ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΛΑΥΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΛΑΥΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
φωτο 1

Συμπληρώθηκαν, στις 8 Μάη, τριάντα χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΧΑΛΑΥΤΡΗ, πρωτοπόρου κομμουνιστή στην περιοχή Πρέβεζας, οργανωτή της ΚΟ Θεσπρωτικού (1925), ιδρυτή της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και πληθώρας πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Εφτά χρόνια στρατιώτης (λοχίας), εθελοντής στο Μακεδονικό Μέτωπο, έπειτα Μ. Ασία (Αφιόν Καραχισάρ, Σαγγάριος). Πρωτοεξορίστηκε με το ιδιώνυμο του Βενιζέλου και στη δικτατορία Μεταξά, έπειτα Αντίσταση και πάλι εξορία το 1946. Στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό μέχρι το τέλος του.

Στη μνήμη του, ο γιος του, Κώστας, προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Θεσπρωτικού.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΙΩΤΗ, συναγωνιστή και συμμαθητή μου, προσφέρω 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ρ».

Ολγα Κυριαζοπούλου


ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝA

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
φωτό (χαρτί) 1

Στη μνήμη της αγαπημένης μου γυναίκας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΥ και της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΥΦΟΥ, αγωνίστριας του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα 10 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Το 40ήμερο μνημόσυνο της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΥ θα γίνει στην εκκλησία Παναγίτσα Χαϊδαρίου, αύριο Κυριακή 11 Μάη και ώρα 9 π.μ.

***

ΦΩΤΟ 1

Αύριο Κυριακή 11 Μάη γίνεται το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τότε που «έφυγε» ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στις 10.45 π.μ.

Τα αδέρφια και τα ανίψια του


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΦΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΦΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ