήμο που στάθηκαν απέναντι στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μη διατεθεί καμία υποστήριξη στη ναζιστική Χρυσή Αυγή από το δήμο. Αυτό, όπως είπε, για να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως αντιφασίστες. Τέλος, για το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, είπε πως αποτελείται από στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα, αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

ΝΙΚΑΙΑ
Ψηφοδέλτιο μάχης με δοκιμασμένους αγωνιστές

Στο ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη συσπειρώνονται Κοκκινιώτες και Ρεντιώτες κομμουνιστές, ριζοσπάστες, άνθρωποι του μόχθου, άνεργοι, δοκιμασμένοι αγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα σωματεία τους στους τόπους δουλειάς, τη Λαϊκή Επιτροπή, την επιτροπή ανέργων στη γειτονιά τους.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων, όπου έδωσαν το παρών εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα υπερψήφισης και ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Διαμαντόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Στέλιος Μπενετάτος.

Ο Ορ. Διαμαντόπουλος στην ομιλία του κάλεσε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στις κάλπες να μην ξεχάσουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουν, να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις που τη στηρίζουν. Να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου με το λαό στην εξουσία.

Μεταξύ άλλων άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι: «Τόσο η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η ΝΔ όσο και η ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση θα βασίζονται στην ερημοποίηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Γιατί για να μπορέσει να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το "εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη", που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση, προβλέπει νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, πρόσθετα φορολογικά βάρη για το λαό, μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν πρέπει να παγιδευτεί λαϊκός κόσμος με τις κοκορομαχίες και τους καυγάδες που εκφράζουν κόντρες στο εσωτερικό του κεφαλαίου, όπως συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά».

Ισχυρό ΚΚΕ με το λαό στο προσκήνιο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Στ. Μπενετάτος, με την ομιλία του ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής διοίκησης του δήμου, στηριγμένης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ - και παραλίγο και από τον ΣΥΡΙΖΑ -, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. «Είναι δήμαρχος υπάλληλος της ΕΕ - τόνισε - υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της στρατηγικής της στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην αποδοχή του "Καλλικράτη", στην υιοθέτηση των ΣΔΙΤ, στη σύμπραξη με ΜΚΟ και στη γενικευμένη ανταποδοτικότητα σε αθλητισμό και πολιτισμό. Είναι υπέρ των απολύσεων στους δήμους, "αρκεί να είναι λίγες". Από τη μία παραπονιέται για τη μείωση των πόρων της Τοπικής Διοίκησης και από την άλλη, ως γραμματέας της ΚΕΔΕ, αποδέχτηκε και τη μείωση πόρων και την περικοπή των παρακρατηθέντων».

Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Μπενετάτος, έκανε εκτενή αναφορά στα δείγματα γραφής που ήδη δίνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ στη Νίκαια, στη στήριξη με όλους τους τρόπους της καθημερινής πάλης των εργαζομένων. «Οσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ - είπε -, όσο πιο δυνατή η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε περιφέρεια και δήμο, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση. Από καλύτερες θέσεις θα προβάλλονται οι λαϊκές διεκδικήσεις, θα υλοποιούνται μέτρα και έργα που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Ο λαός θα είναι στο προσκήνιο και οργανωμένος να αντιπαλεύει και να ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ δε λέει άλλα σε ευρωβουλή και άλλα σε περιφέρεια και δήμο. Με την ψήφο μας να ανοίξουμε δρόμο για το σήμερα και το αύριο, για να φωτιστεί η διέξοδος προς όφελος του λαού».

Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. περιοδεία και σύσκεψη στη Σπερχειάδα, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Κώστα Μπασδέκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Μακρακώμης Χρήστο Πάσουλα.

Αύριο, Πέμπτη, στις 10 π.μ. συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Λαμία.

Την Παρασκευή 2/5, στις 9 π.μ. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις 9.30 π.μ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, στις 10 π.μ. συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας. Στις 11.30 π.μ. περιοδεία στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αυλίδας.

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψηφίου δημάρχου Αθήνας, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα, Τετάρτη: Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο δημαρχείο, Λιοσίων 22.

Την Παρασκευή 2/5: Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Αγ. Ζώνης, στην Κυψέλη και της Πατησίων, στην Πλατεία Αμερικής. Στις 6 μ.μ. περιοδεία στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών και στη συνέχεια στις Τρεις Γέφυρες.

Δραστηριότητα υποψήφιων ευρωβουλευτών

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 7.30 μ.μ. στο Καματερό, πλατεία Δημοκρατίας, θα μιλήσουν ο Κ. Παπαδάκης υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Δ. Κατσαντώνης, υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στον Αγ. Δημήτριο, πλατεία Αγ. Βασιλείου, θα μιλήσουν η Εφη Χαλιού υποψήφια ευρωβουλευτής και η Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχος.

-- Στις 9.30 π.μ. στο ΕΠΑΛ και στις 3 μ.μ. στο ΙΕΚ Νέας Σμύρνης, θα περιοδεύσουν ο Δ. Βιτάλης υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Α. Βρεττός, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης.

-- Στις 9 π.μ., στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Γ. Μαργαρίτης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

-- Στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο ΑΛΜΕ ΑΕ θα περιοδεύσει η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρίνη, με ομιλητές την Θεανώ Καπέτη, τον Θ. Ιγνατιάδη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Γ. Δελή, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο «OHONOS SNACK» στη Θεσσαλονίκη, θα περιοδεύσει και θα μιλήσει στους εργαζόμενους, ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 10 π.μ., στο ΤΕΙ Καβάλας και στις 5 μ.μ., στη σχολή του ΟΑΕΔ και το Νυχτερινό σχολείο Καβάλας, θα περιοδεύσουν ο Μ. Χατζόγλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Χ. Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 10 π.μ. ο Π. Πολίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα κάνει περιοδεία στο ΤΕΙ Χαλκίδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ