ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Καθοριστική στροφή

Οριακό είναι το αυριανό παιχνίδι για τους στόχους του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ

MotionTeam

Οριακό είναι το αυριανό παιχνίδι για τους στόχους του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ
Στον Β' γύρο μπαίνουν από αύριο τα πλέι οφ στη Super League που θα καθορίσουν τα δυο πιο σπουδαία από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια που απομένουν (μετά την πρωτιά του Ολυμπιακού), αυτό της 2ης θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ (1ος της διαδικασίας) και το λεγόμενο «καλό» εισιτήριο για τα πλέι οφ (Αύγουστος) του Γιουρόπα Λιγκ (2ος της διαδικασίας). Με βάση το πρόγραμμα επί της ουσίας η 4η αγωνιστική αποτελεί τη ρεβάνς της αμέσως προηγούμενης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται αυτή τη φορά σε «Απ. Νικολαΐδης» και Περιστέρι.

Στο πρώτο ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης τρεις μέρες μετά τη σπουδαία του νίκη (3-1) στην Αρκαδία, που τον έφερε στην πρώτη θέση και με διαφορά ασφαλείας (3 β.) από τους διώκτες του. Σήμερα οι «πράσινοι» στοχεύουν σε μια ακόμη επιτυχία που θα τους φέρει αγκαλιά με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, εάν είναι βολικό και το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού (κυρίως η ισοπαλία), τότε για τους Κυπελλούχους Ελλάδας τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα. Στην αντίπερα όχθη, ο Αστέρας θέλει να παραμείνει κοντά στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας και θα επιδιώξει να πληρώσει τους γηπεδούχους με τον τρόπο που το έκαναν αυτοί μεσοβδόμαδα.

Στο Περιστέρι ο γηπεδούχος Ατρόμητος κόντρα στον ΠΑΟΚ παίζει ουσιαστικά ένα από τα τελευταία του χαρτιά αφού σε ενδεχόμενη νέα ήττα οι ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης ουσιαστικά εξανεμίζονται ενώ ψαλιδίζονται στο ελάχιστο και για τη δεύτερη. Στους γηπεδούχους υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ομάδα από σήμερα μπορεί να κάνει την επανεκκίνηση που χρειάζεται αρκεί να φανεί πιο αποτελεσματική απ' ό,τι στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ με τον αέρα της νίκης του την περασμένη Τετάρτη και την ψυχολογία να έχει ανέβει παρά τις δυο απανωτές τιμωρίες του συλλόγου, θέλει να μείνει ζωντανός στο στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (18.15 NS2), Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (20.30 NS1).

ΔΙΕΘΝΗ
Φινάλε ... θρίλερ στην Αγγλία

Η αυριανή τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ευρώπης αυτό το Σαββατοκύριακο αφού Μάντσεστερ Σίτι κατά πρώτο λόγο και Λίβερπουλ από την άλλη θα παίξουν τα τελευταία χαρτιά τους για την κατάκτηση του τίτλου. Εχοντας και οι δύο το ρόλο του γηπεδούχου κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ, αντίστοιχα, περιμένουν με το σφύριγμα της λήξης να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Σε σαφώς καλύτερη μοίρα πάντως βρίσκεται η Σίτι καθώς χρειάζεται ένα βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια ακόμα και σε περίπτωση νίκης της Λίβερπουλ αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία. Νίκη δική τους και ήττα της Σίτι επιδιώκουν οι «κόκκινοι» που μετά τις αυτοκτονίες με Τσέλσι (ήττα εντός με 2-0) και Κρίσταλ Πάλας (3-3 αν και προηγήθηκε με 3-0) είδαν τις ελπίδες τους για τίτλο να εξανεμίζονται. Τα παιχνίδια και των δυο θα μεταδοθούν από τον ΟΤΕ ΤV (17.00).

IΣΠΑΝΙΑ: Στο κατακόρυφο ανεβάζει την αγωνία η αυριανή προτελευταία αγωνιστική στην Πριμέρα Ντεβιζιόν, όπου Ατλέτικο Μαδρίτης (88 β.), Μπαρτσελόνα (85 β.) και Ρεάλ Μαδρίτης (84 β.) δίνουν μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Στα παιχνίδια με κοινή ώρα έναρξης (20.00) η πρώτη θα αγωνιστεί στην έδρα της με τη Μάλαγα, οι «Μπλαουγκράνα» εκτός με την Ελτσε και η Ρεάλ επίσης εκτός με τη Θέλτα. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν από τον ΟΤΕ TV.

FIFA: Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ανακοίνωσε πως θα βάλει υποψηφιότητα και στις εκλογές του 2015, προκειμένου να παραμείνει στη θέση του. Να σημειωθεί πως ο Μπλάτερ διατηρεί τη θέση του από το 1998 και τελευταία φορά που εξελέγη πρόεδρος ήταν το 2011. Οι εκλογές της FIFA έχουν οριστεί για τον Ιούνη του 2015.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία

Τρεις στροφές πριν το φινάλε του φθάνει το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής με τη διεξαγωγή της 28ης αγωνιστικής. Για τον 6ο όμιλο η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Πέραμα με τον τοπικό Περαμαϊκό (17.00) και για πρώτη φορά φέτος δεν θα έχει τη βοήθεια των φιλάθλων της αφού το σημείο που εδρεύει ο αντίπαλος ανέβασε τους φόβους για έκτροπα. Ετσι σύμφωνα και με ανακοίνωση των γηπεδούχων, στο στάδιο του Περάματος θα βρεθούν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας του συλλόγου. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά από το σάιτ «sportaltv.gr». Για τον 2ο όμιλο η Λάρισα, που από την προηγούμενη αγωνιστική έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο, θα υποδεχθεί τον Εθνικό Φιλιππιάδας (17.00). Για τον 5ο όμιλο οι Τράχωνες, που αγωνίζονται εκτός με τον Ρούβα (17.00), θέλουν να εκμεταλλευτούν το ρεπό του πρωτοπόρου Πανελευσινιακού και να περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Δοκιμασίες εκτός έδρας περιμένουν τις ομάδες που μάχονται για την κορυφή στον 1ο όμιλο, με τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα να αγωνίζεται με τον Ορφέα Ελευθερούπολης (17.00) και τον Πανσερραϊκό (17.00) που ακολουθεί με 4β διαφορά με τον Εθνικό Αγιονερίου.

FOOTBALL LEAGUE
Στο ... πόδι ο Βόλος

Το ντέρμπι του Βόλου μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού, το αποτέλεσμα του οποίου θεωρείται καθοριστικό για το σκηνικό της κορυφής στη συνέχεια της διαδικασίας, ξεχωρίζει από το αυριανό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στα πλέι οφ που θα καθορίσουν τις θέσεις ανόδου στην Super League (δύο απευθείας και μία για το μπαράζ με Ξάνθη). Οι γηπεδούχοι κυανόλευκοι, που μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Αιγίνιο την προηγούμενη αγωνιστική ξαναβρέθηκαν στην κορυφή, θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του Α' γύρου όταν και νίκησαν τον τοπικό αντίπαλό τους. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι», που στα πλέι οφ έχουν δείξει μέτρια εικόνα χάνοντας πολύτιμο έδαφος, δεν έχουν περιθώρια απωλειών καθώς θα μείνουν αρκετά πίσω από τις προνομιούχες θέσεις. Δοκιμασία περιμένει πάντως και την έτερη συγκάτοικο της κορυφής Κέρκυρα που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην έδρα των Χανίων, που προέρχονται από «διπλό» στα Ψαχνά. Με στόχο μια θέση στην πρώτη τριάδα θα παλέψουν Ηρακλής και Ηρακλής Ψαχνών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Φωστήρας θα υποδεχθεί τον Αιγινιακό.

Το πρόγραμμα: ΚΥΡΙΑΚΗ (ώρα έναρξης 15.00): Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Βόλου (ΟΤΕ ΤV), Χανιά - Κέρκυρα, Ηρακλής - Ηρακλής Ψαχνών (ΟΤΕ ΤV), Φωστήρας - Αιγινιακός.

ΠΟΛΟ
Ξεκούραστη πρόκριση για Ολυμπιακό

Ξεκούραστη πρόκριση στο σημερινό τελικό του Κυπέλλου (20.30) πήρε ο Ολυμπιακός που είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μετά τη χτεσινή κίνηση της διοίκησης του Νηρέα Λαμίας να μην κατέβει στο Π. Φάληρο προκειμένου να παίξει τον ένα ημιτελικό του φάιναλ φορ. Οι οφειλές της διοίκησης του Νηρέα οδήγησαν τους βασικούς παίκτες της ομάδας να προχωρήσουν σε αποχή, ενώ δεν προχώρησε και η εναλλακτική λύση η ομάδα της Φθιώτιδας να παραταχθεί με τους εφήβους της.

Ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Νηρέα Λαμίας ήταν προγραμματισμένος να αρχίσει χτες στις 17.00, αλλά μία ώρα πριν στο κολυμβητήριο του Π. Φαλήρου ήταν η αποστολή του Ολυμπιακού και από πλευράς Νηρέα, ο τεχνικός Θοδωρής Χατζηθεοδώρου που διαμένει στην Αθήνα. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε στο χώρο κάποιος από τη διοίκηση της ομάδας, κάτι που προκάλεσε δυσφορία και στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Η τελευταία δεν είχε την παραμικρή επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που η ομάδα της Λαμίας δεν παρουσιάστηκε ούτε καν με τους εφήβους. Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό θα προέκυπτε από την αναμέτρηση του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Χίου και της Βουλιαγμένης.

ΒΟΛΕΪ
Φιλικά τεστ για Εθνική ανδρών

Τα υπόλοιπα δυο από τα τρία σημαντικά (το ένα έγινε χθες) φιλικά κόντρα στη Λετονία στο κλειστό του Ρέντη θα δώσει σήμερα και αύριο η Εθνική ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στον όμιλο της Σλοβακίας (23-25 Μάη). Το σημερινό παιχνίδι θα αρχίσει στις 19.00 και το αυριανό στις 19.30. Στην αποστολή από χθες ενσωματώθηκαν και οι Βασίλης Κουρνέτας και Γιώργος Στεφάνου, μετά το τέλος των υποχρεώσεων τους για το πρωτάθλημα, ενώ σήμερα το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τον Δημήτρη Τζούριτς, που τελείωσε τις αντίστοιχες με την Χάλκμπανκ στην Τουρκία (κατέκτησε το νταμπλ).

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Τη δεύτερη νίκη του σημείωσε το ελληνικό δίδυμο, Βίκυ Αρβανίτη - Πέννυ Καραγκούνη, στο τουρνουά OPEN του Πουέρτο Βαγιάρτα στο Μεξικό, καθώς επικράτησαν με 2-0 (21-14, 21-15) σετ των Ιταλίδων Μένγκι / Καβαλούτζι.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Νεκρός βρέθηκε πρώην πρωταθλητής στίβου

Ο ισπανικός αθλητισμός θρηνεί το «χαμό» του 36χρονου Γιάγκο Λαμέλα, πρώην πρωταθλητή του μήκους και κάτοχο δυο αργυρών μεταλλίων σε ισάριθμα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Σεβίλλη 1993, Παρίσι 2002), που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην πόλη Αβιλές. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο ο πρώην αθλητής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε πέσει σε κατάθλιψη από το 2009, όταν και εγκατάλειψε την ενεργό δράση εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών. Γι' αυτό τον λόγο είχε νοσηλευτεί και σε κλινική. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, τα ψυχολογικά προβλήματα και κυρίως η κατάθλιψη αποτελούν τη νέα μάστιγα στους κόλπους των αθλητών εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται από τα όσα επιτάσσει το σύστημα του σημερινού εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Μάλιστα, οι παλαίμαχοι αθλητές θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ